Hazai- és külföldi szaktekintélyek osztották meg tapasztalataikat a termelőkkel a baromfitartás aktuális kérdéseiről.

A BIOMIN vállalat szakemberei komoly kutatásokra alapozva mutattak be komplex megoldásokat a gazdálkodóknak, amelyekkel a legtöbb, baromfitartás során felmerülő probléma megelőzhető.

Az előadásokban fontos szerepet kaptak:

  • a mikotoxinok inaktiválására és elbontására való készítmények, - mint például a Mycofix
  • a fitogén anyagok,  - akárcsak a Digestarom
  • a  savanyító termékek, - mint a BIOMIN Biotronic Top3
  • valamint a probiotikus készítmények - a PoultryStar-ral.

Fernando Lima, a BIOMIN baromfi ágazatvezetője kiemelte, hogy az előadások nem csupán a BIOMIN termékekre hívták fel a gazdálkodók figyelmét, hanem arra is rávilágított, hogy különböző hasznosítású baromfi telepeken hogyan és mikor érdemes alkalmazni ezeket a szereket, majd gyakorlati tanácsokat is nyújtottak a különböző termékek legoptimálisabb használatával kapcsolatban.

Összegzésként nézzük meg a konferencián készült kisfilmet és vegyük sorra, hogy mire kell leginkább figyelnünk és milyen hatások gátolhatják a baromfi tápanyag-hasznosulását, fejlődését, termelését.

A baromfi-emésztés hatékonyságának javítása érdekében a legfontosabb, hogy megakadályozzuk a bélflóra egyensúlyának felborulását, hiszen ebben az esetben a takarmányban lévő tápanyagok nem a teljesítményre hasznosulnak, hanem a kórokozók fogják azokat felhasználni.

Azért is fontos az emésztőszervrendszer megbetegedésének megelőzése, mert a fajlagos takarmányhasznosulás és takarmányértékesítés a legfontosabb a baromfitartás tekintetében, hiszen itt van a pénz és ha ezek nem megfelelően működnek, akkor jelentős veszteségeket szenvedhet el a gazda.

Az I. BIOMIN Baromfitenyésztési Konferencia előadásai abban segítették a gazdálkodókat, hogy hogyan lehet a baromfi termékek előállítását minél olcsóbbá tenni olyan módon, hogy lecsökkentjük a takarmányozási költségeket.