A maximális teljesítménykínálatot 300 lóerőre bővítik a sokoldalú alkalmazásokhoz. Az új motor, az opcionális 1524 mm-es nyomtáv, a FendtONE fedélzeti egység és a Fendt Cargo homlokrakodó-szerelék új generációja különbözteti meg elődeitől, és egy globális gyártmányként kívánják értékesíteni.

Fürgébb, erősebb traktor

A 700 Vario először kapható 60 km/h sebességhatárral. A nagyobb traktoroktól származó műszaki újítások – mint például a VarioDrive, az innovatív hűtési koncepció és a kiváló fordulékonyság – új mércét állítanak fel ebben a kategóriában.

A hetedik generációban egy 5 modellből álló új termékcsaládot alkottak (Fendt 720 Vario, 722 Vario, 724 Vario, 726 Vario és Fendt 728 Vario), amely a 203-283 LE (147-206 kW) közötti teljesítménytartományt fedi le (ECE R120).

A Fendt DynamicPerformance (DP) extra teljesítmény koncepciója a Fendt 728 Vario DP-ben akár 20 LE extra teljesítményt is nyújt, igénytől függően, egy intelligens vezérlőrendszeren keresztül akkor, amikor arra szükség van. A csúcsmodell így akár 303 LE maximális teljesítményt is képes leadni. Az extra teljesítmény nincs sem haladási sebességhez, sem speciális alkalmazáshoz kötve, dinamikusan működik még akkor is, ha a mellékhajtásra álló helyzetben működik.

Fendt traktor

Fendt F 700 Vario - globális modellnek szánják – fotó: www.fendt.com

Újragondolva

A globális piaci igényekhez igazodva a Fendt 700 Vario kedvező teljesítmény-tömeg arányt, széles  teljesítménytartományt, rugalmasságot kínál. A 6 hengeres, 7,5 literes AGCO Power motor teljesítményspektrumát teljesen újrakalibrálták.

A kipufogógáz-utánkezelés dízeloxidációs katalizátorral (DOC), dízel részecskeszűrővel (DPF) és szelektív katalitikus redukcióval (SCR) történik kipufogógáz-visszavezetés nélkül. Világszerte minden régióban megfelel az előírt kipufogógáz-kibocsátási előírásoknak, Európában a Stage V-nek. Továbbá a motorban karbantartásmentes hidraulikus szelepemelőket alkalmaznak. Az egyfokozatú Fendt VarioDrive hajtáslánc a motorból és a hozzá illeszkedő Vario sebességváltóból áll.

Nagyobb biztonság

A Fendt 700 Varióhoz most először opcionálisan új pótkocsifék-asszisztens is rendelhető. A pótkocsifék-asszisztens még dombos terepen is egyenletes vontatást és ezáltal biztonságos vezetést kínál. Lejtőn egy érzékelő a sebességváltón keresztül méri a pótkocsi rátolásának mértékét. Amennyiben ez túl erős lenne, a pótkocsi/k légfékrendszere automatikusan működésbe lép. A Trailer Brake Assist 2023 végétől lesz elérhető.

Könnyebb kezelhetőség

A Fendt 700 Vario új generációjában mind a traktor, mind a munkaeszközök működtetése egyszerű és egyénre szabható a multifunkciós joystickkel és az opcionális 3L joystickkel a FendtONE fedélzeti rendszerben. A Fendt 700 Vario alapban 10 colos digitális műszerfallal és 12 colos terminállal van felszerelve, amelyek a kartámaszon kaptak helyet. Opcióként még egy másik 12 colos terminál rendelhető, amely jobb oldalon szemmagasságban van egy tetőkonzolon.

Forrás: www.agrimachinerynews.com