A Forest and Bird környezetvédő csoport olyan adatokat tartalmazó térképeket tett közzé, amelyekből az derül ki, hogy a vadállatok inváziója miatt veszélybe kerülnek Új-Zéland természetvédelmi területei és a magánbirtokai egyaránt, olvasható a hirado.hu-n.


Kevin Hague, a környezetvédő szervezet vezérigazgatója azt mondta, hogy a vadon élő szarvasok, vaddisznók és kecskék populációja Új-Zéland területén már kritikus szintet ért el. A környezetvédők felszólították a kormányt, hogy a klímavédelmi program keretében finanszírozzák a szigetország eddigi legnagyobb szabású szarvas-, vaddisznó- és kecskeirtó projektjét.

A mezőgazdasági területek mintegy kétharmadát elözönlötték az állatok. A Természetvédelmi Minisztérium (DOC) megfigyelése szerint a szarvasok, kecskék és sertések jelenleg a természetvédelmi területek 82 százalékán kóborolnak, szemben a 2013-as 63 százalékkal, írja a stuff.co.nz

Az őshonos erdők létfontosságúak a klímavédelem szempontjából, mivel jelentős mennyiségben nyelik el a szén-dioxidot. Az Európából érkező telepesek 11 szarvas-, sertés- és kecskefajt telepítettek be az országba, teljesen felborítva ezzel a természetes élővilágot.

 

Indexkép: Envato