A MA-HAL tagszervezetei több mint 40 településen 63 db halárusító ponton árusítanak friss édesvízi halfajokat a Karácsony előtti héten.

hal

A halhús fogyasztása pozitív élettani hatással bír – fotó: Shutterstock

Az alábbi térképen megtekinthetők a halárusító pontok: http://magyarhal.hu/?hir=217

Mindenki számára ismeretes, hogy a halhús fogyasztása pozitív élettani hatással bír. A hal könnyen emészthető, magas fehérjetartalmú, vitaminokban gazdag táplálék. A halhús tartalmaz foszfort, jódot, fluort, szelént, vasat, káliumot és kalciumot, A-, D-, B2-, B6-, és B12-vitamint, továbbá a hal jelentős forrása az omega-3 zsírsavaknak, amelyekről bebizonyosodott, hogy csökkentik a szívroham kockázatát. A nemzetközi statisztikák is alátámasztják, hogy a nagy halfogyasztó országok lakói között jóval kevesebb a szívbeteg.