Tavaszi fagykár megelőzését célzó gépbeszerzési pályázat

Tavaszi fagykár megelőzését szolgáló eszköz, berendezés, technológia beszerzése és telepítése támogatható: rögzített (telepített) vagy mobil (áttelepíthető) légkeverő berendezések, autonóm hőtermelő berendezések (fagyvédelmi kályhák, más fűtőberendezések), továbbá vontatott hőtermelő vagy légkeverő gépek (füstölő, ködképző berendezések, légkeverő, valamint fagyvédelmi gépek).

Benyújtási szakaszok: 2022. június 15. – 2022. június 28., 2022. június 29. – 2022. július 12., 2022. július 13. – 2022. július 26.

Összefoglalónk ITT érhető el.


Pályázat lovas fejlesztésekre

Megjelent a VP6-6.4.1.1-22 kódszámú Nem mezőgazdasági tevékenységek diverzifikációja – Lovas létesítmények fejlesztése című pályázati felhívás.

A felhívás legfőbb célja a vidéki térségekben működő mikrovállalkozások és magánszemélyek induló vagy már működő lovas tevékenységeinek támogatása, kiemelten a lovas létesítmények fejlesztésével. A támogatási kérelem benyújtásának határideje: negyedik szakasz: 2022. június 15. – 2022. június 28., ötödik szakasz: 2022. június 29. – 2022. július 12.

Kertészet – ültetvénytelepítés és gyógynövénytermesztés támogatása – június 30-án zárul!

Vissza nem térítendő pályázati támogatás érhető el ültetvénytelepítésre és gyógynövénytermesztésre. Tizenharmadik benyújtási szakasz: 2022. június 1. – június 15., tizennegyedik benyújtási szakasz: 2022. június 16. – 2022. június 30. (Az április 8-án megjelent módosítások a felhívásban ITT.)

Összefoglalónk ITT érhető el, a felhívás pedig ITT.

Erdősítés támogatása

A felhívás célja a klímaváltozás hatásainak csökkentése, a szél és vízerózió elleni védekezés, valamint a faanyag, mint környezetbarát nyersanyag és megújuló energiaforrás iránti növekvő igény kielégítése érdekében az erdőterület növelése. A felhívás ITT érhető el. Következő beadási határidők: 2022. június 30., augusztus 30.

Erdészeti pályázatok

A mezőgazdasági vízgazdálkodási ágazat fejlesztése

A felhívás célja a mezőgazdasági termelők mezőgazdasági üzemeinek gazdasági teljesítményének növelése, a szerkezet-átalakítás és a modernizáció ösztönzése, illetve a mezőgazdasági vízfelhasználás hatékonyságának fokozása öntözési beruházások megvalósításával. A felhívás ITT érhető el. Következő benyújtási határidő: augusztus 4. Az igényelhető vissza nem térítendő támogatás összege: egyéni és kollektív projekt esetén is maximum 3 milliárd Ft.

öntözés

Még elérhető a mezőgazdasági vízgazdálkodási ágazat fejlesztése felhívás – Fotó: Agroinform

Az öntözési közösségek együttműködésének támogatása

A felhívás célja önkéntes együttműködések, öntözési közösségek létrejöttének ösztönzése, illetve működésük támogatása annak érdekében, hogy tevékenységükkel az öntözéses gazdálkodást hatékonyan megszervezzék. A rendelkezésre álló vízkészlet hatékonyabb felhasználását, gazdaságosabb megtérülését eredményezheti, ha azt az öntözni kívánó gazdák közösen, együttműködve használják fel, továbbá az öntözéshez szükséges infrastruktúrát együtt hozzák létre és együtt üzemeltetik, illetve együtt teszik meg az első lépéseket a beruházások létrejöttének érdekében. A felhívás ITT érhető el. Benyújtási határidő: 2022. július 28. (végső határidő: 2022. december 30.)

Egyéb támogatások

Méh állatjóléti támogatás: a "Méh állatjóléti támogatás" VP3-14.1.2-22 című felhívás esetében a kérelmek benyújtására 2022. június 20. és 2022. július 19. között van lehetőség.

Szőlőültetvények szerkezetátalakításához és átállításához igényelhető támogatás: a kifizetési kérelmet a 2021/2022 borpiaci évben 2022. április 1. és 2022. július 1. között kell benyújtani.

Baromfi állatjóléti támogatás kifizetés kérelem benyújtása július 31-ig.

Tenyészkoca állatjóléti támogatás kifizetési kérelem benyújtása július 31-ig. 

Fűszerpaprika-termelők támogatása

Lovassporthoz kapcsolódó támogatások

Tanyák háztartási léptékű villamos energia és vízellátás valamint szennyvízkezelési fejlesztései

További pályázati felhívások: Vidékfejlesztési Program

További híreink:

Pályázatok rovat az Agroinformon

Kedvezményes kezességvállalás, amely 2022. július 1-től 2022. év végéig az Agrár-Vállalkozási Hitelgarancia Alapítvány (AVHGA) Krízis Agrárgarancia Programjának II. szakasza keretében igényelhető.

Natura 2000 gyepterületed van? Mutatjuk, hogy milyen előírásokra kell figyelned

Újra elérhető egy vállalkozásoknak szóló hitelprogram

Folytatódik a Széchenyi kártya program

Indexkép: Shutterstock