Állattenyésztés - Állattenyésztési hírek

A hír megjelenési dátuma:
1 hét
1 hónap
3 hónap
1 év
 • Bioszemléletű állattartás a kisgazdaságokban

  2013. február 22., péntek 14:31 Állattenyésztés

  Alapismereteket nyújtó állattenyésztési képzést szervezünk Prof. Dr. Márai Géza nyugalmazott egyetemi tanár közreműködésével, hat alkalommal 2013. március 9. és április 27. között.

 • Tanácskozás az őshonos haszonállatok és a sertéságazat helyzetéről

  2013. február 19., kedd 21:06 Állattenyésztés

  Az őshonos haszonállatok, valamint a sertéságazat helyzetét tekintették át szakmai fórumon kedden a Vidékfejlesztési Minisztériumban Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter vezetésével.

 • Nébih: nem érinti Magyarországot a lóhúsbotrány

  2013. február 12., kedd 06:55 Állattenyésztés

  A jelenlegi információk szerint Magyarországra nem érkezett a lóhúst tartalmazó fagyasztott készítményekből - tájékoztatta a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) hétfőn az MTI-t.

 • KSH: Kismértékben nőtt a sertésállomány a múlt év második felében

  2013. február 11., hétfő 21:17 Állattenyésztés

  A sertések száma - 3 évi csökkenés után - az elmúlt év december 1-jéig tartó hat hónapban kismértékben emelkedett. A szarvasmarha-állomány 3 éve folyamatosan nő - jelentette a 2012. december 1-jei adatok alapján hétfőn a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

 • Az Egyesült Államok engedélyezte a magyar mangalica importját

  2013. február 08., péntek 21:14 Állattenyésztés

  Az Egyesült Államok engedélyezte a magyar tenyésztésű mangalica amerikai importját - mondta Eleni Tsakopoulos Kounalakis, az Egyesült Államok budapesti nagykövete pénteken, a Budapesti Mangalica Fesztiválon tartott sajtótájékoztatón. A magyar agrártárca üdvözölte a hosszú tárgyalások után megszületett döntést, a mangalicatenyésztők...

 • A terménytárolóktól a sertéshizlaldákig - Lindab csarnokok a mezőgazdaságban

  2013. január 29., kedd 21:19 Állattenyésztés

  A magyar agrár- és élelmiszertermelés minden problémája ellenére még ma is exportképes ágazatunk, amelyben jelentős potenciál rejlik. Fejlesztésének igénye a természeti adottságok, és szakmai tudás mellett a legmodernebb technológiák alkalmazását is feltételezi.

 • Mintegy 2,6 milliárd forint fordítható a sertéslétszám növelésére

  2013. január 14., hétfő 13:57 Állattenyésztés

  Az agrárstratégiában az alapanyag-előállítást és az élelmiszer- feldolgozást előnyben részesíti kormány; a sertéslétszám növelésének támogatására 2,6 milliárd forint áll rendelkezésre - jelentette ki Kardeván Endre, a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) államtitkára hétfőn Zalaegerszegen, a Baki Agrocentrum Kft. által szervezett...

 • Magyarország tovább tárgyal Fehéroroszországgal az élőállat-exportról

  2013. január 08., kedd 13:21 Állattenyésztés

  A Fehéroroszországba irányuló magyar élőállat-export folyamatos fenntartása érdekében a magyar és a belorusz hatóság illetékesei további tárgyalásokon tisztázzák, hogy mi okozhatta négy Fehéroroszországba szállított kérődző Schmallenberg-vírusra pozitív szerológiai eredményét - közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) kedden az...

 • VM: Magyarországon egyetlen kérődző állatnál észleltek megbetegedést

  2013. január 06., 12:37 Állattenyésztés

  Magyarországon egyetlen kérődző állatnál észleltek megbetegedést - reagált a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) sajtóirodája arra a szombati hírre, amely szerint Fehéroroszország átmeneti korlátozásokat vezetett be Magyarországról származó kérődzők - szarvasmarha, juh, valamint kecske - importjára és tranzitjára egy Németországban...

 • Emelkedhet a sertés- és baromfitermékek ára

  2013. január 04., péntek 16:39 Állattenyésztés

  A Világgazdaság információi szerint a sertés- és baromfikészítmények esetében elkerülhetetlennek tűnik az áremelés.

 • Tüntetnek a tejtermelő gazdák Brüsszelben

  2012. november 27., kedd 20:47 Állattenyésztés

  Második napja tart az európai tejtermelők tüntetése Brüsszelben, a gazdák az alacsony felvásárlási árak ellen tiltakoznak, amelyek nem érik el a termelési költségeket.

 • Világszenzáció Hannoverben: EuroTier állattenyésztési szakkiállítás (+ Képek)

  2012. november 17., szombat 17:50 Állattenyésztés

  Nagy sikerrel zárult az EuroTier Hannoverben. A világ legnagyobb állattenyésztési szakkiállításán az iparág összes vezető cége képviseltette magát.

 • Sommet Elevage: Európa legnagyobb profi állattenyésztőknek rendezett kiállítása (+ Képek)

  2012. november 02., péntek 16:34 Állattenyésztés

  21. alkalommal rendezték meg Franciaországban a három napos clermont- ferrand-i SOMMET DE L'ÉLEVAGE Show-t. Európa legnagyobb állattenyésztési kiállítását méltán sorolják a legnívósabb szakmai események közé.

 • Van jövője a sertéságazatnak?

  2012. október 30., kedd 19:06 Állattenyésztés

  Megújulhat a magyar sertéságazat a piaci szereplők összefogásával, és elérheti a tíz évvel ezelőtti szintet a termelést, és a foglalkoztatást tekintve is - mondta Fazekas Sándor kedden Orosházán, az Orosházi Gazdakörök konferenciáján.

 • A tejtermelés támogatása központi helyen áll az agrárpolitikában

  2012. október 26., péntek 19:13 Állattenyésztés

  A tejtermelés támogatásának fontosságáról beszélt a vidékfejlesztési miniszter egy dabasi állattartó telep pénteki átadásán - közölte az agrártárca az MTI-vel.

 • A sertésstratégiával is az állattenyésztés arányát növelné a VM

  2012. október 25., csütörtök 19:18 Állattenyésztés

  Magyarországon az unió átlagánál kisebb az állattenyésztés aránya a mezőgazdaságban, a szaktárca ennek az aránynak a növelését kívánja elérni, például a már kidolgozott sertésstratégia megvalósításával - mondta Czerván György, a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) agrárgazdaságért felelős államtitkára csütörtökön Budapesten, egy szakmai...

 • Tovább csökkenhet a sertésállomány Vas megyében, és fejlesztésre sincs pénz

  2012. október 01., hétfő 08:11 Állattenyésztés

  Az elmúlt tíz év alatt közel 60 százalékkal csökkent a sertésállomány Vas megyében; a magas takarmányárak és az alacsony felvásárlási árak miatt pedig az állomány további csökkenésére kell számítani - mondta Lukács Zoltán, a Vas Megyei Kormányhivatal Földművelésügyi Igazgatóságának mezőgazdasági főfelügyelője az MTI-nek.

 • Nő a belföldi tojástermelés

  2012. szeptember 26., szerda 08:44 Állattenyésztés

  A belföldi tojástermelés több mint 10 százalékkal nő az idén - közölte a Baromfi Terméktanács az MTI-vel kedden.

 • A juhtartókat is érintik a megemelt és előrehozott támogatások

  2012. szeptember 19., szerda 06:53 Állattenyésztés

  A juhtartókat is érintik a kormány által bejelentett megemelt és előrehozott támogatások, amelyek nagy segítséget jelentenek az állattartóknak – közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) kedden az MTI-vel annak kapcsán, hogy Czerván György agrárgazdaságért felelős államtitkár bemutató mintateleppé avatta a városlődi Rúder majort.

 • Silókonferencia – forradalmi eredmény a tejtermelésben

  2012. szeptember 10., hétfő 17:07 Állattenyésztés

  A Limagrain és az Alltech szervezésében, a Kaposvári Egyetem egy jeles oktatójának részvételével Silókonferenciát tartottak 2012. augusztus 8-án, az Abacus hotelben, Herceghalomban.

 • Mégis bevezetné a fordított áfát a kormány a sertéságazatban

  2012. szeptember 05., szerda 14:30 Állattenyésztés

  Bár a Vidékfejlesztési Minisztérium augusztus közepén bejelentette, hogy a sertéstartók észrevételeit figyelembe véve nem kezdeményezi a fordított áfa bevezetését a sertéságazatban, a tárca szerdán arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a kormány kedden tárgyalt ennek lehetőségéről a szakértői hatástanulmányok vizsgálata után, és az...

 • VM: kilós ár a tojásokra

  2012. augusztus 28., kedd 08:22 Állattenyésztés

  Hatályba lépett az a rendelet, amely szerint a jövőben a tojások darabára mellett fel kell tüntetni a kilónkénti árat is; az új rendelkezés célja a fogyasztók jobb tájékoztatása - közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) hétfőn az MTI-vel.

 • MVH: változtak a támogatás szabályai a baromfi ágazatban

  2012. augusztus 21., kedd 14:49 Állattenyésztés

  Az idén a harmadik negyedévtől módosulnak az állatjóléti támogatások igénybevételének szabályai a baromfi ágazatban - hívja fel a figyelmet a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) keddi közleményében.

 • Ötéves program a magyartarka fajta tenyésztésére

  2012. augusztus 19., 11:55 Állattenyésztés

  Öt év alatt ezer egyeddel nő a veszélyeztetett magyartarka szarvasmarha nagy többségben fajtatiszta állománya a 2010-ben kezdődött tenyésztési program keretében - mondta a Magyartarka Tenyésztők Országos Egyesületének ügyvezető igazgatója az MTI-nek.

 • Válságban a sertéstenyésztés, javul az USA termelékenysége

  2012. augusztus 08., szerda 15:55 Állattenyésztés

  A MOSZ szerint válságban van a sertéstartás, ám a VM úgy nyilatkozott, hogy egyelőre nem lesz állami takarmányalap, ugyanakkor a kormány előtt van a sertéságazat fejlesztési stratégiája. Eddig 468 hektárnyi, parlagfűvel fertőzött területet találtak az ellenőrzéseken, az Egyesült Államokban pedig javult a termelékenység. Agrárhírek a...

 • Állattartó telepek korszerűsítése: 40 milliárd forintra lehet pályázni

  2012. augusztus 02., csütörtök 10:29 Állattenyésztés

  Augusztus 1-től 31-ig 40 milliárd forintot igényelhetnek a gazdák az állattartó telepek korszerűsítésére - közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) szerdán az MTI-vel.

 • Nemzetközi mézvásár és méhésztalálkozó lesz a hétvégén Jászberényben

  2012. augusztus 02., csütörtök 10:27 Állattenyésztés

  Augusztus első hétvégéjén, szombaton - immár 25. alkalommal - rendezik meg Jászberényben a nemzetközi mézvásárt és méhésztalákozót, amelyet a méztermelők, a méhészeti eszközgyártók valamint a forgalmazók legnagyobb magyarországi szakmai eseményeként jegyeznek.

 • Állattenyésztéssel is foglalkozik a miskolci önkormányzat cége

  2012. augusztus 01., szerda 08:56 Állattenyésztés

  Őshonos állatokat tenyészt és tart, konyhakerti növényeket termeszt a miskolci önkormányzat kizárólagos tulajdonában lévő Agrokultúra Kft., a cég telephelyére a már ott lévő 67 mangalica mellé kedden érkezett meg negyven szürkemarha.

 • MVH: kifizetik a juhok és kecskék elektronikus jelölésének támogatását

  2012. július 31., kedd 12:00 Állattenyésztés

  Közel 230 millió forintot utal át mintegy 3500 gazdálkodónak július 30-ától a juh- és kecskeállomány elektronikus jelölésre vonatkozó támogatás keretében a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) - közölte a szervezet az MTI-vel kedden.

 • Pajor Gábor

  Pajor Gábor

  Informatikus, Állatorvos

 • Igric Dominika

  Igric Dominika

  2006-ban a diplomamunkám kiegészítéséhez Dél-amerikai tanulmányúton vettem részt...

Növényvédő szer kereső

Terményárak

Argentína: búza - termelés 2019 előrejelzés: 20,1 millió tonna (+9% vs 2018); mindenkori rekord (Argentín mezőgazdasági minisztérium , 2018-11-08)

Argentína: kukorica - termelés 2019 előrejelzés: 49,7 millió tonna (+55% vs 2018) (Argentín mezőgazdasági minisztérium, 2018-11-08)

Argentína: szójabab - termelés 2019 előrejelzés: 54,2 millió tonna (+44% vs 2018) (Argentín mezőgazdasági minisztérium, 2018-11-08)

Brazília: kukorica - termelés 2019 előrejelzés: 90,0-91,0 millió tonna (2018: 80,8 millió tonna) (CONAB, 2018-11-08)

Brazília: szójabab - termelés 2019 előrejelzés: 116,8-119,3 millió tonna (2018: 119,3 millió tonna) (CONAB, 2018-11-08)

Egyiptom: búza - import 2018. január-október: 10,1 millió tonna, ebből 7,1 millió tonna Oroszországból (Ahram, 2018-11-08)

Magyarország: cukorrépa - betakarítás 2018. november 7-ig a tervezett 15,4 ezer hektár 59%-án végeztek a munkákkal; betakarított termésmennyiség: 574 ezer tonna (NAK, 2018-11-07)

[bezárás x]