A szakminiszter emlékeztetett rá, hogy az elmúlt három és fél évben jogszabályok sorát hozták meg a vadászat világában, a tevékenység könnyítéséért. Így egyszerűsödött a vadászfegyverek engedélyezésének és tartásának korábbi bonyolult szabályozása, megszüntették a fegyverek kötelező műszaki vizsgáztatását, a vadgazdálkodók számára könnyebbé tették a vadhús értékesítését, a hivatásos vadászok szélesebb jogkört kaptak feladataik ellátásához, valamint az orvvadászat pedig önálló bűncselekmény lett a Büntető törvénykönyvben - sorolta Fazekas Sándor, hozzátéve: emellett a természetvédőkkel és a madárvédőkkel is sikerült példamutató együttműködést kialakítani a tárcának.

Andrási Lőrinc, a Tiszafüredi Földtulajdonosi Vadásztárság elnöke elmondta: a Darányi-terv keretében pályázaton elnyert 19,5 millió forintos támogatásból és 10 százalékos önerőből egy, az 1920-as években épült úgynevezett nagygazda házat vásároltak meg, és kívül-belül teljesen felújították, berendezték.

tiszafuredivt.hu

A közösségi ház otthont nyújt majd a természetet szerető, megóvó embereknek, a mezőgazdasággal, a vadgazdálkodással valamint a biológiával foglalkozóknak. Falai között tanfolyamok valamint helyi természeti értékeket bemutató kiállítások egyaránt tarthatók - tette hozzá.