A szőlőkombájngyártás terén szerzett, több mint 35 évre visszanyúló tapasztalattal rendelkező, New Holland Braud gyártó 9000M és L gépcsaládja 141, 151, 163 és 175 lóerős motorteljesítményű modelleket tartalmaz. A 30%-kal lerövidített tisztítási folyamat, a 600 órás szervizintervallumokkal rendelkező erőforrás és az IMS motorvezérlő rendszer (Intelligens Motorfordulat Szabályozás) biztosítja az alacsony üzemeltetési és karbantartási költségeket. A hasmagasság állíthatóságának mértéke 60 cm (200-260 cm között), automatikus szinttartással és keresztirányú szintezéssel egészen 30 százalékig. A gyűjtőtartály térfogata 2 x 3200 liter.

Általánosságban elmondható, hogy napi 8 óra munkával kb. 7 ha terület szüretelése lehetséges - Fotó: Agroinform

Általánosságban elmondható, hogy napi 8 óra munkával kb. 7 ha terület szüretelése lehetséges. A járókerék hajtása hidrosztatikus, az Anti-skid (kipörgésgátlós) rendszer pedig automatikusan vezérli a megfelelő nyomatékelosztását a kerekek között igazodva a talajviszonyokhoz. Mindegyik modell alapfelszereltségként tartalmaz 2 db alsó és 2 db felső hidraulikus hajtással rendelkező tisztító-ventilátort, szabályozható fordulatszámmal. Igény szerint kérhető rá bogyózó, illetve az Opti-Grape szelektív válogatórendszerrel, mely képes akár a másodérésű vagy elszáradt bogyók kiszűrésére.

A gépek háromféle tisztítórendszerrel érhetőek el: bogyózó nélkül, bogyózóval és Opti-Grape rendszerrel - Fotó: Agroinform

A gépek háromféle tisztítórendszerrel érhetőek el: bogyózó nélkül, bogyózóval és Opti-Grape rendszerrel. Az alap bogyózóval elérhető 99,5 százalékos tisztaság súlyban, tehát a betakarított tartalom mindössze 0,5 százaléka nem szőlőszem. Az Opti-Grape légpárnás leválasztórendszer minden olyat eltávolít a szortírozó asztalról, ami nem teljesen gömb alakú. A gyűjtőtartályuk forgáspontja akár 2,95 m magasságban is lehet. Így maximálisan 2,75 m magas pótkocsira végezhető a kitárolás. Egyidejűleg is billenthető mindkét tartály, így gyakorlatilag már néhány másodperc maradéktalan kiürítés végezhető.

A rázóegység alapesetben 14 db dinamikus vezérlésű, gyorscsatlakozós rázórudat tartalmaz - Fotó: Agroinform

A rázóegység alapesetben 14 db dinamikus vezérlésű, gyorscsatlakozós rázórudat tartalmaz, melyek a végpontjukban csatlakoznak csak a betakarítóegységhez. A rugalmas rudak a két végpontjukban történő megfeszítés következtében íj formát vesznek fel a rázási munka során. Így a rázási művelet a piacon a rendkívül hatékony, emellett nagyon kíméletes az oszloprendszerrel szemben. A rázás során lehulló bogyókat, illetve a szőlő fajtájától függő szőlőlét a serleges kelyhek fogják fel, így garantáltan semmi sem eshet a talajra. A szállítórendszer kapacitása menetsebességtől is függ, mivel a gépek automatikusan igazítják a felhordórendszer sebességét a haladási sebességhez.

A szabadalmaztatott felhordórendszer szállítókelyhei puliuretán anyaguknak köszönhetően rendkívül rugalmasak - Fotó: Agroinform

A szabadalmaztatott felhordórendszer szállítókelyhei puliuretán anyaguknak köszönhetően rendkívül rugalmasak és simulékonyak, így tökéletesen lekövetik és körülölelik a tőkék és az oszlopok körvonalait, tehát minden szemet és nedvességet felfognak. A rugalmasság további előnye, hogy nem károsítják, nem sértik fel a szőlőtőkéket. A leszüretelt szőlőszemek, betakarítógéptől való elszállításában segíthet az egytengelyes, kifejezetten ilyen termények szállítására kifejlesztett SELVATICO SV6T egytengelyes billenő konténeres pótkocsi, amely lényegében egy pótkocsicsalád egyik modellje.

Az INOX anyagból készült felépítménye, hidraulikusan két oldalra billenthető - Fotó: Agroinform

Az INOX anyagból készült felépítménye, hidraulikusan két oldalra billenthető, billentéskor négy darab, ugyancsak hidraulikusan kitolható támasztólábak tartják stabilan billentéskor a járművet. Az egytengelyes pótkocsi futómű felfüggesztése merev kivitelű, légfékes rendszerrel szerelve. Teherbírása 6 tonna, kétoldalra billenthető tartálya 4000x2250 mm méretű. A piacterünkön megtalálható hirdetésben 5 900 000 + ÁFA áron hirdetik a készleten lévő pótkocsit.