Ez azt jelenti, hogy a pápai húsipari cég nevéből eltűnik a "cs.a." jelzés, a társaság pedig korlátozásmentes piaci szereplőként folytathatja működését - áll a cég az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében.

Felidézték: a tavaly áprilisban önkormányzati tulajdonba került Pápai Hús 1913 Kft. a május végén felállt új menedzsment erőfeszítései ellenére július 9-én csődeljárási kérelem benyújtásáról döntött, hogy a csődvédelem idejére fizetési haladékot kapjon. A csődegyezség január 16-án jött létre a Pápai Hús 1913 Kft. és hitelezői között, az egyezség arról szól, hogy a húsipari vállalat beszállítói követeléseinek mintegy ötven százalékát téríti meg.

Időközben a kormány arról döntött, hogy a deminimis támogatás nyújtotta keretek között kártalanítja az élőállat beszállítókat, a sertéstartók fennmaradó követeléseit pedig a Vidékfejlesztési Minisztérium a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarán keresztül fizette ki a múlt év végén.  A társaság tartozásainak mintegy negyede az élőállat beszállítókkal szemben állt fenn.