A magyar agrárium - az elmúlt három évben, mióta csatlakozott az Európai Unióhoz - átalakult, a piac nyitottá vált, a termékek és szolgáltatások versenye még intenzívebb lett.

Ebben a sokrétű, lehetőségeiben igen széles körű gazdálkodásban felértékelődött az információ, a tudás, amelyek hiányában nem lehet jó döntést hozni.

Az új jogszabályok, termelési kvóták, támogatási feltételek, az egyre hatékonyabb technológiai ismeretek birtoklása elengedhetetlen feltétele annak, hogy az Európai Unió piacán megmérettethessenek a magyar agrárium szereplői.

Bábolna alapításától, 1789-től élen jár az új állat- és növényfajták hazai meghonosításában, az új tenyésztési és termelési eljárások bevezetésében. A Bábolnai Napok a rendszerváltozásig elsősorban partnerei számára kívánt követendő példát állítani, 1992 óta pedig módosított tartalommal, minden évben a kor leghatékonyabb termelési eljárásait, az ehhez szükséges eszközöket kívánja bemutatni a Bábolnai Nemzetközi Gazdanapok.

A kiállítás házigazdája a Bábolna Nemzeti Ménesbirtok Kft., társrendezője az IKR Zrt. valamint szervező partnere, a Congress Kft. színvonalas munkával igyekszik a kiállítók és látogatók elvárásainak megfelelni, amelynek bizonyítéka, hogy a kiállítás évről évre fejlődik.

A magyar agrárgazdálkodók minden évben versenyben vannak a természettel, vagy a sok csapadék, vagy az aszály, de ebben az évben még a fagy is veszélyeztette a termést. Ezért is választották a szakmai programok egyik kiemelt témájának a „klímaváltozás várható hatásait a mezőgazdaságban”. A másik nagy téma a a növénytermesztés energia ellátásban betöltött szerepe alapján „a biogáz előállítás és felhasználás „ lesz. A Bábolnai Nemzetközi Gazdanapokon évek óta nagy érdeklődéssel kísért gyakorlati gépbemutató ebben az évben is megtartásra kerül és a kiállítás elmaradhatatlan eleme a „Lovak és lóerők” látványos showműsora, amely a hagyományos lovasbemutatót a mezőgépgyártásban elért technológiai újdonságokkal ötvözi.

A Bábolnai Nemzetközi Gazdanapok, mint a legrégebbi agrárgazdasági bemutató idén is mind a termelőknek mind a fogyasztóknak segíteni kíván az új ismeretek feltárásában, a technológiai újdonságok megismerésében.

 

 

Jöjjön el, legyen Ön is partnerünk, töltsünk együtt négy napot Bábolnán, ahol lehetőség nyílik a szakmai ismereteink bővítésére, kötetlen eszmecserékre, baráti találkozókra, melyek a magyar agrárium fejlődését szolgálják.