Az elmúlt néhány évben robbanásszerű fejlődés ment végbe az agráriumban, rengeteg technológiai újdonság jelent meg a termelésben, melyek költséghatékonyabbá, precízebbé, fenntarthatóbbá teszik a termelést, s nem utolsósorban megkönnyítik a gazda munkáját. Ezek közül az egyik legfontosabb – ha nem a legfontosabb – ma már kifejezetten kényelmi szolgáltatás az automata kormányzás.

Sveaverken F100

Az all-in-one csomag tartalmaz egy elektromos kormánykereket, egy RTK antennát és egy táblagépet a könnyű kezelhetőség érdekében – forrás: Sveaverken

A traktor kormányzása a vezető (már e kifejezés is erre utal) elsődleges, leghangsúlyosabb feladata közé tartozik. Ennek automatizálása elősegíti a jó minőségben megvalósuló munkavégzést és mérsékli a traktoros terhelését. Javul általa a munkaszélesség kihasználása, csökken a növényzet sérülésének lehetősége, nő az elvégzett területteljesítmény, továbbá csökken az üzemanyag-felhasználás. Ez is már a precíziós gazdálkodás körébe tartozik, s a műholdas navigáció segítségével új lehetőségeket teremt a gépek hatékony működtetésében.

Pénztárcabarát svéd minőség

A piacon sokféle automata kormányzás fellelhető, ezek ára és minősége nagyon különböző. A Sveaverken által kínált rendszer azon túl, hogy pénztárcabarát, a jól megszokott svéd minőséget képviseli.

A Sveaverken az agrárinnováció élvonalát jelenti és három kulcsfontosságú területre specializálódott: ezek a precíziós mezőgazdaság, a digitális állattenyésztés és automatizáció. Ezekben a témakörökben olyan fejlett megoldásokat kínál, amelyek lehetővé teszik a gazdák számára a nagyobb hatékonyság, termelékenység és jövedelmezőség elérését.

Sveaverken F100

A Sveaverken F100 automatikus terepkompenzációval rendelkezik, amely képes igazodni a lejtőkhöz és bukkanókhoz, így biztosítva, hogy a vonalak pontosak maradjanak – a terepi körülményektől függetlenül – forrás: Sveaverken

A cég elkötelezett a precíziós mezőgazdaság iránt, mely a Sveaverken F100 automata kormányrendszer révén markáns módon valósul meg. A termék máris jelentős elismerésre és népszerűségre tett szert a gazdák körében.

Szabad kezet ad

A Sveaverken F100 lehetővé teszi a traktor teljes kéz nélküli vezérlését, egyszerűsítve ezáltal a műveleteket. Az all-in-one csomag tartalmaz egy elektromos kormánykereket, egy RTK antennát és egy táblagépet a könnyű kezelhetőség érdekében. Ráadásul díjmentesen, további költségek nélkül támogatja az alapvető PPP és ISOBUS funkciókat.

A Sveaverken F100 kivételes kompatibilitással büszkélkedhet, támogatva a különböző GNSS korrekciós forrásokat, mint például az RTK, SBAS és PPP. Ez figyelemre méltó, akár ±2,5 cm-es pontosságot eredményez, biztosítva a precíz teljesítményt még kihívást jelentő, nehezített körülmények között is.

Sveaverken F100

Az F100 táblakezelő rendszere lehetővé teszi profilok létrehozását minden egyes területhez, határvonalak, segédvonalak és a végrehajtott feladatok tárolását – forrás: Sveaverken

A sokoldalú, többfunkciós, azonnal használatra kész automata rendszer a gazdák számára a termelékenység maximalizálását és az üres állásidő minimalizálását nyújtja.

Egyenes vonalú haladás, ív vagy fordulás, teljesen mindegy, nincs szükség tapasztalatra a megfelelő távolságok megtartásához és a hajszálpontos vonalvezetéshez. A rendszer meredek és egyenetlen terepen is egyenes és pontos sorokat tart.

Ez meredek lesz!

Az ISOBUS funkció lehetővé teszi, hogy a Sveaverken F100 könnyedén csatlakozzon különböző traktorokhoz, munkagépekhez és terminálokhoz – ami pedig külön értéke, hogy még a régebbi modellekhez is.

A PPP, azaz „Galileo Precise Point Positioning", egy globális helymeghatározó rendszer, amely 5-10 centiméteres precíz helymeghatározást biztosít, még hozzá hálózat nélkül! A Sveaverken F100 képes használni ezt a funkciót, anélkül, hogy éves előfizetési díjat kellene fizetni bármely RTK szolgáltatásért. Ez lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy precíz helymeghatározási információkat kapjanak még olyan területeken is, ahol nincs hálózati lefedettség vagy megbízhatatlan hálózatok, így biztonságosan és hatékonyan dolgozhatnak gépeikkel.

Extra költségek nélkül

A Sveaverken széleskörű kereskedőhálózattal és vevőszolgálattal rendelkezik. Aki pedig aggódik a frissítések, vagy más elemek kapcsán felmerülő extra költségek miatt, ne tegye, mert ilyenek nincsenek! Az F100 önállóan működik és a jövőbeni frissítéseket további költségek nélkül tervezi a forgalmazó.

További információkért látogasson el weboldalunkra: sveaverken.com/hu

Sveaverken F100