A Case IH traktorkínálatának az új csúcsgépe a Puma 260 CVXDrive™. Egyesíti a maximális munkakomfortot, a könnyű és áttekinthető kezelhetőséget, a csatlakozási lehetőségeket a különféle felhőalapú rendszerekhez, a teljesítményt és üzemanyag-takarékosságot a gazdaságok hatékonyabb működéséhez.

case ih

Maximális munkakomfort, könnyű és áttekinthető kezelhetőség – fotó: www.caseih.com

Globális modell

2008-as piaci bevezetése óta a Case IH legnépszerűbb termékcsaládja szerte a világon. Most a Puma-széria legerősebb és legmodernebb gépe, a 260 CVXDrive a gazdaság, a flotta és az adatkezelési képességek egyedülálló kombinációját nyújtja, amelyet a gazdálkodókkal és a bérvállalkozókkal együtt terveztek a költséghatékonyság jegyében. Ennek fontos elemei a megnövelt szervizintervallumok és a proaktív kapcsolódó szolgáltatások.

Ennek alapja a Case IH AFS Connect-rendszer, amely az AFS Pro 1200 érintőképernyős monitor, az AFS Vision Pro operációs rendszer és az AFS Vector Pro vevőegység összessége. Ezek lehetővé teszik, hogy a traktor kezelését és a precíziós gazdálkodási funkciókat az egyedi igényeknek megfelelően konfigurálja, valamint a gazdák és a gazdaságok vezetői adminisztrálhatják a vállalkozás működését, a flottát és az irányítást. Az adatok asztali PC-ről vagy mobileszközről bármikor elérhetők.

A kibővített távoli funkciók közé tartoznak a képernyőmegosztás, az AFS AccuGuide™ automatikus vezetés és AFS AccuTurn Pro automatizált sorvégi visszafordulás, tovább növelve a kényelmet és a termelékenységet, 1,5 cm-es pontossággal az RTK+ által.

A 240-eshez képes mintegy 11%-kal nagyobb teljesítményt nyújt, erőforrása a hathengeres, 6,7 literes FPT NEF motor, amely névleges teljesítménye 260 LE, maximális teljesítménye pedig 280 lóerő. Az Engine Power Management-rendszerrel a teljesítmény 302 LE-re emelkedik a mellékhajtásnál a hidraulikus eszközök működtetéséhez és a szállítási feladatok ellátásához.

Az új CVXDrive fokozatmentes sebességváltó csendesebb és hatékonyabb, 50 km/órás sebességet tesz lehetővé 1550 fordulat/percnél az optimális üzemanyag-takarékosság érdekében. A termelékenységet tovább növelik a testre szabható a CVXDrive fokozatmentes sebességváltó beállításai, a szabadalmaztatott fejlett pótkocsifékezési rendszer, amely stabilizálja a traktort és a pótkocsit, valamint az éjszakai munkavégzés érdekében akár 24 nagy teljesítményű LED-lámpával is felszerelhető.

A Puma 260 CVXDrive nagyobb és erősebb első és hátsó tengelyekkel van felszerelve. Az opcionális 2,05 m átmérőjű, 710/70 R42 hátsó gumiabroncsok akár 18%-kal növelik a tapadási felületet, maximalizálva a vonóerőt és a tapadást, miközben minimálisra csökkenti a talajtömörödést.

Ideális a nagy teljesítményt igénylő ügyfelek számára, ugyanakkor ez nem jelent egy nehezebb és nagyobb traktort, sőt a hátsó 3 pontos csatlakozómű 10.468 kg emelésre képes, míg hidraulikarendszer kapacitása maximum 170 liter/perc. Mindez ugyanolyan kompakt méretekkel, mint a jelenlegi Puma.

case ih puma

Mindössze 1550-es motorfordulaton 50 km/órával is haladhat – fotó: www.caseih.com

case ih puma

A hátsó emelőkapacitás csaknem 10,5 tonna – fotó: www.caseih.com

A munkakomfort új szintje

A Puma-szérián belül is új mércét állít fel, nagyobb belső térrel, több tárolóhellyel és jobb kilátással. A maximális zajszint mindössze 66 dB(A), ami egy felső kategóriás személyautóéhoz hasonló.

A félig aktív hidropneumatikus fülkefelfüggesztés szabályozható, akár a változó terepviszonyokhoz is igazítható a komfort érdekében. Az opcionális Case IH Advanced Vehicle Suspension (AVS) ezt még tovább fokozza, a fülkefelfüggesztés mellett a hátsó vonószerkezet és az első tengely felfüggesztésének integrálásával, a még finomabb csillapítások érdekében.

A fülke nemcsak nagyobb látószögű kilátást biztosít, de a szélesebb lépcsőfokok és kapaszkodók biztonságosabb be- és kiszállás nyújtanak, az új formájú sárvédők szintén a jobb rálátást segítik a traktor közvetlen környezetére.

A 460 literes üzemanyagtartály 15%-kal nagyobb térfogatot jelent, így akár három órával több munkaidőt biztosít újratöltés előtt. A szerszámosláda gondtalan külső elhelyezést biztosít az alapvető szervizeszközök számára, nem kell a fülkében kerülgetni.

A beépített tisztavíz-tartály lehetővé teszi a traktorvezető számára a kézmosást, ami jelentősen javítja a higiéniát és a biztonságot az olyan berendezésekkel való munkavégzés során, mint például a permetezőgépek.

A belső térben számos praktikus kényelmi funkció található, többek között egy kulcstartó, mivel a gép kulcs nélküli indítással rendelkezik. Természetesen nem hiányzik a minőségi audiorendszer sem, tárolóhely a személyes tárgyaknak, valamint egy beépített hűtődoboz az ételek és italok számára. A prémium bőrülés aktív felfüggesztéssel választható.

A középpontban az ergonomikus MultiController kartámasz áll, mostantól több funkcióval, amelyek mindegyike kényelmesen használható és teljes mértékben testre szabható. Ezek közé tartozik egy kódoló, amely lehetővé teszi a kezelő számára a kijelzőn való egyszerű navigálást, a Hot Key gyorselérési gombokat, a testreszabható LED-színkódolással ellátott távvezérlő gombok, valamint további programozható gombok, különféle traktorfunkciók, AFS-vezérlés és ISOBUS-alkalmazások, míg a Tractor Implement Management egyszerű csatlakoztatást és kétirányú kommunikációt biztosít a traktorhoz kapcsolódó munkaeszközökkel, gépekkel.

A Puma 260 CVXDrive 750 órás szervizintervallumal rendelkezik, de a szervizelhetőséget és a megbízhatóságot tovább javítja az új hidraulikakör, amely 30%-kal kevesebb csatlakozással rendelkezik és csendesebb, míg az újonnan tervezett hátsó elektrohidraulikus távvezérlő szelepek lehetővé teszik a színkódolt hidraulikus csatlakozók szivárgásmentes csatlakoztatását/leválasztását. Hasonló változások történtek az elektromos kábelkötegek esetében is: 50%-kal csökkentették a csatlakozások számát, így azok sokkal egyszerűbbek.

case ih puma

Egyéni konfigurálás, távvezérlő kapcsolók, gyors, kétirányú kommunikáció stb. a traktor és a különböző gépek között – fotó: www.caseih.com

case ih puma

Már részben ismerős kezelőszervek, könnyebb kezelhetőség és új funkciók a kartámaszon – fotó: www.caseih.com

Forrás: www.caseih.com