Sokszor elhangzik, hogy „még nincsenek meg a pontos területeim”, „még nem tudom, hogy hova mit vetek”. Ez érthető körülmény, de kockázatos és felesleges halogatás, ha tényleg komoly a biztosítási szándékunk. A biztosítás indításához nincs szükség hajszál pontos területekre, ugyanis ezeket az adatokat egyrészt a későbbiekben is korrigálhatjuk, másrészt a MÁK rendszerével történő szinkronizálás következményeként automatikusan is változnak, feltéve, ha állami támogatott növénybiztosítást kötöttünk. Egyéb esetben sincs akkora jelentősége a kisebb eltéréseknek.

Amennyiben gyorsan akarunk indítani egy szerződést, akkor az Agrisk online rendszere kézenfekvő megoldás, hiszen a nap 24 órájában elérhető és gyakorlatilag néhány órán belül biztonságban tudhatjuk növényeinket. Ez azoknak a gazdáknak is segítség lehet, akiknek nagyobb távolságot kell megtenniük, hogy hozzáértő tanácsadót találjanak az ügylethez. Előfordulhat az is, hogy nem ér oda időben a közvetítő és még utána következnek az ajánlatkérős plusz körök, nem beszélve a várakozási időkről. Az agrisk.hu egyedi és kedvezményes ajánlatai viszont ugyanolyan viharos gyorsasággal érkeznek, mint az első zivatarok, ráadásul 4 biztosítós összehasonlításban.

Ehhez érdemes Partner kártyát igényelni, amivel jelentősen növelhetjük növénybiztosításunk ár-érték arányát.

Agrisk

A valamire való növénybiztosítás ismérve, hogy a kárnál is jelen van a támogatás. Meglepően kevesek kapják meg azt a szolgáltatást, hogy kárhoz értő szakember segítse a korrekt kárfelmérést, ezzel biztosítva a kártérítés maximumát. Az Agrisk Kárszemle támogatás erre a problémára nyújt megoldást, mindenkinek melegen ajánlva, hiszen biztosítása mellé akár díjmentesen is elérhető.

Kárszemle

Szerző: Surmann Árpád, agrárbiztosítási szakértő, Agrisk.hu, Karszemle.hu alapító tulajdonos