Állattenyésztés - Állattenyésztési hírek

A hír megjelenési dátuma:
1 hét
1 hónap
3 hónap
1 év
 • Dél-dunántúli Regionális Sertésprogram - Cél a 6 milliós vágósertés állomány elérése

  2012. január 21., szombat 08:28 Állattenyésztés

  Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter megbeszélést folytatott Szita Károly kaposvári polgármesterrel, aki átadta a tárcavezetőnek a sertéshús előállítás támogatása érdekében készült Dél-dunántúli Regionális Sertésprogramot.

 • Január végéig kérhetik a gazdák az állatjóléti támogatást

  2012. január 17., kedd 05:49 Állattenyésztés

  Január 31-ig adhatják be az elmúlt év negyedik negyedévére eső állatjóléti támogatási kérelmeiket a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalhoz (MVH) a baromfitermelők – hívja fel a figyelmet a Baromfi Termék Tanács (BTT). A szervezet kéri, hogy a gazdálkodók a támogatások igényléséhez szükséges szakmai ellenőrzési lapokat mielőbb...

 • Hamarosan megállhat a sertés árának emelkedése - Mégis drágul a hús

  2012. január 03., kedd 22:15 Állattenyésztés

  A húsok és a húskészítmények folyamatos drágulása várható a következő hónapokban, annak ellenére, hogy az élő sertés árának emelkedése hamarosan megállhat, mert a húskészítmények átadási árába még nem épült be az élősertésárak elmúlt időszaki drágulása - tartalmazza az Agárgazdasági Kutató Intézet (AKI) egy friss elemzése.

 • Haladékot kapnak a gazdák a tojótyúk telepek átalakítására

  2011. december 21., szerda 20:00 Állattenyésztés

  Hét hónap haladékot kapnak a gazdák a tojótyúk tartó telepek átalakítására, és egy újabb pályázati lehetőséggel is élhetnek jövőre. Január elsejétől az 1999-ben elfogadott, uniós állatjóléti irányelv szerint hazánkban is kötelező lenne feljavított ketrecben tartani a tojótyúkokat.

 • Többféle támogatás közül választhatnak a magyar juhtenyésztők

  2011. december 15., csütörtök 06:09 Állattenyésztés

  A juhágazat támogatási csúcséve lesz 2013, amikor a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) kifizeti a jövőre igényelhető jogcímeket, mondta Feldman Zsolt agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkár a Magyar Juhtenyésztők és Kecsketenyésztők Szövetségének küldöttközgyűlésén, Herceghalomban.

 • Magyar szürkemarhákat telepítenek Kárpátaljára

  2011. december 09., péntek 10:15 Állattenyésztés

  Hatszáz szürkemarhát telepít be egy kárpátaljai vállalkozás Magyarországról Beregszász térségébe továbbtenyésztés és idegenforgalmi látványosság céljából; közel kétszáz magyar szürke már meg is érkezett a felsőremetei gazdaságba – adta hírül csütörtökön az ua-reporter.com ungvári hírportál.

 • Halastavi Környezetgazdálkodási Program indul - Kompenzáció a természetvédelmi szolgáltatásokért

  2011. november 26., szombat 23:42 Állattenyésztés

  Elindult a halastavak természeti értékeinek megőrzését és fejlesztését támogató Halastavi Környezetgazdálkodási Program (HKP), ami lehetővé teszi, hogy a haltermelők részleges kompenzációt kapjanak természetvédelmi jellegű szolgáltatásaikért.

 • Eredményes volt a mangalica-konferencia Herceghalomban

  2011. november 22., kedd 06:43 Állattenyésztés

  Eredményesen zárult a zsírsertésekről, köztük a mangalicákról rendezett nemzetközi tudományos tanácskozás, amelyet a Vidékfejlesztési Minisztérium háttérintézménye, az Állattenyésztési és Takarmányozási Kutatóintézet (ÁTK) rendezett Herceghalomban.

 • Megoldást kell találni a méhegészségügyi helyzetre Tabajdi Csaba szerint

  2011. november 15., kedd 04:59 Állattenyésztés

  A méhészeti ágazat a beporzással az egész mezőgazdasághoz és a biodiverzitás megőrzéséhez járul hozzá - hangoztatta Tabajdi Csaba (MSZP) európai parlamenti képviselő hétfő este Strasbourgban, az EP plenáris ülésén a méhegészségügyre összpontosító jelentését ismertetve.

 • Sikeres a kínai-magyar lúdtenyésztési együttműködés

  2011. november 08., kedd 21:36 Állattenyésztés

  Kína és Magyarország lúdtenyésztési együttműködése egyre sikeresebb mondta Kardeván Endre Kínában a II. Nemzetközi Tollfesztiválon.

 • Ötvenmillióval károsították meg az Uniót a vállalkozások a szarvasmarhaexporttal

  2011. október 15., szombat 21:31 Állattenyésztés

  Ötvenmillió forint kárt okoztak az Európai Uniónak azok a vállalkozások, amelyek visszaéltek a fajtatiszta szarvasmarhák kivitele után járó export-visszatérítéssel - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szombaton az MTI-vel.

 • A Magyar Tejgazdasági Kísérleti Intézet kezében a tejkvóták

  2011. október 15., szombat 08:27 Állattenyésztés

  2011. november elsejétől a termelők tejkvótáit a Magyar Tejgazdasági Kísérleti Intézet (MTKI Kft) kezeli a korábbi együttműködő partner (Állattenyésztési Teljesítményvizsgáló Kft.) helyett, mert a kormány szándéka, hogy kizárólag állami tulajdonú szervezet irányítsa a mezőgazdasági és vidékfejlesztési támogatási, nyilvántartási...

 • Tizenkét magyar településen indul nyúltenyésztési mintaprogram

  2011. október 14., péntek 14:36 Állattenyésztés

  Országszerte tizenkét település mintegy kétszáz hátrányos helyzetű családját vonták be abba a nyúltenyésztési mintaprogramba, amellyel a háztáji állattartásra ösztönöznék a résztvevőket.

 • Jövőre luxusfeltételeket kell biztosítani a ketreces tojótyúkoknak

  2011. október 13., csütörtök 15:12 Állattenyésztés

  Végh László, a Magyar Tojóhibrid-tenyésztők és Tojástermelők Szövetségének elnöke arra hívta fel a figyelmet közleményében, hogy a ketreces tojótyúk elleni kampányolás sok gazdálkodót taszíthat munkanélküliségbe, sőt, a teljes ágazat visszaszorulhat a meggondolatlan tiltakozás miatt.

 • Megjelölt vizát fogtak a Duna Kilija-ágában - Sikeres a telepítés

  2011. október 10., hétfő 05:30 Állattenyésztés

  Hazánkban jelölt vizát fogtak ukrán halászok szeptemberben a Duna Kilija-ágában, 18 kilométerre a Fekete-tengertől. A tavaly elindított vizatelepítési program eredményességét igazoló, 50 centiméter hosszú halat visszaengedték a Dunába - közölte vasárnap az MTI-vel a Vidékfejlesztési Minisztérium.

 • Az NFA segíthet az állattenyésztés bővítésében

  2011. szeptember 23., péntek 09:45 Állattenyésztés

  A Nemzeti Földalapban (NFA) rejlő lehetőségek kihasználásával lehetne növelni az állattartás arányát Magyarországon – jelentette ki V. Németh Zsolt vidékfejlesztésért felelős államtitkár a Zika Szövetkezet és a Nagyhajmási Gazdaszövetkezet által indított Nyúl-unk a munkáért program eredményhirdetésén a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei...

 • Méhészek érdekeit képviseli

  2011. augusztus 27., szombat 13:55 Állattenyésztés

  A kedvezőtlen időjárás ellenére, főleg a tavalyi katasztrofális mézterméshez képest, idén közepes eredményekről számolnak be a méhészek. Úgy tűnik, a tisztességes méhésztársadalom legnagyobb ellensége, a mézhamisítás ellen is sikerült végre hatékonyan fellépni. Azért nem árt az óvatosság! Az izocukorral hamisított méz ugyanis úgy...

 • Enyhít a vágópontok szabályozásán a minisztérium

  2011. július 28., csütörtök 18:01 Állattenyésztés

  Egyértelműbbé és átláthatóbbá teszi a vágópontokra vonatkozó élelmiszerbiztonsági szabályokat a Vidékfejlesztési Minisztérium a helyi termelés ösztönzése érdekében.

 • Baromfi állatjólét: négymilliárd forint

  2011. július 18., hétfő 20:38 Állattenyésztés

  A baromfitenyésztők négymilliárd forintnyi nemzeti forráshoz jutnak. A baromfi állatjóléti támogatási kérelmek negyedévente nyújthatóak be a rendeletmódosítás értelmében. A támogatási kérelmet 2011. augusztus 31-ig kell benyújtani.

 • Időben kell utalni a kárenyhítési alapba!

  2011. június 28., kedd 15:54 Állattenyésztés

  Néhány napjuk van a mezőgazdasági termelőknek arra, hogy banki átutalással befizessék idei kárenyhítési hozzájárulásukat a kárenyhítési lebonyolítási számlára.

 • Sajtóközlemény: kérdések a militáns állatvédőkhöz

  2011. június 28., kedd 15:20 Állattenyésztés

  A Baromfi Termék Tanács közleménye: Egy magát „állatvédőnek mondó” szervezet a tollszedés ellen indított kampányt.

 • Korszerű baromfitelep épült Szabadegyházán

  2011. június 22., szerda 09:50 Állattenyésztés

  Európai uniós támogatással korszerű technológiát alkalmazó, évi 720 ezer broilercsirkét előállító baromfitelepet alakított ki a Her-csi-hús Kft. és a Fáma Farm Kft. Szabadegyháza-Középpusztán.

 • Termelőbarát jogszabályokat követelnek az állattartók

  2011. június 16., csütörtök 09:47 Állattenyésztés

  Ki kell emelni a zuhanórepülésből a hazai állattenyésztést, ehhez egyebek mellett átlátható, termelőbarát jogszabályokra, illetve a bürokrácia csökkentésére van szükség - hangzott el a Magyar Állattenyésztők Szövetségének szerdai, herceghalmi küldöttközgyűlésén.

 • Juhászok! Az ivarzás-szinkronizálás időszerű!

  2011. május 04., szerda 13:06 Állattenyésztés

  A szinkronizálásnál csak törzskönyvezett és forgalmazásuk tekintetében nem korlátozott állatgyógyászati termékeket szabad használni.

 • Több mint 4200 millió forintot kapnak az anyatehéntartó gazdák

  2011. május 03., kedd 10:50 Állattenyésztés

  A napokban indul az anyatehéntartás termeléshez kötött támogatásának kifizetése a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalnál (MVH).

 • A sertéságazat támogatása a cél

  2011. április 28., csütörtök 13:04 Állattenyésztés

  Intézkedési tervet készít a sértéságazat válságból való kilábalásának támogatására a Vidékfejlesztési Minisztérium, a tervet néhány héten belül szakmai, társadalmi vitára bocsátják.

 • Termékdíj az állati eredetű termékekre

  2011. április 15., péntek 11:17 Állattenyésztés

  A Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) jövő év januárjától - az állati eredetű termékek esetében biztosan - termékdíjjal kívánja felváltani a húsvizsgálati és egyéb hatósági díjakat.

 • Ismét van forrás az állattenyésztési ágazatban!

  2011. április 15., péntek 11:05 Állattenyésztés

  A baromfi ágazatban 1,35 milliárd forint, míg az egyéb állatfajok vonatkozásában 5,685 milliárd forint az idén felhasználható támogatási keret, amelynek terhére teljesíthetők a 2010-ről áthúzódó kifizetések, valamint a 2011-ben elvégzett szolgáltatásokra vonatkozó támogatások

 • Magyar húsexport Kínába!

  2011. április 08., péntek 14:44 Állattenyésztés

  A magyar-kínai gazdasági vegyes bizottság mezőgazdasági munkacsoport harmadik ülésén a magyar fél elsősorban a hústermékek, köztük a magas feldolgozottságú magyar áruk exportjának útjában álló akadályokat igyekezett elhárítani.

 • Lehetőségek tárháza: a kecske

  2011. április 03., 14:47 Állattenyésztés

  A legtöbb féle terméket termeli a legkevesebb befektetéssel. Luxuskozmetikumok alapanyagát adja, miközben a legszegényebb népek megbecsült jószága. Múlt, jelen és jövő haszonállata: a kecske.

 • Pajor Gábor

  Pajor Gábor

  Informatikus, Állatorvos

 • Igric Dominika

  Igric Dominika

  2006-ban a diplomamunkám kiegészítéséhez Dél-amerikai tanulmányúton vettem részt...

Növényvédő szer kereső

Terményárak

Magyarország: búza (durum nélkül) - termelés 2018 előzetes: 4,85 millió tonna (-4% vs 2017) (AKI, 2018-08-27)

Magyarország: durumbúza - termelés 2018 előzetes: 202 ezer tonna (+94% vs 2017) (AKI, 2018-08-27)

Magyarország: árpa - termelés 2018 előzetes: 1,09 millió tonna (-24% vs 2017) (AKI, 2018-08-27)

Magyarország: rozs - termelés 2018 előzetes: 103 ezer tonna (+26% vs 2017) (AKI, 2018-08-27)

Magyarország: tritikálé - termelés 2018 előzetes: 327 ezer tonna (-15% vs 2017) (AKI, 2018-08-27)

Magyarország: repce - termelés 2018 előzetes: 988 ezer tonna (+26% vs 2017) (AKI, 2018-08-27)

Argentína: búza - termelés 2018 előrejelzés: 19,6 millió tonna (+6% vs 2017, mindenkori rekord); előző havi előrejelzés: 19,0 millió tonna (IGC, 2018-08-24)

[bezárás x]