A varasodás az alma legsúlyosabb, gyakorlatilag minden évben járványt okozó gombás betegsége.
Védelem nélkül a fák kondíciója rohamosan romlik, a termés mennyisége és minősége jelentősen csökken.

DomarkŸ 10 EC – Vészhelyzetben a varasodás ellen
A DomarkŸ 10 EC a triazolok csoportjába tartozó, nagy hatékonyságú alma fungicid. A speciális, felszívódó tertrakonazol hatóanyaga gyógyító (kuratív) hatással rendelkezik, amellyel vissza tud nyúlni a megtörtént fertőzés kezdetéig 1–2 napig.
Használatával megelőzhető, meggyógyítható a kezdeti fertőzés és a levelekben blokkolható a varasodás, lisztharmat. A kipermetezést követő 2 órán belül a DomarkŸ 10 EC
teljesen felszívódik, a később hulló csapadék a hatását nem befolyásolja. Varasodás ellen a mankoceb hatóanyagú ManfilŸ 80 WP-vel kombináljuk.
A mellékelt grafikon mutatja a DomarkŸ 10 EC gyümölcsvarasodás elleni hatékonyságát a két leggyakrabban használt triazolhoz képest.


Az almalisztharmat kártétele során a fák gyengén nőnek, évről-évre kevesebb termést adnak, a hálózatos perzselések miatt a gyümölcsök minősége, értékesíthetősége csökken.

TalentumŸ – Kwizda újdonság lisztharmat ellen

A TalentumŸ a növényen belüli gyors mozgású, felszívódó gombaölő szer almafalisztharmat (Podosphaera leucotricha) és varasodás (Venturia inaequalis) ellen. Varasodás elleni felhasználáskor célszerű kontakt gombaölő szerrel, pl. ManfilŸ készítménnyel kombinációban alkalmazni. Almafalisztharmat ellen önmagában is hatásos, azonban járványhelyzetben a lisztharmatra fogékony fajtáknál kén hatóanyagú pl. CosavetŸ DF készítménnyel célszerű kombinálni.

ForesterŸ EW – Vadkár elleni védekezés


A ForesterŸ EW őz, gímszarvas és muflon rágása ellen alkalmazható, 2–3 hét tartamhatással rendelkező szegély és sávkezeléssel is hatékony környezetbarát permetező szer.

Vadkártétel almában

További információkért, kérjük forduljon bizalommal területi képviselőinkhez!
A Kwizda Agro csapata nevében:

 

További információ: www.kwizda.hu