Vasárnap

Vasárnap a délelőtti, kora délutáni órákban a délnyugati határ közelében és az északkeleti megyékben kialakulhat egy-két zivatar. Az északnyugati szelet nagyobb területen kísérhetik időnként viharos (~ általában 60-70 km/h, főként a magasabban fekvő területeken > 70 km/h) széllökések. Felhőátvonulások várhatóak több-kevesebb napsütéssel, majd este nyugat felől megnövekszik a felhőzet.


A legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 20 fok között alakul, magasabb értékeket a délnyugati területeken mérhetünk

A legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 20 fok között alakul, magasabb értékeket a délnyugati területeken mérhetünk – ábra: OMSZ

Időjárás-előrejelzés a jövő hétre

Hétfő

Az északnyugat felől érkező csapadékzóna a reggeli, délelőtti órákban elhagyja a keleti országrészt is, mögötte felszakad a felhőzet és felhőátvonulásra számíthatunk többórás napsütéssel, illetve elszórt záporral, esetleg zivatarral.Az északnyugati, nyugati szelet több helyen kísérik erős, elsősorban a magasabban fekvő helyeken időnként viharos lökések. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 6 és 11 fok között valószínű, de a szélvédett, átmenetileg kevésbé felhős vidékeken ennél hidegebb lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet jobbára 14 és 18 fok között alakul.

Kedd

A változó mennyiségű és vastagságú felhőzet mellett általában több, nagyobb eséllyel északkeleten kevesebb időre süthet ki a nap. Elszórtan, nagyobb számban az északkeleti megyékben fordulhat elő zápor, esetleg zivatar. A nyugati, északnyugati szél élénk, időnként erős lesz. A minimum-hőmérséklet többnyire 4 és 10 fok között alakul, de a szélvédett, kevésbé felhős tájakon ennél egy-két fokkal hidegebb is lehet. A csúcshőmérséklet 13 és 18 fok között várható.

Aktuális időjárás-előrejelzésünket 24 órás, 5 és 30 napos, valamint település szerinti bontásban, a permetezésre vonatkozó információkkal együtt megtalálja az Agroinform.hu Időjárás rovatában.

Indexkép: Szóka István