Az országjáró körút öt állomásán a magyar piacon újdonságnak számító Tempo precíziós szemenkénti vetőgép is bemutatkozik. Emellett a bemutatókon szereplő fantasztikus gépeket a Massey Ferguson traktorcsalád kiválóságai üzemeltetik, az AGRO.bio pedig baktérium-készítményeit mutatja be.

A bemutatókon Dr. Birkás Márta egyetemi tanár, a Szent István Egyetem tanszékvezetője is jelen lesz, aki nem csak az elmúlt év talajművelési tanulságairól számol be, hanem a helyes talajművelési gyakorlat sarokpontjaira is rámutat.



Väderstad Tempo
A Väderstad fejlesztéseiben az előzőknél gyorsabb és pontosabb gépek előállítására fókuszált, épp ezért lett a most bemutatkozó Tempo mottója is az, hogy „precíziós vetés, magasabb szinten”. Ugyanis a gép tökéletesítésekor a precizitás, a sebesség és a teljesítmény játszotta a legfontosabb szerepet. Ennek elérése érdekében a kukorica és napraforgó vetéséhez a nagy menetsebesség mellett is pontos, nyomott levegős adagolót fejlesztettek a szakemberek. Ezáltal a Tempo nagy mag- és műtrágyatartályával igazán egyedülálló teljesítményre képes, ugyanakkor tökéletes maglehelyezésének köszönhetően az egyenletes csírázáshoz és keléshez is a lehető legjobb feltételeket biztosítja.  Így nyugodtan elmondható róla, hogy bármely bevizsgált vetőgépnél pontosabb, hiszen az újonnan fejlesztett adagoló minden egyes magot milliméter pontossággal helyez le. Ez  valamennyi növénynél kiemelten fontos, ha a termésszint maximalizálása a cél.

Az adagoló a pontossága, dőlésszögre, rezgésre és az elérhető sebességre irányuló érzékenysége szintén a nagyobb teljesítmény és jobb termés eredménye érdekében alakult így.

Egy évtizeddel ezelőtt még senki nem hitte, hogy nagy menetsebesség mellett is lehetséges pontos a vetés, ezt azonbanban a Tempo megcáfota, hisz neki köszönhetően mára ez is valósággá vált.



Több mint 100ha egy nap alatt
A nagy napi teljesítmény garantálja, hogy az árunövényeket mindig optimális időintervallumban lehessen elvetni.A Väderstad Tempo minden egyes eleme a precizitás és a nagy sebesség jegyében született meg. A nagy sebesség pedig egyben nagy teljesítményt is jelent. A többi tényező - úgy mint a nagy mag- és műtrágyatartály - szintén hozzájárul a nagy vetési kapacitáshoz. Azon gazdálkodók és szolgáltatók számára, akik több kisebb táblát is művelnek, a hidraulikusan behajtható keret teszi lehetővé a gyors és biztonságos szállítást.



Mindig a jó megoldás: Rapid
A Rapid éppúgy egyedülálló módon állt helyt szántott területen, mint csökkentett művelés esetén vagy épp direktvetésben. Munkája 20 év kitartó munkája által vált a Rapid koncepció fogalommá. A Väderstad Rapid talajművelő vetőgéppel minden talajállapot mellet minőségi vetés végezhető, mert a Rapid valamennyi művelési technológiába azonosan magas szinten beilleszthető, legyen az tarló vagy épp a közvetlenül felszántott talaj, de a csökkentett műveléssel előkészített talaj sem foghat ki rajta.

A hatékony első művelőeszköznek, valamint a vetőcsoroszlya tárcsái művelési képességének köszönhető, hogy a Rapid minden talajállapot mellett a vetés nagy sebességére képes, ezáltal a vetés előtt jelentősen csökkenthetjük a művelési menetszámot. A nagy csoroszlyanyomás könnyű talajba hatolást eredményez, ami a direktvetésre is alkalmassá teszi.

Egy megbízható partner
A Rapid 300-400 C/S vetőgép nagy magtartállyal rendelkezik, ezáltal nagy teljesítményre képes, használata pedig meglehetősen egyszerű. A bizonyított technológia megbízható gépe 3 és 4 m-es munkaszélességben rendelhető csak magvetésre vagy kombi változatban is.
A Rapid a vetésmélység traktorból történő állítására egy „memória hengerrel” van szerelve, de igény esetén a vetésmélység menet közben is állítható. A beállított értéket a vetőmagtartály traktor felöli oldalán lévő, jól látható skála mutatja.

Mechanikus vetőmagmennyiség állítás
A Rapid vetőmagmennyiség állítása intelligens és egyszerű, ami által - a sebességtől függetlenül - rendkívüli pontossággal vethető minden mag a repcétől a babig. Állítása és kalibrálása is rendkívül egyszerű.

A fokozatmentesen állítható hajtóműnek a nagy átmérőjű talajkerék adja át a hajtást, a csoroszlyákhoz történő folyamatos magáramlást minden vetőegységben egy cellás kerék biztosítja. Az apró magok vetésére egy külön erre a célra alkalmazott finom bütykös kerék használatos.
Rendkívüli körülmények közt is helyt áll.

A Rapid egy olyan robusztus konstrukció, ami különleges körülmények között, kőbányában tesztelve is helyt állt, nem is csoda, hogy farmerek ezrei vásárolják a Rapid-ot. A gép kopóalkatrészeinek élettartama is fokozatosan növelt, ezt bizonyítja a Väderstad V-55 tárcsa is.
Most mindez a gyakorlatban is megtekinthető lesz, jöjjön el az országjáró körút Önhöz legközelebb eső állomására!

Az országjáró körút állomásai:

Sitke>>>

Adony>>>

Tiszagyulaháza>>>

Kardoskút>>>

Dusnok>>>

További részletek a területi képviselőktől is kérhetők:

Részvételi szándékát jelezze bármely területi kolléga vagy a központi iroda felé!
ELÉRHETŐSÉGEK:
Központi iroda:
Vaderstad Kft.

2475 Kápolnásnyék, Összekötô út 1.
Tel: +36 22 709 000
Fax: +36 22 709 023
e-mail: infohu@vaderstad.com