A nemrég lezajlott UBM Szarvasmarha Szakmai Napon kereken kétszázan vettek részt. A rendezvényen nemzetközi rangú amerikai, holland, német, szlovák és magyar előadók számoltak be az olyan, az állattartás sikerét meghatározó témákról, mint a szaporodásbiológia gyakorlatának lehetőségei, legújabb módszerei; a gének kölcsönhatását vizsgáló genomika kínálta egyedülálló tenyésztési stratégia; a humán erőforrás hatékonyságának javítása digitális eszközökkel; milyen gyakorlati mesterfogásokkal működnek a legsikeresebb amerikai farmok; esélyek és kétségek a világ tejpiacán.

UBM

A rendezvényen kétszázan vettek részt

Nagy érdeklődéssel kísért előadások a világ vezető szaktekintélyeitől

BUSTYAHÁZAI László, az Igazgatóság tagja a menedzsment nevében köszöntötte az egybegyűlteket. Ahogyan az egész agrárium, úgy az UBM Csoport is bővülő, új, feladatokkal teli, izgalmas év előtt áll. A Cégcsoport erőforrásai 2019-ben tovább erősödnek. A mátészalkai Agromix Kft., a szlovák hernádcsányi takarmánykeverő-üzem, és legújabb beruházásuk, a romániai Kerelőszentpálon 16 millió euróért épített, évente 220 ezer tonna takarmányt gyártó világszínvonalú UBM gyár tovább erősíti a cégcsoport piaci helyzetét itthon és Közel-Kelet-Európában.

A piacvezető innovatív, szolgáltató UBM az idén várhatóan – rekordszámba menően – több mint 650 ezer tonna késztápot, közel 700 ezer tonna takarmány-alapanyagot és 14 ezer tonna premixet gyárt, forgalmaz – mondta el BUSTYAHÁZAI, majd a világ takarmányiparának tendenciájáról szólva a fenntartható fejlődést, a digitalizáció fontosságát és várhatóan viharos gyorsaságú terjedését hangsúlyozta.

UBM

A szakmai nap végén díjátadó következett

Emlékeztetett rá, hogy ma már nem csupán a teljes termékláncra ható, optimalizált, profitot hozó takarmányok gyártása és forgalmazása, hanem a szorosan hozzá tartozó „tudásvagyon-szolgáltatás” is a tennivalók középpontjában áll. A világtendenciák nyomán az UBM Csoport is ezt tekinti fő feladatának, küldetésének és ezt a célt szolgálta az elismeréssel övezett UBM Szarvasmarha Szakmai Nap is.

A tanácskozást PÓCZA Szabolcs az UBM kutatás-fejlesztési igazgatója és JUHÁSZ Zoltán a szakmai nap főtámogatója, a SEMEX Magyarország Génbank kereskedelmi igazgatója szakavatottan vezette. Bemutatták, méltatták a rangos előadók munkásságát, kommentárjaikkal pedig a szerteágazó témák fő mondanivalóira, a tanulságokra, a gyakorlati hasznosságára irányították a figyelmet.

A rendezvény alkalmából VARGA Ákos az Igazgatóság elnöke a hosszú távú szakmai partnerkapcsolat okán UBM Gyémán Díjakat adott át.

Díjazottak:
Komáromi Mg. Zrt.,
Kisalföldi Mg. Zrt., 
Pélpusztai Mg. Kft.

F.K.