Különlegessége a csarnoknak a legmodernebb gyártósor az azt kiszolgáló, speciális logisztikai rendszert lehetővé tevő magasraktárral, valamint a gyártósor végi ellenőrző állomások, melyekben minden egyes gép összes valamennyi működési funkcióját leellenőrzik majd.

„Jelenleg kb. 300 silózót gyártunk évente, a jövőben 600 darabbal számolunk. Ezért volt szükséges a BigX gyártókapacitás jelentős bővítésére. És mivel az eddigi gyártócsarnokban már nem volt lehetséges a terjeszkedés, az új építése mellett döntöttünk, melynek kialakítása természetesen a lehető legkorszerűbb lesz” – magyarázza Bernard Krone.

Új BigX gyártócsarnok

A darabszám duplázódását részben a BigX iránti növekvő igény, valamint a KRONE új piacokon (Kína, Brazília, Chile, Paraguay) is erősödő aktivitása  magyarázza. Ezen kívül a KRONE 2014-től a 450 lóerőtől induló alacsonyabb teljesítménykategóriába is beszáll, ugyanis ez a kategória a teljes piacból még mindig az eladások kb. 60 százalékát teszi ki. Az új BigX gyártócsarnokba a KRONE kereken 10 millió eurót invesztál.