Ha lehetséges, akkor pályázat útján, ha pedig muszáj, akkor hitel segítségével érdemes megoldani a beruházása finanszírozását. Ebben a cikkben arra talál választ, hogy most milyen támogatott finanszírozások állnak az Ön rendelkezésére.

A népszerű pályázatok keretei kimerültek.

Jelenleg államilag támogatott hitelek, lízingek érhetők el.

Ebből több féle is van. Embere válogatja, hogy kinek, melyik a kedvezőbb. De általánosságban elmondható, hogy a nemrég indult MNB Fix 2,5% hitel kedvező fogadtatásra lelt a gazdák körében is. Ennél az államilag indított hitelnél a kamat fix 2,5 %. A bankok egyéb költség címén nem tehetnek rá költségeket, a nem banki költségek (Garancia díj, közjegyző, ..) azért még terhelik.

támogatásElérhetőek még államilag támogatott hitelek, lízingek – fotó: Agroinform.hu

Ez a termék elérhető lízing formában is. Főleg mezőgazdasági gépek vásárlásánál jellemző a lízing igénybevétele, ahol a fedezet maga az eszköz. Viszonylag kis önerővel felvehető, jellemzően az árbevétel mértékéig. Azért vannak különbségek az egyes lízingcégek ajánlatai közt. Érdemes ismerni mindegyik ajánlatát.

Egy-egy konkrét fejlesztési igény esetében akkor tudja a legkedvezőbb forrást megtalálni, ha ismeri az összes lehetőséget.

Érdemes erre időt szánni. Ha nem akarja ezt megtenni, érdemes szakember véleményét kikérni. Egy jó ajánlattal sok felesleges költségtől és stressztől szabadul meg.

Nemrég jelent meg a gazdák számára lízing esetén a lízingdíj 50 %-os támogatása. Ez összevonható az MNB fix 2,5% lízing termékkel, így 1,25 % lesz a kamat. Ezzel is csökkenthető a kamatteher, ami piaci alapon általában 4-5 %.

Összességében elmondható, hogy 2-3 % éves teher (kamat+egyéb) mellett lehet finanszírozást taláni. Persze a finanszírozó bankok, pénzintézetek feltételeiben nagy a szórás és nagy költségkülönbözet jöhet össze, ha összeadjuk a kölcsön teljes költségét a teljes futamidőre. Viszont némi utánajárással vagy piacismerettel, tapasztalattal könnyen kiválasztható a legolcsóbb kölcsön.

Ha tervez beruházást, amelyhez külső forrást kell igénybe vennie, válassza a legolcsóbb, legjobb megoldást! Ennek megtalálásában segítünk.

Ha kitölti az alábbi űrlapot adataival, felhívjuk és megmondjuk elképzelése ismeretében, hogy hol, milyen feltételekkel kaphat kölcsönt, vagyis megmondjuk melyikkel jár a legjobban.

Töltse ki az űrlapot és hívjuk pár napon belül!

Ha szeretné, hogy a fejlődése érdekében indított beruházása mielőbb megtérülő legyen, akkor mi a könnyebb finanszírozáshoz tudunk segítséget nyújtani. Minket akkor keresnek meg ügyfeleink, amennyiben saját tőkéjük kevés.

Cégünk pályázatkészítéssel is foglalkozik, ezért a finanszírozás kiválasztásánál ezt is ajánljuk, ha várhatóan ez lesz az ön elképzeléséhez a legjobb megoldás.

 

SzalontaiSzalontai Jenő
Mezőgazdasági Fejlesztési Tanácsadó

A fejlődése érdekében indított beruházások esetén a könnyebb finanszírozáshoz tudok segítséget nyújtani.

Ügyfeleink véleménye:

Csizmadi Lajos, állattartó:
- Hogyan talált ránk?
- Interneten keresztül, valamilyen agrároldalon ahol fönn volt, hogy Sikerdíjas Pályázatíró Iroda. Elolvastam az ott található hirdetést, és ez alapján.
- Miért döntött úgy hogy ránk bízza a pályázat elkészítését?
- Korábbi pályázatíróval nem nyertünk, kerestünk valaki mást. Beszéltünk telefonon Szalontai úrral és szimpatikus lett.
- Hogy tartotta velünk a kapcsolatot?
- Telefonon, meg elektronikus úton, e-mailben.
- Összességében mi a véleménye szolgáltatásunkról?
- Eddig csak jó, mert amiben megegyeztünk azt teljesítették, amire pályáztunk, az nyert is. Innentől kezdve rosszat nem mondhatok.

Ónadi Mihály, fiatal gazda pályázó
- Miért döntött úgy, hogy ránk bízza pályázata elkészítését?
- Megfelelőnek tartottam a pályázatírás sikerdíját. 
- Mit tapasztalt pályázatíró kollegánk részéről?
- Nagyon segítőkészek voltak, ha hívtam őket, akkor egyből reagáltak, segítettek. Meg voltam vele elégedve, és bátran tudnám ajánlani másnak is, és már ajánlottam is.