Egyes francia családok 10 évvel ezelőtt a szarvasmarhák takarmányozásában, japán mintára elkezdtek egy speciális diétát, amelynek keretében a hízómarhákkal a hízlalás utolsó négy hónapjában napi 15 liter almabort itatnak. Az elegáns francia éttermek kifejezetten keresik, és jól megfizetik az ilyen húst, és a belőlük készült marhaszeletért a vendégnek 300 eurót kell fizetnie.

marha

Az éttermek jól megfizetik az almaboron tartott marha húsát – fotó: Agroinform.hu

François-Xavier Craquelin normandiai gazda 120 hízómarhát tart, ezek közül harmincat évente levág, de csak a legjobb 15-nek ad almabort, amelyből évi 70.000 litert a saját, 10 hektáros almáskertjének terméséből állít elő. Az almaborral itatott marhák húsa iránt pedig külföldről (Németországból, Angliából, Kanadából, Dubaiból és Honkongból) is számottevő kereslet mutatkozik. A gazdánál legutóbb svájci parasztok jártak, hogy tanulmányozzák a marhahízlalási módszerét.