Robbanásveszélyes helyzet

Az állatok jogaiért küzdő aktivisták a nagyüzemi húsipar elleni tiltakozásul másztak fel egy országos marhahúsipari rendezvény helyszínének tetejére. A múlt szombat hajnalban kezdődött tüntetés után egy tiltakozót kórházba is szállítottak, miután a Durham megyei Darlingtoni gazdálkodók aukciós piaca névre hallgató rendezvényen káosz alakult ki. A helyszínen készült fotókon az Animal Justice Project (AJP) maszkos aktivistái láthatóak, amint az épület tetején álltak, transzparenseket tartva a kezükben, színes füstjelzőket lengetve.

"A csoport szóvivője szerint a kampányolókat ürülék borította be, miután a rendezvény egyik résztvevője állítólag egy permetezővel tehéntrágyát fújt rájuk."

A National Beef Association (NBA), amely a hétvégén megrendezésre került expót szervezte, a brit marhahús legjobbjainak ünnepeként írja le az eseményt, ami évente legalább 5000 vendéget vonz. Az AJP szerint a tiltakozásuk békés és csendes volt, azzal a céllal, hogy felhívja a figyelmet a haszonállatok szenvedésére és a környezeti biztonsággal kapcsolatos aggodalmakra.

Az Animal Justice Project (AJP) tagjai végül 13 órát töltöttek a Darlington Farmers' Auction Mart épületének tetején, az állattenyésztés befejezését követelve.

Az Animal Justice Project (AJP) tagjai végül 13 órát töltöttek a Darlington Farmers' Auction Mart épületének tetején, az állattenyésztés befejezését követelve. Fotó: Pexels

Rendőri beavatkozás

A rendőrség hajnali 5 órakor már kénytelen volt kivonulni a helyszínre, hogy felszámolják a tüntetést. Az AJP szóvivője elmondta:

"Egy gazda egy gép segítségével tehéntrágyával permetezett minket. Ez egy békés és csendes tiltakozás volt, de több száz feldühödött gazda legyőzött minket, túlerőben voltak."

Neil Shand, az NBA vezérigazgatója nem kívánta kommentálni a tiltakozást, de később azt mondta, hogy a szervezet nagyszerű eseményt rendezett, csodálatos hangulattal. A durhami rendőrség nyilatkozata szerint: "Tisztjeink azon dolgoztak, hogy a tüntetésnek biztonságos módon vessenek véget, és a lehető legkisebbre csökkentsék a tágabb közösségre gyakorolt hatást".

Az Animal Justice Project (AJP) tagjai végül 13 órát töltöttek a Darlington Farmers' Auction Mart épületének tetején, az állattenyésztés befejezését követelve. A durhami rendőrség tájékoztatása szerint öt személyt tartóztattak le bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. A rendőrség szóvivője azt mondta, hogy a rendőrök bántalmazás gyanúja miatt is nyomozást folytatnak, a hígtrágyával történt permetezés miatt.

(Forrás: DailyMail)