Az öntözésfejlesztést szolgáló beruházások sikeres megvalósítása érdekében

az Agrárminisztérium 30%-kal megemelte a megvalósításhoz kapcsolódóan elszámolható kiadási összegeket a Vidékfejlesztési Program keretében meghirdetett,

„A mezőgazdasági vízgazdálkodási ágazat fejlesztése" című pályázat vonatkozásában – jelentette be Nagy István agrárminiszter.

öntözés

Az öntözés alapvető, hiszen az idei évben Magyarország termőterületeinek nagy részét súlyos szárazság sújtotta – fotó: pixabay.com

Az öntözésfejlesztés elengedhetetlen a magyar mezőgazdaság versenyképességének megtartásához

A tárcavezető hangsúlyozta,  a fejlesztések megvalósításához kapcsolódóan elszámolható kiadási összegek az emeléssel a jelenlegi piaci árakhoz lettek igazítva. Így a gazdák még nagyobb biztonsággal valósíthatják meg tervezett beruházásaikat - tette hozzá.

Kiemelte, hogy az öntözésfejlesztés a magyar mezőgazdaság versenyképességének megtartásához és további növeléséhez elengedhetetlen.

A kérelmek beadására még 2023. június 30-ig van lehetőség

Különösen fontos ezt hangsúlyozni az idei évben, amikor Magyarország termőterületeinek nagy részét súlyos szárazság sújtotta. Nagy István rámutatott, közös érdekünk az öntözött területek nagyságának a növelése.

Ehhez nyújt segítséget a kiírás, amely átfogóan biztosít fejlesztési forrást minden, az öntözéshez kapcsolódó tevékenységhez.

A miniszter arra is felhívta a figyelmet, hogy az öntözésfejlesztési támogatás évek óta folyamatosan a gazdák rendelkezésére áll, és a kérelmek beadására ennek a pályázati konstrukciónak a keretében még 2023. június 30-ig van lehetőség.