TÁPANYAGHIÁNY

A kénhiány szemmel is jól látható, de könnyen össze is téveszthető a nitrogénhiánnyal. A tábláinkon gyakran foltszerűen jelentkezik, követve a talaj heterogenitását. A kénhiány miatt elmarad a növény növekedése, és legyengültté, kevésbé ellenállóvá válik a betegségekkel szemben. Várakozáson aluli lesz a termés mennyisége és néhány növény esetében a minősége is.

A kénhiány mennyiségi és minőségi veszteséget is okozhat.

NÖVÉNYVÉDŐ SZER

Bár sok növényvédő szert használunk a lisztharmat és az egyes atkák ellen, ha az elemi ként tesszük a gazdálkodásunk részévé, biztos nem tapasztalunk ilyen kárt a növényeinken. Élvezzük ki a kén gombaölő hatását, ebben a szerkivonásos őrületben minden olyan termékre szükségünk lesz, amely „növényvédelmi funkcióval” is rendelkezik.

gombaölő

Használjuk ki az elemi kén gombaölő hatását.

VADKÁR ELLEN

A vadak okozta kártétel egyre jelentősebben érinti a termelésünket. Lehet-e ellene valamit tenni, vagy csak a kerítések, a biztosítóval, vadásztársasággal történő perlekedés marad? A folyékony elemi kén nem fogja megölni a vadat, a rágcsálókat vagy a madarakat, de figyelmezteti őket, hogy jobb a táblát időszakosan elkerülni. Időt nyerünk a növénynek, és kevesebb idegeskedést, nyugalmat magunknak.

vadkár

Időt nyerhetünk a vadakkal szemben.

TALAJFERTŐTLENÍTŐ

Egyre nagyobb gond a talajokban a drótféreg vagy kukoricalárva okozta kár. Szinte már úgy érezzük, hogy nem hatékonyak a régebbi szerek, vagy rezisztencia alakult ki. Az elemi kén gázosodása révén nem fogja elpusztítani a kórokozót, de a szaporodáshoz vagy a fejlődéséhez szükséges életteret mostoha hellyé teszi. Milyen állat akar oxigén nélkül, mérgező gázok közt petét rakni, szaporodni vagy táplálkozni?

PERMETEZŐVEL KIJUTTATHATÓ

A Vulcan Profi S80 folyékony elemi kén szuszpenzió hagyományos permetezővel kijuttatható. Kis mennyiségekben 2-3 alkalommal használva, mindazokat a hatásokat élvezhetjük, amelyekre szükségünk lesz. A folyékony elemi ként mindig utolsónak tegyük a keverékbe, a kijuttatás folyamatos keverés mellett történjen, és a permetezés végén mossuk át a berendezést.

További információkért keressék a VulcanAgro kollégáit bizalommal:
e-mail: info@vulcanagro.hu
telefon: +36-70-905-5000