Az új termékcsaládot az olasz Pininfarina formatervező céggel együttműködésben megalkotott Straddle Tractor Concept ihlette, amelyről tavaly decemberben már tudósítottunk.

Célirányos kialakítás

Ez egy többfunkciós traktor vagy inkább célgép, amelyet keskeny szőlőültetvényekre terveztek elegáns és kompakt kialakítással, kiváló munkakomforttal és fordulékonysággal. Többféle munkaeszköz-kombinációval tud dolgozni, amelyek a fülkéből való kiszállás nélkül, gombnyomásra csatlakoztathatók a géphez.

A New Holland traktoroknál elérhető legjobb innovációkkal rendelkezik, beleértve a hatékony Intelliflow™ hidraulikarendszert és a MyPLM Connectet, maximalizálva a termelékenységet.
A New Holland TE6 termékcsalád - TE6.120N és TE6.150N – 2023 végétől lesz elérhető. Ahogy már említettük, az új, immáron szériakivitelű gépek formatervét a Straddle Tractor Concept ihlette, amelyet a New Holland az olasz Pininfarina formatervező céggel együttműködve alkotott meg, és 2022-ben elnyerte a Good Design Award és a German Design Award díjakat.

A Concept traktor futurisztikus és stílusos megjelenését a pezsgőspohár formája ihlette, tisztelgésként az olyan prémium bortermelő vidékek előtt, mint Champagne, Médoc és Burgundia.

traktor

A Concept traktor futurisztikus és stílusos megjelenését a pezsgőspohár formája ihlette – fotó: www.media.cnhindustrial.com

Az új TE6.120N és TE6.150N a legszigorúbb elvárásoknak is eleget tesz a szűk szőlőültetvényeken. Az új traktorcsalád rendkívül multifunkcionális: három független szerszámzónával rendelkezik a többféle munkaeszköz-kombinációhoz. Emellett úgy tervezték, hogy extra gyors csatlakozást biztosítsanak – a permetezőgép esetében kevesebb mint 10 perc alatt –, az eszközcsere a fülkéből való kiszállás nélkül lehetséges. A maximális manőverezhetőséget a Superlight új kormányrendszer biztosítja.

Multifunkcionalitás, manőverezhetőség, kompakt kialakítás és teljesítmény: ezek az új gépcsalád kulcselemei, amelyek forradalmasítják a terpesz/portál rendszerű célgépek kínálatát. A legjobb minőséget a franciaországi Coëx-ben található központban végzett mérnöki és gyártási munkafolyamatok biztosítják, ahol ezek a traktorok készülnek, és amely a szőlő- és olajbogyó-szüretelő gépekre, valamint portálgépekre specializálódott, és világszerte kiszolgálja az ügyfeleket.

traktor

traktor

A dizájn és funkcionalitás sikeres összhangja a szőlőültetvényeken – fotók: www.media.cnhindustrial.com

A New Holland új generációs traktorválasztékának többi tagjához hasonlóan a portálrendszerű szőlészeti gépek is innovatív technológiával vannak felszerelve: az Intelliview™ IV Plus kijelző és a hátulnézeti képernyők a traktor komplex irányítását és a munkakörnyezet folyamatos ellenőrzését teszik lehetővé, a My PLM Connect® pedig biztosítja a gépkezelők számára, hogy valós időben, a fülkében vagy egy távoli munkahelyről kezeljék az adatokat a hatékonyság és a termelékenység maximalizálása érdekében.

A Blue Power-fényezés a New Holland új stílusvonalait tükrözi. A merőben új fülke kényelmet és jó kilátást biztosít a gép környezetére.

Az FTP Industrial Stage V-ös motor megbízható haladást és munkatempót biztosít lejtőkön és emelkedőkön, az IntelliFlow hidraulikarendszer pedig kiegyensúlyozott erőelosztást biztosít a traktor minden funkciója számára.

Forrás: www.media.cnhindustrial.com