Gázolaj árak 653 Ft Benzin árak 643 Ft EUR 392.77 Ft USD 367.92 Ft CHF 404.2 Ft GBP 458.72 Ft

Lekvár 3 hirdetés

Állítson be hirdetésfigyelőt keresésére!

Értesüljön a keresésének megfelelő új hirdetésekről, hogy ne maradjon le a legfrissebb ajánlatokról!


Minden hirdetés Kedvencek Előzmények

Kérjük a távolság szerinti rendezéshez engedélyezze az automatikus helymeghatározást!

A keresett hirdetést a feladója inaktiválta. Válogass az alábbi hirdetések közül.
A lekvár hirdetési kategóriában különféle gyümölcslekvárok között válogathatunk. Lekvárt igazából szinte minden gyümölcsből lehet főzni, és a magyar gasztronómia mindezt ki is használja, hiszen hazánkban egészen komoly hagyománya van a lekvárfőzésnek. A gyümölcslekvárok (vagy másnéven gyümölcsízek, dzsemek) olyan sűrű pépes folyadékok, amelyeket a gyümölcs aprítása és hőkezelése, főzése által készítenek, kiegészítő cukor hozzáadásával vagy anélkül.
A leghagyományosabbnak tekinthető házilekvárok szilvából vagy sárgabarackból készülnek, de manapság már szinte az összes gyümölcsből készítenek lekvárokat és dzsemeket. A legtöbb lekvár általában igen hosszan, állandó keverés mellett, viszonylag mérsékelt hőmérsékleten készül. A lekvárfőzés során a fő cél a víz elpárologtatása, hogy ezáltal a gyümölcsben természetes módon megtalálható cukor koncentrációja a lekvárkészítés szempontjából optimális mértéket érje el. A lekvárok sűrűsödésében a vízkivonás mellett sok esetben a felhasznált gyümölcs pektintartalma is fontos szerepet játszik. A befőzés során a kész lekvárt a főzési folyamat végeztével üvegekbe töltik, majd a lezárt befőttesüvegeket még utólagos hőkezelésnek (dunsztolás) vetik alá.
A lekvárokkal rokon kifejezés a dzsem. Miben különböznek egymástól a lekvárok és a dzsemek? Az eredetileg észak- és nyugat-európai eredetű dzsemek főként abban különböznek a lekvároktól, hogy gyümölcsdarabokat is tartalmaz(hat)nak, és általában anyagukban jóval kevésbé homogének, mint a szokványos lekvárok. A lekvárok teljes egészében gyümölcsökből készülnek cukor hozzáadásával, míg a dzsemek nem feltétlenül, például egyes zöldségekből is készíthető dzsem. Továbbá dzsemet bizonyos esetekben akár főzés nélkül is lehet készíteni, de a zselésítésnek ilyenkor is nagy szerepe van.
A lekvár rovat apróhirdetései között általában az itthon népszerűnek számító gyümölcsfajtákból főzött lekvárok mind megtalálhatóak, de talán mégis a hungarikumnak is számító szilvalekvárok változatai a legnépszerűbbek: szatmári házi szilvalekvár, besztercei szilva lekvár, rézüstben főtt szilvalekvár, cukor- és tartósítószermentes szilvalekvár, sütésálló szilvalekvár. A sokféle szilvalekvár mellett esetenként találhatunk még házi meggylekvárt, baracklekvárt, körtelekvárt, szamóca lekvárt (és eper dzsemet), illetve kézműves birsalma lekvárokat is.
Olvasson tovább
1.000 Ft
2 éve hirdető
2024. január 10. 11:42 Lekvár Szabolcs-Szatmár-Bereg, Nagycserkesz
Vásárolható díjnyertes prémium meggylekvár. Nincs benne petkin, tartószítószer, aroma, egyéb adalék, csak minimális mennyiségben cukor....
2.300 Ft
6 éve hirdető
2023. szeptember 14. 15:56 Lekvár Szabolcs-Szatmár-Bereg, Fehérgyarmat
Eredeti szatmári szilvákból (besztercei, nemtudom) házilag ahogy a nagyi csinálta, rézüstben főtt szilvalekvár eladó! Szemenként válogatva,...
50 kg
1.600 Ft
3 éve hirdető
2021. szeptember 7. 13:00 Lekvár Budapest, Budapest (III. kerület)
Házi füge lekvár eladó. 100% fügéból, cukorral főzött házi lekvár. 720 ml -es ára: 1600 Ft Átvehető személyesen Budapest 3. kerületében...
A lista fizetett rangsorolást tartalmaz
Alkatrész katalógusok
Kevés az időd, de gyönyörű kertet szeretnél? Simán megoldható!
Kevés az időd, de gyönyörű kertet szeretnél? Simán megoldható!
Ha kevés az időd, akkor is lehet szép a kerted, ha tudod, mi a titka.
Időjárás: Nem múlt el az éjszakai fagy veszélye
Időjárás: Nem múlt el az éjszakai fagy veszélye
Fagy, hódara és napsütés is lehet a következő napokban.
Csirketollból élelmiszer? Egy kutató megcsinálta
Csirketollból élelmiszer? Egy kutató megcsinálta
Egy kutató műhúst készített csirketollakból.

Minden jog fenntartva.
© 2024 Agroinform Média Kft.

[bezárás x]