Ilyen a következő két új gyártmány is, amellyel tovább erősítik a széna- és takarmánybetakarításhoz kapcsolódó kínálatot, az új generációs pillangó kaszával, valamint a legnagyobb munkaszélességű, négyrotoros rendsodró termelékenységét növelő további funkciókkal.

Folyamatos fejlődés

A két új gyártmány, a  fejlesztésre irányuló stratégia része képezik, hogy ügyfeleinknek továbbra is pontosan az általuk igényelt specifikációjú gépeket szállíthassuk. A pillangó kaszálókhoz kínált kondicionáló berendezések választéka lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a takarmány minőségét a növénykultúrájuknak és a körülményeiknek leginkább megfelelő rendszerrel javítsák.

A legújabb, 8,6 méter munkaszélességű, MF 8612 TL kaszálógéphez elérhető két új, tüskés (KC) vagy hengeres (RC) szársértő opció növeli a fonnyasztás sebességét, lerövidítve a szárítási folyamatot és javítja a termény minőségét.

kaszálógép

Az új 4 rotoros pillangókasza, frontegységgel – fotó: masseyferguson.com

Kiválóan alkalmas hüvelyesek és más leveles növények feldolgozására is

A szársértő négy sor rugalmas tüskével történik, amelyek 5 mm-rel hosszabbak a korábbiaknál és a következő munkamenet gépei védelme érdekében kiesés ellen biztosítva vannak. Ezek emelik fel és dolgozzák fel a terményt egy állítható fedél ellenében, amely most 4 mm vastag acélból készült a tartósság érdekében. A négy pozícióbeállítás lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a terménynek és a körülményeknek megfelelő kondicionálási intenzitást érjék el.

Két, egymásba kapcsolódó gumihenger dolgozik az RC szársértőben. A hengerek speciális, spirális profilja intenzív, mégis kíméletes műveletet biztosít és kiválóan alkalmas hüvelyesek és más leveles növények feldolgozására is.

Az állítható hengernyomás lehetővé teszi a szársértés intenzitásának beállítását. A felső henger rugóerő ellenében fölfelé el tud mozdulni, védelmet nyújtva az esetleges idegen tárgyak ellen.

A szársértők meghajtása a fő sebességváltóról vagy a munkagép kiegészítő hajtásáról történik, nyírócsavar-védelemmel. Az RC hengeres szársértő opcionálisan DUO Drive meghajtással is kapható, amely a felső és az alsó hengereket külön-külön hajtja és különösen előnyös nehéz (vastagszárú) és nagy nedvességtartalmú növényekhez.

kaszálógép

Az új 4 rotoros pillangókasza, frontegységgel – fotó: masseyferguson.com

A Massey Ferguson legújabb generációs pillangó kaszái szériában a legújabb generációs TurboLift hidro-pneumatikus csillapító rendszerrel vannak felszerelve. Ennek köszönhetően a kaszák oldalirányú lengési szöge lefelé akár 19°, felfelé pedig 30° is lehet, szorosan követve a talajkontúrokat, védve a kaszákat, csökkentve a szennyeződést és javítva a takarmány minőségét.

A kétfokozatú szélességállítás biztosítja, hogy az MF DM TL kaszák egyenletes vágást biztosítsanak, amikor együtt üzemelnek a 2,8; 3 vagy 3,1 méter széles frontkaszákkal. Ez egyben lehetővé teszi az első és a hátsó kaszák közti átfedés mértékének beállítását, biztosítva a teljes szélességű vágást, még a fordulókban végzett munka során is.

Egy új mechanizmus lehetővé teszi, hogy a kaszáló berendezés kevesebb, mint 4 méter szélességű legyen vonuláshoz és egyszerűbb a csatlakozás is. Továbbá, jobb a munka közbeni stabilitás és lehetővé teszi a telephelyen a gép biztonságos, függőleges tárolását, külön állványok nélkül.

Továbbá, a hátsó- és a frontkasza felfüggesztése is egyaránt védve van előremeneti törés ellen, ha felütközne valamiben.

A legszélesebb

A Massey Ferguson zászlóshajója, az MF RK 1404 TRC-PRO Gen2 négyrotoros rendsodró, amely 10,5-13,8 méter közötti munkaszélességgel képes dolgozni és számos olyan változtatáson ment keresztül, amelyek növelik a termelékenységet, a tartósságot és segítik a könnyű használatot.

kaszálógép

MF RK 1404 TRC-PRO Gen2 négyrotoros rendsodró – fotó: masseyferguson.com

A teljesen ISOBUS-kompatibilis vezérlést a proCONNECT biztosítja, amelyről kényelmesen használható az összes fő funkciót, beleértve az összes rotor egyszerre történő emelését, a munkaszélesség/sávszélesség beállítását, valamint az egyes rotorok magasságának és a sorvégi megemelésének beállítását. Lehetőség van továbbá az összes vezérlési funkció programozására a joystickon, valamint a terület és a ledolgozott órák naplózására is.

A kezelő munkájának megkönnyítése érdekében a myMemory, egy átfogó rotorkezelő rendszer, automatikusan beállítja a gépet a legutóbbi munkaparaméterekhez.

kaszálógép

MF RK 1404 TRC-PRO Gen2 négyrotoros rendsodró – fotó: masseyferguson.com

Egy másik hasznos funkció, a gapControl figyeli a rotorok munkaterületének átfedését és lehetővé teszi, hogy a traktorfülkéből pontos beállításokat végezzünk. Növeli a teljesítményt, mert a gereblyék mindig a maximális munkaszélességgel működnek.

Az új, intelligens kialakítás praktikummal párosul: a fémburkolatok helyett tartós műanyag borítást kapott, ami ellenáll a korróziónak és kevésbé sérülékeny.

Új érzékelők figyelik az elkormányzási szöget, valamint a tengelyemelést és a rendszélességet

Új opcióként öt LED-es lámpa is rendelkezésre áll, megkönnyítve az éjszakai munkavégzést.

A vezetőfülkéből egyszerű összecsukható rendszer automatikusan biztosítja, hogy a rotorok csak akkor emelkedjenek vagy süllyedjenek le, ha a tengely a megfelelő helyzetben van. A 4 méteres szállítási magasság a területek közti közlekedést is egyszerűbbé, kényelmesebbé teszi és közúti vonuláskor a megengedett mérethatárokon belül marad.

Forrás: www.masseyferguson.com