Azt gondoltuk, értelmes videók lesznek a dobogón...

Dobogós helyezések

Az első egy gyermekdalos rejtvény a traktorról, mely azt taglalja (egyébként dallamtapadás közeli hangokkal), hogy ki bújt el a traktor utánfutójában. Az érthetetlen jelenséget több mint 1 milliárd néző látta (köztük mi is):

A második videó ismét egy mese, sőt a harmadik sem mondható igazi „traktoros" videónak, hiszen csak makettekkel szimulálják a valódi munkát és egy traktor összeszerelését, viszont a több mint 430 millió megtekintés nem mondható kevésnek:

Az igazi első

Az első igazi traktort is mutató videóért egészen a 12. helyig kell görgetnünk, de sajnos ebben a videóban is mellőznünk kell mindenféle szakmaiságot. Leginkább az áll a fókuszban, ahogy többek között egy Mahindrát és egy Solanikát – nem túl környezetbarát módon – egy folyóban mosnak... és ennyi. Ezért is érthetetlen kicsit a közel 150 milliós megtekintés. A nézők valószínűleg nem láttak még szezon utáni gépkarbantartást.

Kifejezett megkönnyebbülést jelent a lista 15 helyén szereplő traktorverseny, mert egyrészt az ilyen jellegű versenyeknek nagyon sok rajongója van, másrészt nem látunk rajzolt és mosolyogva éneklő traktorokat, helyette őrült pilótákat, rengeted sarat, és üvöltő tömeget. Teljesen jogosnak tartjuk a 120 milliós megtekintést.

Szakmai tartalomért mélyre kell ásni, de létezik

Rengeteg mese, ének, traktoros videoklip, és néha teljesen értehetetlen tartalom után aztán egyszer csak a 71. helyen feltűnik egy valós munkafolyamatot mutató videó, mely bizonyítja, hogy vannak még hozzáértő nézők is az internet egyre több videót felvonultató világában.

A videó 5 éve töltötték fel és több mint 10 millió megtekintésnél jár, a gépkapcsolatok pedig még ma is bőven megállják helyüket. Egyébként a fő munkafolyamat a bálázás, a csomagolás és a rakodás, melyekhez Fendt erőgépeket és Lely bálázót, és McHale csomagolót használnak.

Ha ezek tetszettek, ajánljuk figyelmedbe YouTube csatornánkat, ahol rengeteg szakmai videót láthatsz: Agroinform YouTube csatorna