traktor

Fotó: Hopka Balázs

Hétfő

Általában derült, napos idő lesz kevés felhővel. Délután a Kisalföldön és az Alpokalján előfordulhat zápor, zivatar.  Zivatar környékén szélerősödés is lehetséges, de az Észak-Dunántúlon zivatartól függetlenül is előfordulhat erős, néhol viharos szél.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 32 és 38 fok között valószínű.

hőmérséklet

Maximumhőmérséklet  [°C]. július 3. hétfő délután – forrás: OMSZ

Kedd

Hidegfront szakadozott felhőzete vonul át felettünk. Az ország nagy részén több-kevesebb napsütésre is számítani lehet. A Dunántúlon többfelé, másutt elszórtan valószínű zápor, zivatar. Nyugat felől estétől csökken a csapadékhajlam. Az északi, északnyugati szél többfelé megerősödik, zivatarok környezetében akár  viharossá is fokozódhat.

A hajnali 14, 23 fokról délutánra a Dunántúlon 26, 31, máshol 30 és 38 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

hőmérséklet

Minimum/Maximum hőmérséklet  [°C]. július 5. kedd – forrás: OMSZ

Szerda

Sok napsütés várható, általában kevés gomolyfelhővel. A nap első részében, az ország keleti harmadán lehet még több felhő, ott helyenként előfordulhat egy-egy zápor, zivatar. Az északi, északnyugati szél sokfelé megélénkül, időnként megerősödik, zivatarban viharos lökések is lehetnek.

Hajnalban 14, 21, délután 27, 32 fokot mérhetünk.

hőmérséklet

Minimum/Maximum hőmérséklet  [°C]. július 6. szerda – forrás: OMSZ

Csütörtök

Újabb hidegfront érkezik, ennek a szakadozott felhősávja vonulhat át felettünk. Az ország nagy részén számítani lehet több-kevesebb napsütésre is. Elszórtan valószínű eső, zápor. Az északnyugati szél sokfelé megélénkül, időnként megerősödik, zivatarban viharos lökések is várhatók.

Hajnalban 12, 18, délután 26, 32 fokot mérhetünk.

hőmérséklet

Minimum/Maximum hőmérséklet  [°C]. július 7. csütörtök – forrás: OMSZ

Péntek

A napsütés mellett számos helyen számíthatunk nappali gomolyfelhő-képződésre. Helyenként előfordulhat zápor, zivatar. Az északi, északnyugati szél sok helyütt megerősödik, zivatarban viharossá fokozódhat.

A minimum-hőmérséklet általában 12 és 19, a maximum 24 és 29 fok között valószínű.

Hétvége

Általában közepesen vagy erősen felhős lesz az ég és több helyen előfordulhat záporeső, zivatar. Az északi, északnyugati szél sok helyütt megerősödik, zivatarban viharos lökések is lehetnek.

A minimum-hőmérséklet 9 és 17, a csúcsérték 23 és 30 fok között valószínű.

Aktuális időjárás-előrejelzésünket 24 órás, 5 és 30 napos, valamint település szerinti bontásban, a permetezésre vonatkozó információkkal együtt megtalálja az Agroinform.hu Időjárás rovatában.