Új uniós gumiabroncscímkét vezetnek be májusban, hogy a fogyasztók átfogóbb tájékoztatást kaphassanak a gumiabroncsok különböző jellemzőiről –  hívta fel a figyelmet a Continental technológiai vállalat MTI-nek leadott közleményében.

A tájékoztatás szerint a címke új kialakítása közérthetőbben osztályozza a fékezést, a gördülési ellenállást és a zajkibocsátást. A fogyasztók az abroncscímke jobb felső sarkában megjelenő QR-kód beolvasásával letölthetik az egyes gumiabroncsokról szóló további információkat.

Contitental mezőgazdasági gumiabroncsok

A Continental 2021-ben ünnepli fennállásának 150 éves évfordulóját

Az új EU-s gumiabroncscímke célja, hogy a fogyasztók üzemanyag-hatékonyabb abroncsokat választhassanak, valamint a féktávolságokkal kapcsolatban is információkhoz juthassanak.

A végfelhasználók és a kereskedelmi üzemeltetők számára is jelentős megtakarításokat eredményezhet az üzemanyagköltségek és az alacsonyabb kibocsátás szempontjából az alacsonyabb gördülési ellenállással rendelkező gumiabroncsok alkalmazása.

A vizes körülmények közötti tapadásra vonatkozó egyértelmű információk nagyobb közlekedési biztonsághoz vezetnek, míg az útzajjal kapcsolatos tájékoztatás célja a közúti forgalomból eredő zajszennyezés csökkentése.

Tudtad?

A Continental Magyarországon hét gyárral, egy gumiabroncs kereskedelmi központtal és egy mesterséges intelligencia fejlesztési központtal van jelen és több mint nyolcezer munkavállalót foglalkoztat hazánkban.

A kép illusztráció – fotó: © Continental AG

A Continental több mint 80 éve fejleszt mezőgazdasági termékeket. Amikor az 1920-as évek közepén az első pneumatikus gumiabroncsos mezőgazdasági traktorok gurultak a mezőkre, a Continental már akkor az élen állt. A traktor gumiabroncsai mellett a vállalat meredek szögű szállítószalagokat is gyártott. A szállítószalaggal kapcsolatos termékek és megoldások ma is a Continental portfóliójának fontos részét képezik. Akkor egy hektár búza betakarítása négy férfit körülbelül egy hétig foglalkoztatott. Manapság egy modern kombájn fél óra alatt elvégzi a munkát.

Sok munkagép a Continental gumiabroncsain fut, emellett fogazott és ékszíjakkal, valamint a ContiTech váltószíjaival van felszerelve. A munkafolyamatok még hatékonyabbá és fenntarthatóbbá tétele érdekében a Continental intelligens gazdálkodási megoldásokat is fejleszt – a drónoktól kezdve a robotrendszereken át.

forrás: https://www.continental.com/hu-hu/vallalat