Vasárnap

Nyugaton csökken, a középső és keleti országrészben pedig átmenetileg erősen megnövekszik az alacsonyszintű felhőzet, majd észak felől estefelé frontális, vastagabb felhőtakaró húzódik fölénk. Számottevő csapadék nem valószínű. Az északi, északkeleti szél több helyen lesz élénk, a Dunántúli-középhegység és a Balaton térségében olykor erős.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 0, +5 fok között valószínű.

Hétfő

Északnyugat felől megnövekszik a felhőzet, jellemzően közepesen vagy erősen felhős lesz az ég. A délutáni óráktól előfordulhat kisebb csapadék: az ország  északkeleti felén hó, havas eső, nyugati, délnyugati felén havas eső, eső várható, estétől pedig a délnyugati tájakon átmenetileg ónos eső is eshet. A délnyugati, nyugati, majd északnyugati szél sok helyen megerősödik.

Hajnalban döntően -6, -1 fok valószínű, de az északi völgyekben hidegebb is lehet. Délutánra 0 és +7 fok közé melegszik fel a levegő.

ónos eső

Ónos eső után a látvány ugyan szép, de a közlekedni rendkivül nehéz – fotó: pixabay.com

Kedd

Felhőátvonulások lesznek hosszabb-rövidebb napsütéssel. Elszórtan előfordulhat zápor, hózápor. Az északnyugati, nyugati szél nagy területen megerősödik, főként az északnyugati szélcsatornában viharossá fokozódik.

Hajnalban általában -2 és +2 fok között alakul a hőmérséklet. Kora délután 4, 8 fokot mérhetnek.

Aktuális időjárás-előrejelzésünket 24 órás, 5 és 30 napos, valamint település szerinti bontásban, a permetezésre vonatkozó információkkal együtt megtalálja az Agroinform.hu Időjárás rovatában.