Kik pályázhatnak?

• Mezőgazdasági termelők, akik rendelkeznek legalább 6000 euró STÉ üzemmérettel (a kérelem benyújtását megelőző, vagy, ha erről nincs adat, az azt megelőző teljes lezárt üzleti évben, fiatal mezőgazdasági termelő esetében lezárt üzleti évben)

• A támogatási kérelem benyújtását megelőző évben az árbevételük legalább 50%-a mezőgazdasági termelésből származott.

• A támogatási kérelem benyújtására kollektív beruházás keretében is van lehetőség. Kollektív projektnek minősül a termelői csoport, a termelői szervezet, a mezőgazdasági termelők tagságával működő szövetkezet, valamint a szociális szövetkezet által végrehajtott projekt.

Az új ÁTK pályázatra 2020. októberétől adhatók be kérelmek.

állattartás

A pályázat októberben nyílik meg – fotó: Shutterstock

A vissza nem térítendő támogatás összege:

1. célterület – Baromfitartó telepek korszerűsítése: 100 millió Ft – 2 milliárd Ft-ig
2. célterület – Sertéstartó telepek korszerűsítése: 100 millió Ft – 2 milliárd Ft-ig
3. célterület – Szarvasmarhatartó telepek korszerűsítése: 50 millió Ft – 2 milliárd Ft-ig
4. célterület – Juh és kecsketartó telepek korszerűsítése: 5 millió Ft – 2 milliárd Ft-ig
5. célterület – Egyéb állattartó telepek korszerűsítése: (lófélék, nyúl, méh, húshasznosítású galamb, fürj, strucc, emu, fácán, fogoly, csincsilla): 5  millió Ft – 2 milliárd Ft-ig

Támogatható tevékenységek:

Állattartáshoz kapcsolódó eszközök, gépek beszerzése
• takarmány-előkészítés, kiosztás, tartósítás és kezelés gépei
• állathigiéniai előírásokhoz szükséges gépek,
• állati termékek kezelésének eszközei
• állategészségügyhöz kapcsolódó eszközök, gépek
• tojásosztályozó- és csomagoló, illetve tisztító berendezések (baromfi esetében)
• körbálázó, rendsodró, kaszáló, silózó adapter (szarvasmarha esetében)
• önjáró silózó, önjáró szecskázó és önjáró kaszáló (szarvasmarha esetében)
• körbálázó, rendsodró, kaszáló adapter (juh esetében)

Új eszközök és gépek is beszerezhetők – fotó: Shutterstock

Épületek, létesítmények építése, kialakítása, bővítése
• istálló-, mézház-, tojás válogató és keltető épület építése
• állatválogató, -kezelő és -felhajtó kialakítása
• elektromos és hagyományos karám
• kifutó és jártató kialakítása
• férőhely kiépítése
• termény, illetve takarmány tároló építése
• alomszalma tárolását szolgáló építmények
• méz tárolására alkalmas épület kialakítása
• méhcsaládok teleltetésére alkalmas épületrész kialakítása
• szellőztetés kialakítása, hűtési-fűtési rendszer kiépítése
• takarmánytároló építése
• etető- és itató rendszer kiépítése
• tojásgyűjtés, tojásosztályozás és tojáskeltetéssel technológiájának kialakítása

Energiahatékonyság javítására vonatkozó tevékenységek
• épületek hőtechnikai adottságainak javítása, hőveszteségének csökkentése (pl.: hőszigetelés, nyílászárócsere)
• épületek fűtési, hűtési és használati melegvíz rendszereinek korszerűsítése
• világítási rendszerek korszerűsítése
• épületgépészeti fejlesztések
• új, energiatakarékos technológiák kiépítése

Megújuló energiaforrást hasznosító technológiák alkalmazása: napelem, napkollektor, biomassza rendszerek, hőszivattyú, geotermikus energia használata, biogáz-termelés, szélenergia felhasználása

E heti körkérdésünkben megkérdeztük a cégek képviselőit, hogy az ÁTK pályazattal kapcsolatban milyen ajánlataik, esetleg újdonságaik vannak a pályázók részére? Ahogy azt is, hogy milyen előnyöket biztosít az általuk javasolt termék vagy szolgáltatás.

Akik válaszoltak: Alpha-Vet Kft., AXIÁL Kft., Bentley Magyarország Kft., Dilaco Lighting Kft., FeedTechnik Kft., Készenlét Zrt., KITE Zrt., Schauer Agrotronic GmbH, Senit Kft.
körkérdés

Albertzki Zoltán – ANITECH értékesitési vezető (szarvasmarha-, kecske-, juhágazat) – Alpha-Vet Kft.

ÁTK pályázat: önállóan támogatható tevékenységek, állattartáshoz tartozó technológiák beszerzése, korszerűsítése:

1. célterület: baromfitelepek korszerűsítése:

• Komplett klímatechnológia kialakítása, korszerűsítése. Szellőzőrendszerek tervezése, kialakítása, telepítése. Korszerű vezérlőberendezések, melyek a ventillációt, légbeejtőket, hűtést, fűtést összhangban irányítják, igazodva az állatok életkorához. Broiler csirke esetében a teljes nevelési életciklust magában foglaló programozással. Kiemelt partnereink: EXAFAN, SKOV.

állattartás

Komplett klímatechnológia, szellőzőrendszer, vezérléstechnika kialakítása is lehetséges a pályázat keretében

• Etetés-, itatástechnológia tervezése, telepítése a takarmánytároló silótól a madármérlegig. Gyakorlatilag emberi beavatkozást csak minimális szinten igénylő megoldások. Kiemelt partnerünk: TIGSA.

baromfitelep

Emberi beavatkozást csak minimális szinten igénylő megoldások.

2. célterület: sertéstelepek korszerűsítése:

• Komplett légtechnikai megoldások, melyek maximálisan igazodnak az állatok optimális klíma igényéhez. Kiemelt partnereink: EXAFAN, SKOV.

• Etetés, itatás technológia tervezése-telepítése. a legkorszerűbb önetetők, takarmánybehordók  széles választéka. Kiemelt partnereink: ROXELL, TIGSA.

• Karámrendszerek, beton, vagy műanyag padozatok kialakítása. Beton vagy műanyag panelek, illetve taposórácsok széles méretválasztékban. A megtermékenyítés, fiaztatás, malacnevelés és hizlalás minden szükséges technológiai részegysége. Kiemelt partnereink: SW Umwelttechnik, Polnet, ROTECNA.

sertéstelep

A setéstartás minden technológiai elemére talál megoldást.

• A baromfi és sertéstartás egyaránt viszonylag zárt térben történik, ezért kiemelt fontosságú a megfelelő klímatechnológia. Megoldásaink igazodnak a tartás fázisához, illetve biztosítják a lehető legkisebb hőmérséklet-ingadozást a teljes nevelési időszakban. A korszerű etetés nemcsak az állatok optimális súlygyarapodását biztosítja, de a takarmánygazdálkodást is segíti. A folyamatosan kontrollált takarmánymennyiség feltétele a maximális hasznosulás elérésének.

Tejelő szarvasmarha telep részére pályázat keretein belül nagyszerű lehetőség:

• smaXtec ivarzás- és egészség-megfigyelő rendszer, amely a 4.-ik generációs ilyen eszköz. Az adatokat közvetlenül az állaton belül gyűjti, így sokkal pontosabb és megbízhatóbb adatokat szolgáltat elődeihez képest.

szarvasmarha

smaXtec ivarzás- és egészség-megfigyelő rendszer

• MP 500-as tejkiosztó. Borjúnevelés elengedhetetlen eszköze az 500 fejős tehénnél nagyobb létszámú telepeken. A gyártó az Alpha-Vettel közösen fejlesztette, kimondottan a hazai piacra. Előnye a munkaidő és az erőforrások sokkal hatékonyabb kihasználása.

tejkiosztó

MP 500-as tejkiosztó

• Borjúházak a borjúneveléshez. A legszélesebb portfolióval, egyedi igényeknek és akár komplett technológiai tervezéssel, a profi utódnevelés és jövőbeni tejtermelés érdekében.

borjúnevelés

Borjúházak

Fehér Ottó gépüzletág igazgató-helyettes – AXIÁL Kft.

Az AXIÁL Kft. kínálatában szinte teljeskörűen megtalálhatók az állattenyésztésben használatos mobil gépek, legyen szó akár a sertés-, baromfi-, juh-kecske- vagy szarvasmarha-tartásról.

A telepen belüli anyagmozgatás gépei között a Manitou teleszkópos rakodóinkat kell megemlíteni 2 m alatti kompakt mérettől egészen a 9 m-es emelési magassággal rendelkező rakodókig; de ebbe a kategóriába tartoznak a Gehl csúszókerék-kormányzású és derékcsuklós rakodók, valamint az Oehler bálaszállító pótkocsik is.

A takarmány-előállítás gépeinél a CLAAS teljes zöldsorával indulunk, a kaszától kezdve a rendkezelőkön keresztül a hengeres és a nagy szögletes bálázókig, a legendás CLAAS JAGUAR önjáró silózókig bezárólag.

A takarmány megkeverése és kiosztása terén az RMH önjáró etetőkocsik kerülnek a fókuszba, a kisebb gazdaságoknál pedig a Supertino és az RMH vontatott kiosztó kocsijait tudjuk kínálni.

A gyártók 2020-as újdonságai komoly érdeklődésre tartanak számot az állattartók részéről. A rendelettervezet alapján minden fent említett gép támogatható.

A termék által nyújtott előnyökkel kapcsolatban két márkát emelnék ki. A Manitou háza táján a kompakt méretű teleszkópos rakodógépekre látunk megnövekedett igényt a pályázat kapcsán, amelyek különösen a régebbi, alacsonyabb-szűkebb épületekben való anyagmozgatás esetén fontosak. Az új MLT 420 típus az eddigieknél is jóval keskenyebb, a maga 1,5 m-es szélességével szinte bármilyen istállóban bevethető.

Az Manitou MLT 420 a maga 1,5 m-es szélességével szinte bármilyen istállóban bevethető.

Az RMH takarmánykeverő-kiosztó kocsi gyártója 2020-ra minden szériáját megújította 11-től 30 m3-ig. Ezen belül is talán a VS-Liberty családot emelném ki. Ha valahol, akkor itt igazán „A méret a lényeg”. A Liberty gépek 11-13 m3 közötti keverőtartállyal a kisebb és közepes tejhasznú szarvasmarhatelepek etetési célgépe, ahol a kompakt méretei miatt szinte bárhol elfér.

RMH kiosztó kocsi

Az RMH takarmánykeverő-kiosztó kocsik mind megújultak 11-től 30 m3-ig.

Bentley Magyarország Kft.

A Bentley Magyarország Kft. kiemelt figyelmet fordít a sertés- és baromfitelepek járványvédelmére, melyhez több terméket, termékegyüttest is kínál a komplett telepi beruházások mellett. Egyik vezető termékcsoportunk a Waste Spectrum állati tetem- és melléktermék égetők.

égető

Waste Spectrum

Emellett fontosnak tartjuk a korszerű takarmányozás elősegítését, így sertéstelepeknek a NEDAP precíziós rendszereket ajánljuk, melyet kombinálva az ACO FUNKI technológiával, egy kivételesen komplett szolgáltatást tudunk nyújtani partnereink számára.

állattenyésztés

Komplett precíziós szolgáltatás

Szarvasmarhatelepek részére pedig ivarzásmegfigyelő, helymeghatározó és kérődzésmonitoring rendszerünk a SMARTBOW kivételes előnyöket nyújt a telepi menedzsmentben.

smartbow

Ivarzásmegfigyelő, helymeghatározó és kérődzésmonitoring rendszer

Természetesen terméktől függ, ami az ügyfél igénye alapján kerül meghatározásra. Ez lehet pl. a takarmányozás korszerűsítése, mellyel időt, pénzt és energiát takarít meg az ember. Lehet a járványvédelem fejlesztése, amely előnyét nem lehet elégszer kihangsúlyozni. Vagy lehet egy jobb inszeminációs arány elérése, amellyel tudjuk, hogy szintén kézzel fogható forintok maradnak a zsebünkben!

Faludi Mária okl. agrármérnök, közgazdasági szakokleveles mérnök – Dilaco Lighting Kft.

Az állattartó gazdaságokban az energiafelhasználás csökkentése, az erőforrás hatékonyságának javítása korszerű világítási rendszerekkel az ÁTK pályázat egyik fontos eleme. A Dilaco Lighting Kft. 26 éve alakult, professzionális agrár LED világításra szakosodott, magyarországi vállalkozás. A Dilaco Lighting Kft. az állatjóléti irányelvek és a rendkívül szigorú Európai Uniós direktívák figyelembe vételével fejlesztette ki agrárvilágítási rendszereit, melyek minden fajtához és tartásmódhoz kiválóan alkalmazhatóak, 0-150 Lux tartományban.

oklevél

A Dilaco Lighting Kft. által fejlesztett High-Tech LED termékcsalád 2019-ben XXVI. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda napokon a Magyar Állattenyésztésér Termékdíj I. helyét kapta az agrárinformatika, tartástechnológia kategóriában.

A High-Tech LED világítási rendszer jellemzői:

• 0-100% villanásmentes szabályozhatóság
• hajnal–alkony szimuláció természet azonos karakterisztika szerint
• prémium kategóriás LED dimmerek
• megfelelő optikával ellátott LED spotok, minimálisra csökkentve a fényszennyezést
• rendkívül energiatakarékos
• hosszú élettartam
• homogén megvilágítás
• 48 Volt DC törpefeszültségű hálózat
• IP67 védettség
• nagyfrekvenciás fény a stresszmentesebb állatokért
• A központi szabályzó rendszerbe az Agro Light Computer-be megfelelő világítási programok rögzítésre kerülnek, (állatfaj-fajta fényprogramja szerint és figyelembe véve az alkalmazott tartástechnológiát), ezek bármikor, ha szükséges a termelés megfelelő állapota szerint módosíthatók.

A LED technológia ugrásszerű fejlődésének köszönhetően, különös tekintettel az új High-Power és COB LED-ek megjelenésével, lehetővé vált a hosszú élettartamú, rendkívül költséghatékony, kis környezeti terhelést jelentő világítási rendszerek bevezetése.

LED rendszer

A rendszerrel a hagyományos világítási rendszerekhez képest ugyanis 90%-os energia-megtakarítás érhető el.

Jól körvonalazható, hogy a korszerű agrárvilágítási rendszereknek milyen műszaki paraméterekkel kell rendelkezniük:

1.) A color rendering index (CRI) minimum 90, de inkább 96-97 kell legyen.
2.) A világítási rendszerek frekvenciája minél magasabb, de legalább 400 KHz-2 MHz közötti tartományba kell, hogy essen.
3.) A színhőmérséklet 2800-3000 K
4.) A napfelkelte-napnyugta szimuláció a természetben megfigyelhető karakterisztika szerint menjen végbe, gondosan ügyelve, hogy a minimális megvilágítás 0,4 Luxról de inkább ennél alacsonyabb értékről induljon.
5.) A fényerő-szabályzás, villanásmentesen 50-100.000 lépésben történjen. 
6.) A madarak szemmagasságában mért megvilágítási értékek, a megvilágított felület legalább 80%-án mérhető kell legyen.

Ez a High Power LED technológia kisfeszültségű (24-48 V, DC) nagy frekvenciás (400 000 Hz kapcsolófrekvencia) és optikai elemekkel irányított rendszer, amely kimondottan a madarak ultrafinom látásmódjához és érzékeléséhez lett igazítva, és nem a humán világításból adaptált.

baromfitartás

A zárt rendszerű baromfitartás speciális, kifejezetten baromfitartási célokra alkalmazható világítást igényel

Az optikákkal felszerelt rendszer az egész istálló világítását lefedi sötét foltok nélkül és teljesen homogén megvilágítást eredményez még többszintes ketreces vagy voliere-s istállókban is, felesleges fényszennyezés nélkül. Az Agro High Power LED Lighting System nagy hangsúlyt fektet a digitális LED dimmer technológiára, ami tökéletesen képes szimulálni természet azonos karakterisztika a napfelkelte-napnyugtát a maga 1:100 000-hez dimmerelési rátájával és megszünteti a mesterséges világítótestek állandó fénynyomás problémáját is.

A fentiek figyelembevételével a hagyományos agro-komputerek fénykimenetei és programjai nem voltak megfelelőek, azért saját fény-komputert fejlesztett ki cégünk. Ez az egyedi eszköz hat különböző szekciót képes kezelni egyszerre, ezzel kielégítve akár a voliere-s istállók komplex igényeit, ahol a világítással elő lehet segíteni, hogy az állatok mindig a megfelelő szintre mozogjanak.

Ezen előnyökön felül még igen gyors megtérülésre is lehet számítani. A rendszerrel a hagyományos világítási rendszerekhez képest ugyanis 90%-os energia-megtakarítás érhető el, ráadásul az eddigi tapasztalatok szerint a természeteshez legjobban közelítő fényviszonyok miatt 6-8% biológiai többlet is elkönyvelhető.

Parádi Balázs – FeedTechnik Kft.

Az elmúlt évtizedekben a sertések genetikai potenciálja jelentősen megváltozott. A kocák egyre nagyobb számú almokat fialnak és ez komoly kihívások elé állítja a sertéstartó gazdákat. Ezeket a magas termelékenységű kocákat a lehető legjobban ki kell szolgálni, hogy teljesítsék a genetikai képességeiket. A takarmányozáson belül az etetési technológia jelentősége nagymértékben felértékelődött! Ezeket az kocákat már nem lehet megfelelően a régi hagyományos módszerekkel megetetni (kézi etetés, térfogatadagolós etetés), de az újabban villanymotorral szerelt adagolók sem nyújtanak kielégítő eredményeket, mert ezek a rendszerek jelentős takarmánypazarláshoz vezetnek, vagy pedig nem jut elegendő takarmányhoz az állat.

takarmányozás

Az egyre nagyobb teljesítmény egyre komolyabb takarmányozási technológiát kíván meg.

Ezekre a kihívásokra kezdte el fejleszteni több mint 30 éve A JYGA Technologies az egyedenként szabályozott precíziós takarmányetetési megoldásait. A JYGA szoptatós koca etetők legújabb tagja a GESTALL QUATTRO. A QUATTRO már nem csak a kocák egyedi etetéséért felel, hanem vezérelni tudjuk az elektromos fűtőlapot és az infralámpát, és ezzel a malacok komfortérzetét növelve jelentős energiamegtakarítást érhetünk el.

A JYGA szoptató kocaetetők célja, hogy a koca kondíciója és tejtermelése javuljon a napi többszöri etetésnek köszönhető takarmányfelvétel és vízfelvétel növekedése miatt. A JYGA etető megfigyeli és elemzi a koca takarmányfogyasztását, teljeskörű kiértékelést készít és egyedi takarmányozási görbe alapján az etetési periódusokon belül, adagolva, naponta többször, kis adagokban kínálja fel a takarmányt a szoptatós kocák számára.

Jyga Gestal

Az etető megfigyeli és elemzi a koca takarmányfogyasztását, teljeskörű kiértékelést készít és egyedi takarmányozási görbe alapján kínálja fel a takarmányt a szoptatós kocának.

A JYGA takarmányozási protokollját követve és a készülékbe programozott funkciók segítségével gyakorlatilag megszüntethető a takarmánypazarlás. Beteg, étvágytalan kocákat a rendszer azonnal kiszűrheti és így időben elkezdhető az állatok gyógykezelése, így nagyobb eséllyel maradnak ezek az állatok termelésben, csökken a selejtezés. A QUATTRO egyedileg vezéreli a fűtőlapot és az infralámpát. Kétfajta takarmány kevert adagolására képes. A rendszer saját WIFI kommunikációjának köszönhetően nincs szükség a készülékek bonyolult kábeles összekötésére.

Farkas Balázs beszerzési igazgató – Készenlét Zrt.

A Készenlét Zrt. több évtizede fejleszti kínálatát a szarvasmarhatartó telepek számára, mára gyakorlatilag mind a gépek. mind a technológiák területén teljeskörű termékkínálatot és szolgáltatást nyújt partnerei számára. A forgalmazott termékek kiválasztása során a fő vezérlőelv minden esetben a minőség és a gyártó innovációs készsége volt. Ennek köszönhetően a termékeink minden kategóriában a legmagasabb minőséget képviselik. A francia Jourdain istállótechnológia, illetve a Készenlét Zrt. által 2019. novembere óta forgalmazott Vicon zöldtakarmánybetakarító sor is számos technológiai újdonságot biztosít a felhasználók számára.

bálázó

Vicon RV5116 bálázó

Ugyanakkor a legtöbb fejlesztést és technológiai újítást a Faresin gyár vonultat fel a folyamatos K+F tevékenységüknek köszönhetően. Ezek közül kiemelendő a Faresin önjáró takarmánykeverő-kiosztó kocsik új generációs PF sorozata, valamint a precíziós berendezések, továbbá egyedülálló újdonság a piacon a Faresin 6.26 teleszkópos rakodógép elektromos változata.

A preciziós takarmányozás előrelépést jelent a precíziós gazdálkodás mezőgazdasági alkalmazásában. A Faresin Industries a TMR készítés folyamatos technológiai fejlesztéseinek eredményeképp frissítette a termékpalettáját, létrehozva a PF sorozatot. A Magyarországon piacvezető önjáró etetőkocsik új sorozata az egyedi technológiai megoldásainak és fejlesztéseinek köszönhetően új kategóriát teremtett a piacon.

Faresin etetőkocsi

Faresin Leader Double önjáró, kétcsigás, vertikális etetőkocsi

Az új technológia a következő lényegesebb fejlesztéseket tartalmazza:

• A FARESIN által került kifejlesztésre a poliSPECNIR ™ berendezés, mellyel különböző mérési tartományokban mérhetünk a PFM folyamat előtt, közben és után. A PFM folyamatosan naprakészen tartja az Ön takarmánykeverékeinek tápanyagtartalmát, emellett a homogenitás és kiválasztási indexeknek köszönhetően a keverés kezelése egyszerű és pontos lesz.

• 800 mm átmérőjű maródob.

• Leghosszabb és legszélesebb felhordó a piacon a gyors rakodásért.

• Takarmánykeverő geometria a homogenitás szolgáltatásában.

• Polispecnir analizátor, melynek legfőbb előnyei az állandó homogenitási index rendelkezésre állása, valamint a keverési idő pontossága.

Kiss Sándor szántóföldi gépértékesítési osztályvezető – KITE Zrt.

A John Deere szecskázó egyre nagyobb népszerűségnek örvend. Köszönheti ezt a kiváló minőségű szemroppantásnak, a széles modellsorozatnak, mely megadja a választás lehetőségét 380 LE és 970 LE között, valamint a kiemelkedő hatékonyságának. Nem utolsó sorban a legmodernebb megoldások mindegyikében élen jár, legyen szó beltartalom mérésről, automata kocsitöltésről, vagy a szárazanyag tartalomtól függő automata szecskahossz állításról. Ezek a tulajdonságok a minőségi takarmány előállítást garantálják a beruházás megtérülését felgyorsítva.

JOhn Deere szecskázó

John Deere szecskázó

A John Deere V451 G/M/R típusú bálázók a nagy teljesítményű vezérelt ujjas rendfelszedő és az integrált csigás anyagtovábbító egységnek köszönhetően páratlan teljesítményre képesek. Átgondolt bálakamra kialakítása és heveder elrendezése pedig garantálja az egységes bálák és beállításnak megfelelő akár extrém tömör bálák elkészítését.

John Deere bálázó

John Deere V451 G/M/R bálázó

A szlovén gyártmányú SIP kaszák (front függesztésű, oldal, és vontatott kivitel), rendterítők és rendképzők (rotoros, - hevederes technológiájú) immáron több mint 65 év tapasztalata és innovációja alapján lett tökéletesre fejlesztve. Ajánljuk mindazon partnereknek, akiknek a fő szempont a hatékonyság, könnyen kezelhetőség, tartósság és a 3 év gyári garancia.

kasza

SIP kasza

A belga Joskin cég kiváló minőségű anyagok felhasználásával, automatizált gyártási folyamatával és több mint 50 év tapasztalatával garantálja, hogy a piacon kapható egyik legjobb prémium kategóriájú akár függőleges, akár vízszintes tépőhengerrel szerelt, tartósságukról és hatékonyságukról elterjedt szervestrágya-szóróját kapja, ha a KITE Zrt.-nél a Joskint választja.

JOskin

Joskin szervestrágya-szóró

A mezőgazdasági elvárásoknak, igényeknek megfelelően kialakított JCB teleszkópos rakodógépek kimagasló teljesítményt, intelligens hidraulikarendszert, páratlan hatékonyságot, sokoldalúságot és gazdaságosságot nyújtanak a tulajdonosuknak. A KITE Zrt. kínálatában most akciós áron érhető el a JCB 542-70 AGRI PLUS.

Farkas Gábor – Schauer Agrotronic GmbH

Az ÁTK pályázattal kapcsolatban automata beszalmázó berendezést tudunk ajánlani a pályázóknak sertés-, baromfi- és szarvasmarha-telepek részére is.

beszalmázó

Automata beszalmázó berendezés

A termék előnyei:

• Egyedülálló technológiával rendelkező szalmázó a piacon.

• Régi és új épületben egyaránt kiépíthető.

• Akár 5 istállót is képes ellátni egyidőben friss szalmával, naponta akár többször is.

• Egy időben körönként akár 270 m hosszan, 90 nyíláson át, vagy elosztókkal akár 140 ponton is ki lehet juttatni egyenletesen a szalmát.

szalma

A berendezés akár 5 istállót is képes ellátni egyidőben friss szalmával, naponta akár többször is.

• Hatalmas munka- és értékes időmegtakarítás.

• Költséghatékony megoldás és 50%- al gazdaságosabb szalma-megtakarítás.

• A Strohmatic által felaprított, portalanított szalma nedvszívó képessége hatványozottan érvényesül.

• Egészségügyi szempontból kedvezőbb higiéniai körülményeket, szárazabb fekvőhelyet biztosít.

alom

Jobb nedvszívó képességű szalma, higiénikus, száraz környezet.

• A szalma a gravitációtól hullik le, és az állatok is nyugodtabbak ettől.

• Tisztább környezet a porelszívásnak köszönhetően.

• Kevesebb stressz, zajmentes, nincs sérülésveszély.

• A fokozott tűzvédelmet a zárt átadóegység, a szikrafelismerő szenzor, a tűzvédelmi szórófej és a horganyzott acél vezetékek biztosítják.

• Kiváló, komposzt minőségű trágya jellemzi.

Kövesdi József ügyvezető igazgató – Senit Kft.

Az Okosfarm legnagyobb újdonsága az ÁTK pályázatban részt vevő állattartók számára a termelésszinkronizáció. Informatikai alapú felügyeleti rendszer, amely ipari szintű hatékonyság elérését biztosítja a mezőgazdasági telelyeken is. A teljes beruházási értékhez képest kis költségen, gyors megtérüléssel.

Senit

Informatikai alapú felügyeleti rendszer, amely ipari szintű hatékonyság elérését biztosítja

Az Okosfarm felügyeleti rendszere alkalamas az állattató telepek minden termelési tényezőjét kontroll alá helyezni és összehangolni. A rendszer megvalósítja a pályázat nevesített célját a hatékonyságnövelést. Biztosítja a vezető megalapozott döntéséhez szükséges magas szintű kontrollt és segít a hatékony munkaerő-gazdálkodásban. A különböző dolgozói szintek számára érthető kezelő felületet biztosít akár okostelefonon is. Integrálható modulokból épül fel, így több lépcsőben is telepíthető.

Az Okosfarm felügyeleti rendszer alapmoduljai:

•  Alap informatikai infrastruktúra: informatikai hálózatok, internetelérés, távoli kommunikáció
•   Energiamenedzsment: fogyasztásmérés, energiahatékonyság-növelés
•  Szenzoros mérőeszközök: állatjóléti információk, terményfelügyelet, környezeti adatok
•  Monitoring: gépadatok, üzemidő-felügyelet, hibajel-megfigyelés, telephelyi információk,
terménymérleg-automatizáció
•  Vezérléstechnika: gépek távoli irányítása, hibamegelőzés, előjelzés, automatizáció
•  Dolgozói kontroll: kamerás rendszerek, beléptető rendszerek, tűzjelző rendszerek
•  Logisztika: fuvarkövetés, targoncahívó szoftver
•  OkosFarm Irányítástechnikai szoftver

Az állatartás minden területén „bevethető”, gazdálkodók által könnyen megtanulható profittermelő megoldás!

okosfarm

Mindent nyomon követhetünk a telepen

Az Okosfarm termelésszinkronizációs rendszerének legnagyobb előnye a teljes telep „felokosítása”. Azaz elegendő információt biztosít a megalapozott, ADAT ALAPÚ DÖNTÉS meghozatalához. Modulonként is képes a telep egyes elemeit megfigyelni és jelentős hatékonyság növekedést generálni a dolgozók és a vezetők számára. A dolgozók megfelelő információkat kapnak az állatok jólétéről az istállóban, amely a megbetegedések, stresszfaktorok és meghibásodó eszközök kártékony hatásait előzheti meg.

A gépek felügyelete, a hibák előjelzését, a karbantartások tervezhetőségét és a megfelelően biztonságos működést teszi lehetővé. Irányítástechnikával pedig hiba esetén azonnali beavatkozást és távoli elérést tesz lehetővé. Az elektromos kontrollrendszerek a telep egységeink energiafogyasztását, energiahatékonyságát felügyeli, így tervezhetővé válnak fenntartási költségek.

A gazdálkodó egy ipari szintű technológiát kap, amely eredményezi a költségek csökkenését, a gépek hatékonyabb működését, a vezetőség megalapozott döntéseit, a munkaerő megfelelő kihasználását. Mindezt az átlagos mezőgazdasági befektetések töredékéért.

Az állattartás gépeinek, eszközeinek nagy választékát találod az Agroinform.hu Piacterén.
Nézz körül!

Ha pedig kérdésed van, vagy megosztanád tapasztalataidat a többi gazálkodóval, próbáld ki a Fórum rovatot, ahol egy nagyon aktív fórumozó közösségel beszélgethetsz.