Apáról- fiúra szállt a mezőgazdaság szeretete a fejér megyei Szentes családban.

A családi gazdaság a 90'-es évek elején alakult, majd ahogyan telt-múlt az idő és a gazda fia is beletanult a földek körüli munkába, -úgy fogalmazódott meg az elhatározás, hogy a fiatalabb generáció venné át a birtok irányítását.

Szentes Gábor 2008-ban pályázott a fiatal mezőgazdasági termelők indulását segítő támogatásra, amit édesapjától történő gazdaságátvétel formájában sikeresen el is nyert.

A 2008-as géptámogatás alkalmával vásárolt Massey Ferguson traktorral

 

Gábor a Massey Ferguson 5470- es traktort 2012-ben vásárolta

A pályázatnak és szorgos munkájának köszönhetően az egykor átvett 78 hektárról 130 hektárra sikerült növelni a használt földterületek nagyságát.

Kukoricavetés

Szentes Gábor fő növényként kukorica és búzatermesztéssel foglalkozik, de árpát, napraforgót és repcét is termeszt vetésforgóban.

Gábor hasznosnak ítéli a fiatal gazda pályázat adta lehetőségeket- amiket úgy érzi, hogy érdemes volt megragadni, ám a saját földterületek méretével nem elégedett, így a jövőben gazdaságának  növelését tervezi.

"Sikerült jelentős tudáshoz jutni a pályázat által megkövetelt rengeteg papírmunkával és a gyakorlati tapasztalatokkal a birtok vezetésében eltöltött évek alatt." -mondta Gábor. "Édesapám nyugdíjba vonult ugyan, ám a fiatalos lendületem mellé nap-mint-nap szükség van a több évtizedes tudására és a segítségére is.