Az olasz ARBOS traktor egyéni megjelenésével ezen a kiállításon is sok érdeklődőt vonz, pedig hazai bemutatkozása óta néhány hazai rendezvényen megfordult már. A 136 lóerős, 5130-as modell képviselte az 5000-es szériát, amelyben az amerikai, KOHLER 3404 típusú 3,4 literes dízelmotor szolgál erőforrásul, amely teljesíti a TierIV Final emissziós szabványokat. A robusztus méretű Heavy Duty mellső kerékhajtása elektrohidraulikus kapcsolású differenciálzárral rendelkezik, kis fordulási sugarat biztosítva az erőgépnek.

ARBOS-5130 a bábolnai rendezvényen – fotó: Agroinform.hu

Az erőátvitelről 30/30 fokozatú mechanikus kapcsolású HI-LO sebességváltó gondoskodik, a hátsó TLT 4 -féle fordulatszámot biztosít. A páratlan kényelmet nyújtó vezetőfülke világos színű belső tere otthonos légkörrel fogadja a kezelőt. A kabin tervezésénél a legmodernebb járműipari megoldásokat alkalmazták, biztosítva a legmagasabb ergonómiát. A forgalmazó kiállítási akcióban nettó 38 800 EURO-ért kínálta az erőgépet, amely magyar forintba átszámolva (aktuális árfolyam mellett) 12,7 millió forintot kóstál, amely igazán kedvező árnak számít ebben a teljesítmény-kategóriában az itthoni piacon.

A TYM-1304 traktor, a gazdanapok egyik újdonság volt – fotó: Agroinform.hu

A dél-koreai "Tong Yang Moolsan" traktorgyár 60 éves múlttal maga mögött, nagy tapasztalattal rendelkezik. A bábolnai kiállításon, egy 127 lóerős, 4 hengeres, 3,8 literes, Deutz dízelmotoros modell mutatkozott be. A kelet-ázsiai erőgép nyugati versenytársaival felszereltségben simán felveszi a versenyt. Kényelmes, jó kilátást biztosító, klímás vezetőfülkével, tolatókamerával, USB-csatlakozással szerelt MP3-lejátszóval rendelkező rádióval, elektrohidraulikus kapcsolású kormányoszlopról vezérelhető irányváltóval, állítható pozíciójú Scharmüller vonórésszel, EHR-vezérlésű hidraulikarendszerrel rendelkezik, hogy csak néhányat említsünk a számtalan standard kiegészítő közül.

A Zetor Crystal legújabb generációjának első hazai premierjéről külön is beszámoltunk – fotó: Agroinform.hu

A nyáron mutatkozott be a három éve feltámasztott Zetor Crystal traktorszéria újabb generációja, hazai premierjére pedig a Bábolnai Gazdanapokon került sor. A legnagyobb változás az ergonómiában, a vezetőfülkében érzékelhető az újabb változatnál. A nagyobb teljesítményű modell immár 170 lóerős. További műszaki részleteket a generációváltással kapcsolatban a premierről szóló beszámolónkban olvashatnak.

Az indiai SOLIS 90 CRDI traktor a kiállításon – fotó: Agroinform.hu

A bábolnai rendezvényen találkozhatnak az indiai Sonalika Tractors SOLIS 90 CRDI modelljével. 4,087 literes 4 hengeres, turbófeltöltéses, levegő visszahűtéses, 90 LE teljesítményű motorjától a nyomaték egy duplatárcsás tengelykapcsolón keresztül, a 12/12 fokozatot biztosító Carraro gyártmányú (max sebesség 33 km/h) sebességváltón jut el a mellső és hátsó hajtott kerekekig, melyek közül a mellsőhíd ugyancsak a Carraro-tól származik.

Második kategóriás hátsó függesztőszerkezete 2500 kg tömeg emelésére képes, 540 f/min fordulatszámú teljesítményleadó tengelyének kapcsolása pedig mechanikusan történik. A traktor légkondicionált vezetőfülkéjét a kényelemmel ötvözött egyszerű kezelhetőség és a letisztult megoldások jellemzik.

Újdonság volt McCormick X8.680 VT Drive traktor a Gazdanapokon – fotó: Agroinform.hu

Igazi újdonság volt a 310 lóerős, McCormick X8.680 VT Drive traktor bemutatkozása a Gazdanapokon. Az ARGOTRACTORS csoportba tartozó, új fejlesztésű X8 traktorsorozat egyik tagja hathengeres, BETAPOWER erőforrása SCR füstgázkezelő rendszer segítségével kielégíti a Tier4 Final emissziós besorolást. A Commonrail befecskendezésű diesel motorok elektronikusan vezérelt változó geometriájú turbófeltöltővel vannak szerelve. A nyomatékátvitelről VT Drive 4 tartományos, fokozatmentes sebességváltó gondoskodik, az irányváltást Power Shuttle váltórendszer biztosítja, a differenciálzárak kapcsolása pedig elektrohidraulikusan történik.

Az X8 széria magas szintű ergonómiát nyújt a kezelőnek: személyautó stílusú motorháztető és sárvédők, teljesen áttervezett Premiere Cab fülke ergonomikusan elrendezett, könnyen használható vezérlőelemekkel a négylépcsős VT-Drive sebességváltóhoz, DSM érintőképernyős monitor. A nagy teljesítményű hidraulikarendszer 212 l/min maximális szállítási kapacitással és maximum tíz elektrohidraulikus távvezérlésű szeleppel rendelkezik.

A Lamborghini SPARK 215 RCSHIFT egyedül képviselte a nagymúltú olasz márkát – fotó: Agroinform.hu

Nem hiányozhatott a kiállításról a másik nagy olasz gyártó, a Lamborghini lenyűgöző vonalvezetésű, SPARK traktorcsaládja sem. A tavalyi AGRITECHNICA-n bemutatott újabb generáció az SDF Group közös platformon készülő traktorszériájának „fehér” változata. A kiállított SPARK 215 RCSHIFT lényegében a Deutz-Fahr 6215 RCSHIFT olasz testvértípusa, azonos motorral, erőátvitellel, ergonómiával, dizájnnal, fehér színben. Az erőforrásuk Deutz TCD 6.1 Stage4 (Tier 4Final), common rail befecskendezésű, 6 hengeres, 24 szelepes, turbós, töltőlevegő-visszahűtéses motor.

Az erőátvitelért egy 30+15 fokozatot biztosító, teljesen automatikus sebességváltó felelős, ultra- és szuper-eco fordulatszámmal. Az adaptív mellsőhíd-rugózás automatikus lengéscsillapítás-vezérléssel rendelkezik. A terhelésérzékelős hidraulika akár 170 l/perc olajárammal és 7 elektronikus proporcionális segédszeleppel ugyancsak közös műszaki jellemzőjük.

Deutz-Fahr 6165 traktor – fotó: Agroinform.hu

Ha már a testvérszériánál tartunk, ugyanennek a Deutz-Fahr 6-os sorozatnak, a 165 lóerős, hat hengeres változatát is felvonultatták egy másik standon. Újdonság a tavalyi évtől, hogy ezt a teljesítményű modellt, már négy hengeres, 4,1 literes Deutz TCD dízelmotorral is el lehet érni, a hat hengeres testvéreiknél is alkalmazott erőátviteli variációkban. Külsőségekben mindössze a rövidebb tengelytávolságban lehet megkülönböztetni a 4 hengerest a nagyobb motorral szerelt verziótól. (2543/2767 mm)

A lassú járműnek még vizsgáztatható, klasszikus Belarus-820, mint egyetlen MTZ a kiállításon – fotó: Agroinform.hu

A kiállításon a látogatókkal találkozva az egyik gazdálkodó kérdezte: „Az MTZ traktorok hol vannak?” A kérdésre válaszolva csalódást kellett okozzunk, hiszen míg a korábbi években, 3-4 standon is találkozhattunk a fehérorosz erőgépekkel, addig az idei rendezvényen nagyítóval kellett keresni a kiállítótéren az MTZ-ket. Ez a helyzet jól érzékelhető a traktor forgalombaállítási adatokon is, hiszen töredékére esett vissza az új MTZ-k munkába állása eddig idén. A kiállításon, mindössze egy standon futhattunk össze egyetlen, klasszikus kivitelű, szöghajtásos, lemez-motorháztetős Belarus-820-al. Ez az egy, társai nélkül árválkodó MTZ tudatta még, hogy bár már idejekorán leírták a márkát itthon, de még itt van és megvehető, elérhető, ha valakinek továbbra is fontos a márkahűség.