Az erdészeti ágazatban tevékenykedők tájékoztatását kibővült országos szakértői hálózattal is segíti a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara.

erdő

Szolgáltatásaikkal a magán erdőgazdálkodás gördülékenyebb szervezését, a gazdálkodási és vállalkozási tevékenység gyakorlati problémáinak megoldását is segítik – fotó: pixabay.com

A hazai erdészeti ágazat magánszektora szereplőinek üzemmérete jellemzően kicsi, és sokuknak nincs lehetősége költséges tanácsadási szolgáltatások igénybevételére. A kamara ezért kialakított egy régiós szinten szervezett, 11 fős erdészeti szakértői hálózatot, amely ingyenesen tájékoztatási szolgáltatásokat nyújt számukra.

A szakértők már megkezdték munkájukat, és a NAK által szervezett június 13-i Erdészeti ágazati kerekasztal-beszélgetésen bemutatásra kerültek meghatározó ágazati szervezetek vezetői számára is.

A kamarai erdészeti szakértők munkája mind az erdőtulajdonosok, az erdőgazdálkodók,
a szakirányítók, a szaktanácsadók, illetőleg minden erdészeti termelő és szolgáltató vállalkozás számára hasznos. Ugyanakkor a NAK falugazdászai számára is szakmai háttértámogatást biztosítanak, ahogy tették már azt az idei egységes kérelem beadási időszakban is.


Szolgáltatásaikkal a magán erdőgazdálkodás gördülékenyebb szervezését, a gazdálkodási és vállalkozási tevékenység gyakorlati problémáinak megoldását is segítik. Mindemellett a lehetséges pályázati források eredményes igénybevételéhez is támpontokat adnak.

Az erdészeti tájékoztatási szolgáltatás számos kommunikációs csatornán áll az érintettek rendelkezésére.

A közeljövőben a NAK honlapján kialakításra kerül egy széles körű, folyamatosan aktualizált erdőgazdálkodási tudásbázis, illetve elindul egy ágazati szakmai hírlevél szolgáltatás. Továbbra is megjelennek majd kiadványok, tájékoztató cikkek a kamara gondozásában, valamint a NAK – miként eddig – a jövőben is szervez szakmai rendezvényeket, bemutatókat.

Az egyes régiókban dolgozó erdészeti szakértők telefonon – a 06 1 773 33 60-as telefonszámon keresztül –, elektronikus úton, valamint meghatározott vidéki kamarai ügyfélszolgálati pontokon személyesen is elérhetőek lesznek.

A NAK tájékoztatási munkája során az agrártárcával, az erdészeti szellemi műhelyekkel,
az erdészeti igazgatással, a támogatási rendszer üzemeltetőivel és az erdészeti szakmai szervezetekkel is együttműködik.