A szakember kifejtette: a baromfipiacon jelenleg nagy a kereslet  az olcsó és a drágább húsrészek iránt is. Egyrészt belföldön a gyenge forint távol tartja az importot a magyar piactól, másrészt a baromfihúsok kereslete Nyugat-Európában is nőtt a gazdasági válság miatt. Többen ott is az olcsóbb baromfihúst keresik, semmint a drága marhát vagy sertést. Emellett az egyik legnagyobb brazil baromfi-integrátor gyakorlatilag csődben van, így Európa nyugati részén elfogytak a tőle származó, korábban felhalmozott készletek.

A keresletet jelzi továbbá az is, hogy a keltető tojást jelenleg darabonként 25-27 eurócentért - 75-80 forintért - lehet eladni. Ez csaknem ugyanannyi, mint belföldön a napos csibe ára, ami jelenleg 82-84 forint darabonként.

Tavaly Magyarországon a baromfiágazat a BTT elnökének megfogalmazása szerint "felejthető évet" zárt, mivel az ágazatban tevékenykedők az őszi hónapokig küszködtek a magas takarmányárakkal, azt követően pedig a kezdődő gazdasági válság miatt kerültek nehezebb helyzetbe.