Tízezer látogató kísérte végig a versenyzők eszemet küzdelmét a versenytársakkal, az esővel, – és a sárral, dagonyával ... és még több sárral.

Idén is emlékezetes maradt a somogybabodi Off-Road fesztivál, hiszen az időjárás kicsit "túlteljesített" a lezúduló nagy mennyiségű csapadékkal.Off-Road 2016

"Azért a víz az úr..." A képen Pap Alex harca látható – fotó: Dimovics Zoltán

A pályák szárazra tervezett szakaszai is merő dagonyává változtak a jubileumi pünkösdi hétvégén.

Letenyei Máté

Ahol vége az útnak, ott kezdődik a buli! – fotó: Letenyei Máté

Terepjáró mentett teherautót, személyautót, quadot, de még terepjárót is, mert az utak a rendezvény harmadik napjára teljesen járhatatlanná váltak.

Czigány Péter fotójaMeredek helyzet... – fotó: Czigány Péter

Az Off-Road fesztiválra látogatók természetesen ezt élvezték a legjobban, – hiszen ahol egy személyautó számára vége az útnak, ott kezdődik az élet a terepjárósok számára!

A résztvevők között volt olyan versenyző- és látogató is, aki már évtizedek óta visszatérő vendég, ám sokak számára az idei fesztivál volt a "beavatás" a terepjárósok világába.

Dénes Mátyás és barátai első alkalommal látogattak ki Somogybabodra a saját járgányukkal – most az Ő beszámolójukat osztjuk meg:

"Első "bálozók" voltunk Babodon... hát, mit mondjak, kemény volt!

első

Az nevet igazán, aki a végén nevet... – fotó: Dénes Mátyás

A sátorunkat is a legrosszabb helyen vertük fel, sőt – a hasmagasságom is kevés volt egy Patrol nyomában... így jöhetett a szinter kuplung...

szerviz a sárbanSzerviz a sárban – fotó: Dénes Mátyás

Minden élményt megkaptunk,  amiért egy terepjárós kilátogat az Off-Road-ra: nagy sarat, kemény terepet, küzdelmet, jó társaságot, hideg sört, koncerteket.minden élmény

Minden élményt megkaptunk... – fotó: Dénes Mátyás

Nagyon jó buli volt! A szervezéssel is meg voltunk elégedve, – hiszen a lezúduló eső ellen ilyenkor Ők sem tudtak mit tenni. – És mi mindannyian a sár, a járgányok és a hasonlóan őrült terepjárósok miatt jöttünk ide!"

mindenhol sárMindenhol sár... – fotó: Dénes Mátyás

Szintén először vett részt a somogybabodi Off-Road Fesztiválon Kiss Gergőék quados csapata. Kiss Gergő és családja "civilben" gazdálkodó életet él, – szántóföldi növénytermesztéssel és jószágtartással is foglalkoznak a Vas megyei Nardán.

Most az ő hangulatképeik következnek:sárosan szép az élet

Megpihentünk egy kicsit... – fotók: Kiss Patrícia és Kiss Gergő

kicsit megpihentünkrögtönzött szervizHa harc, hát legyen harc! – fotók: Kiss Patrícia és Kiss Gergő

ha harc, hát legyen harc!

Cikkünk zárásaként az esti hangulatot szeretnénk felidézni Unghy Mimi Melánia fotójával, aki ezzel a képpel igazán maradandót alkotott. A 30. Off-Road Fesztivál ugyan véget ért, – ám ez a terepjárósok nyelvére lefordítva csak annyit jelent, hogy elindult az új "építési szezon", így kezdődhet a gépek újraélesztése és tuningolása a 2017-es versenyre! Találkozunk egy év múlva!

fabtasztikus hangulat - miénk az éjszaka!

Esti hangulat – Miénk az éjszaka! – fotó: Unghy Mimi Melánia