Zászlós Tibor a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara alelnöke, egyben a Magyar Állattenyésztők Szövetség elnöke kezdeményezésére indult el a folyamat a juh és kecske ágazati elismert szakmaközi szervezet létrehozására. Az egyeztetésekbe a Juh Terméktanács, a Magyar Juh- és Kecsketenyésztők Szövetsége és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Állattenyésztési és Beszállítóipari Osztálya kapcsolódott be.

A három szervezet 2019. júliusában Munkacsoportot állított fel, melynek vezetésére Dr. Mezőszentgyörgyi Dávidot, míg tagjainak, Dr. Jávor Andrást, Bögréné Bodrogi Gabriellát és ifj. Csomai Gézát kérte fel.

A Juh és Kecske Ágazat Szakmaközi Szervezet létrehozásra létrejött Munkacsoport ülésein megállapodtak, hogy új egyesület létrehozását kezdeményezik annak érdekében, hogy az új divízió legyen alapja az elismert szakmai szervezetnek.

dr. Mezőszentgyörgyi Dávid

Az Egyesület dr. Mezőszentgyörgyi Dávidot választotta elnökévé.

Ennek eredményeként a 79. OMÉK második napján megalakult a Juh és Kecske Ágazatért Egyesület, amely elnökévé dr. Mezőszentgyörgyi Dávidot választotta. A kezdeményezés az első, és egyben talán legfontosabb lépés, mely évtizedek óta tartó problémák megoldására adhat lehetőséget. Az egyesület az alapítók szándéka szerint lehetővé teszi, hogy a jövőben megalakítsák az elismert Juh és Kecske Ágazat Szakmaközi Szervezetet.

A Munkacsoport konszenzusos alapon az alábbi magánszemélyeket kérte fel, hogy alapítótagként vegyenek részt az ágazat jövőjének alakításában azzal, hogyha csak átmenetileg is, de segítsék tapasztalatukkal és hiteles személyükkel járuljanak hozzá a szakmaközi szervezetmunkájához:

Bátor Árpád, ifj. Csomai Géza, Holló Mátyás, Jávor Bence, Juhász Pál, Kálló Gábor, Kiss György, Kocsis Mihály, Kovács Imre, Kőszeghy Ádám, Mazák István, Ménesi Tamás, Dr. Mezőszentgyörgyi Dávid, Minárovits Máté, Monori István, Nagy József Róbert, Dr. Oláh János.