A lap még tejipartoborzó honlapjának linkjét is mellékeli, úgyhogy nagy lehet a szakemberhiány. A farmerszövetség szerint az országban “rengeteg lehetőség van motivált emberek számára, akik új készségeket akarnak elsajátítani és sikert találni a tejiparban” – írja a Syngenta blog.

Ezután csábító, valóságos reklámszöveggel támasztják alá a fentieket, mondván, a tejágazatban számos lehetőség van a tejtermelés, az agrárüzlet és az agrártudomány különböző területein. “Az ágazat munkatársai nagyszerű életmódot alakíthatnak ki, miközben emberekkel, állatokkal és csúcstechnológiával dolgoznak.” Jól hangzik.

szarvasmarha

Új-Zélandon 2025-ig a farmoknak – elsősorban a tehenészeteknek – 50 ezer új munkásra van szükségük – fotó: Shutterstock

A magyar konzuli szolgálat tájékoztatása szerint azonban a kétoldalú kormányközi megállapodáson alapuló working holiday scheme (WHS) vízum csak a 18-35 év közötti fiatalok számára kínál egyéves, munkával egybekötött tartózkodási lehetőséget az országban. Évente 100 magyar állampolgár jelentkezését fogadják be, a helyek általában a jelentkezés megnyitásától számított pár perc alatt betelnek.

Ugyanakkor az Új-Zélandon munkát vállalni szándékozó magyar állampolgárok csak munkavállalói engedély megszerzését követően igényelhetnek munkavállalói vízumot.