Hétfő

Többórás napsütés várható felhőátvonulásokkal, északkeleten időszakosan, átmeneti jelleggel záródhat is a felhőzet. A gyorsan robogó gomolyfelhőkből helyenként fordulhat elő záporeső. Az északnyugati szél sokfelé lesz erős, elsősorban az Észak-Dunántúlon viharos lökések is előfordulhatnak.


A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 20 fok között várható

A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 20 fok között várható – ábra: OMSZ

Kedd

Felhőátvonulások várhatók több-kevesebb napsütéssel. Számottevő csapadék nem valószínű, legfeljebb egy-egy zápor fordulhat elő. Az északnyugati szelet élénk, néhol erős lökések kísérhetik. A minimum-hőmérséklet általában 6 és 11 fok között alakul, de a szélvédett völgyekben hidegebb is lehet. Délután 14, 19 fok valószínű.

Szerda

A kevés gomoly- és a sok fátyolfelhő mellett általában több órára kisüt a nap. Hajnalban helyenként pára-, köd, rétegfelhőzet is lehet. Csapadék nem valószínű. Többfelé megélénkül a déli, délnyugati szél. A hajnali 1, 9 fokról 15 és 21 fok közé emelkedhet a hőmérséklet.

Agrometeorológia: További csapadék öntözi a földeket

Bár a betakarítási munkákat jelentősen hátráltatja a csapadékos időjárás, a talajok feltöltődése jól halad, egyre mélyebb rétegekbe is jut a nedvességből. Az őszi kalászosok vetéséhez jó magágyat lehet készíteni, és a frissen kelt repce fejlődéséhez is adott a nedvesség. A hét elejétől számíthatunk a csapadékhajlam csökkenésére.

Aktuális időjárás-előrejelzésünket 24 órás, 5 és 30 napos, valamint település szerinti bontásban, a permetezésre vonatkozó információkkal együtt megtalálja az Agroinform.hu Időjárás rovatában.

Indexkép: Tor András