Válasz szanberg #6301. hozzászólásáraSajnos élőben nem láttam. Elmondás alapján száraz a szalma átlagos búza magasságú, 10% vízzel jött le és a végén 77 ha átlagában. Állitólag a nyuszik motorterhelése szinte folyamatosan 120% mutatott...
Felénk valahogy sose sikerülnek jól a kalászosok, ezeket a szép számokat olvasva reménykedtünk de a helyi cég leszedte az első táblát, 5 tonna pedig szerintem minden jó megvolt neki... Rex fajta, repce után időben vetve, ősszel 250kg 3x15 tavasszal 300kg péti.
Árpa aratható lenne. A földön egy helyen áll a víz. Az utak járhatatlanok, kb. mintha tél vége lenne. Persze a teteje már megpirult, de 30-40 méterenként áll rajta a víz, a szokásos helyeken teljes halál, motorral alig bírtam kimenni ma délután. Hétfőig nem is megyek arra. Hátha addig sokat elinna!
Aratás után 1-2 táblámra ki akarok hívni egy árokásó gépet, mert lenne egy kis meló, az biztos hogy pár helyen meg fogom csináltatni az utat is, mert ez már tarthatatlan! Ha egy fél napot ásogat egy gép, 5-6 ember összedobja az árát, akkor kb. 10.000 Ft-ba lenne a dolog. Szerintem az ismerőseim biztos benne lennének, csak egy koordinátor kell, aki végre megszervezi!
Sziasztok vettem üvegszàlas gabona silót àllitolag 8t fér bele 180cm az átmérője szeretném felàlítani mekkora betonalap kell neki? 20cm után sàrgahomok van nàlunk kb 60-70 cm ig mennyire borulékony egy ilyrn tàrolo?
Válasz blink #6274. hozzászólásáraHát igazából ezt szeretném elkerülni, de nem rossz megoldás.. Cégnél ugyan ez a trükk, csak láncal és egy lebiztosítható feszítővassal.. Igaz az egy 8011-esen van, alacsony, könnyebb felérni..
Válasz mandlirobert #6273. hozzászólására12 tonnás BSS pótkocsin nekem nincsenek középen összekötve az oldalak. Szerintem nem is kell, hiszen az oldalfalprofilok erősek, nem nyomja szét a termény, ha csak nincsenek elrohadva.
Sziasztok!
Gabonás pótkocsiknál, ki hogy köti össze a két oldalfalat? 12 tonnás BSS-ről lenne szó. A magasítója teljesen nyíló, felül van a forgópont, és nem tudom mi lenne jó megoldás rá. Eddig csak a magasítónak a középső táblája volt nyíló, így felül tudtam hova kötni, volt fix pontom.. De azóta át lett alakítva hogy trágyát is tudjak vele vinni.. Most viszont bajba vagyok
Válasz Vadmalac #6265. hozzászólására1 darab napot tudtunk dolgozni vele az időjárás miatt.100t vágtunk le aznap.Bátrabban megy mint a "kicsi"Idáig tetszik!
Sziaztok! Én nagyon kezdő vagyok idén vetetünk 2 ha tavaszi àrpàt conchita mikor kell aratni mire kell figyeljek? Bérmunkàba jön a konbàj tehàt akkor jön ha hívom. Biztos sokan kinevetek, de csakk most tanulom. Elöre is köszi.
Válasz F-A-R-M-E-R \ #6244. hozzászólásáraElengedett kicsit több mint ötszázat, de azt az utolsó fillérig rá kellett volna költeni. Megpróbáltuk hátha az áfát le tudjuk faragni, de nem.
Az üzletkötő kicsit flegma lett a vége felé(látta hogy mi süsük vagyunk a zöld trakikhoz), de az nem nagyon tetszett neki hogy a haver akit magunkkal vittünk kipróbálta töviről-hegyire, elsorolta neki mi a hibája mit mennyiből lehet megcsinálni. Mondjuk ő könnyen van tart otthon hármat is belőlük különböző méretekben!
Válasz borda77 (Joe) #6258. hozzászólásáraEgy van idén,késői fajta ,reméljük az állandó csapadék miatt ,nem lesz minőségi probléma,Kalahári egyébként.3 hét kell még neki.
8348 hozzászólás
Válasz szanberg #6301. hozzászólásáraSajnos élőben nem láttam. Elmondás alapján száraz a szalma átlagos búza magasságú, 10% vízzel jött le és a végén 77 ha átlagában. Állitólag a nyuszik motorterhelése szinte folyamatosan 120% mutatott...
Válasz Csókási Gergő #6280. hozzászólásáraÜgyes megoldás.
Felénk valahogy sose sikerülnek jól a kalászosok, ezeket a szép számokat olvasva reménykedtünk de a helyi cég leszedte az első táblát, 5 tonna pedig szerintem minden jó megvolt neki... Rex fajta, repce után időben vetve, ősszel 250kg 3x15 tavasszal 300kg péti.
Válasz bobo77 #6299. hozzászólásáraFogós zöld az árpa, vagy csak úgy szimplán ekkora a tömeg ha száraz is?
nem bírnak gyorsabban menni?
Válasz bobo77 #6299. hozzászólására

Válasz papa maci #6298. hozzászólásáraEzt még annak is elfogadnám... A CR 9080 nyuszik 2,5km/h cammognak a 9m es asztallal
Válasz bobo77 #6293. hozzászólásáraTi már kukoricáztok ?.....
Laverda 7t körül pontos adat még nincs 12-13 vizekkel.3400+ 3% levonással tisztitást nem kell fizetni.
Kelet szlovákia: 7,2 t/ha hétvégen bele kóstóltak sörárpa,és lesz ez több is.
Válasz bobo77 #6293. hozzászólásáraHàny hektár àtlagàban?????
Válasz bobo77 #6293. hozzászólásáraaz szééééééééééééép
Válasz borda77 (Joe) #6291. hozzászólásáraSomogy. 10,2 T/ha
Válasz kukaccsosz #6284. hozzászólására7t. De volt egy 5t is. Holnap kezdjük a legjobbat.
Válasz bobo77 #6289. hozzászólásáraHol kicsoda? Te is GYMS megyei vagy?
Árpa aratható lenne. A földön egy helyen áll a víz. Az utak járhatatlanok, kb. mintha tél vége lenne. Persze a teteje már megpirult, de 30-40 méterenként áll rajta a víz, a szokásos helyeken teljes halál, motorral alig bírtam kimenni ma délután. Hétfőig nem is megyek arra. Hátha addig sokat elinna!
Aratás után 1-2 táblámra ki akarok hívni egy árokásó gépet, mert lenne egy kis meló, az biztos hogy pár helyen meg fogom csináltatni az utat is, mert ez már tarthatatlan! Ha egy fél napot ásogat egy gép, 5-6 ember összedobja az árát, akkor kb. 10.000 Ft-ba lenne a dolog. Szerintem az ismerőseim biztos benne lennének, csak egy koordinátor kell, aki végre megszervezi!
Felénk az osztrák nak hallottam egy új árpa rekordot...50 ha átlagában.De ez csak érdekesség mert számolatlanul önti mindenbe a pénzt...
Válasz Bán Zsolt #6287. hozzászólásáraKöszi
Válasz jung #6286. hozzászólásáranekem kettő siló 120-120q megy bele 6x3mx40cm vasbeton talapzaton áll
Sziasztok vettem üvegszàlas gabona silót àllitolag 8t fér bele 180cm az átmérője szeretném felàlítani mekkora betonalap kell neki? 20cm után sàrgahomok van nàlunk kb 60-70 cm ig mennyire borulékony egy ilyrn tàrolo?
Válasz bendix #6282. hozzászólásáraItt rengetek eső lejött.2-3 napig a földutakat rendezgettük.Holnap már vágjuk itt is.
Újabb termés eredmények?
Válasz bendix #6282. hozzászólásáraazért mert dolgozunk:)
Mi a helyzet árpások? Nagy a csend, mindenki arat ezerrel???
Aratási gépszemlével mi a szitu most?
Aki még a két kalapácsos, két emberes kaszapenge szegecseléses módszert alkalmazza, annak tudom ajánlani a következő szerszámot!!!

Válasz GREVEN #6278. hozzászólásáraKiváncsi vagyok rá majd oszt meg légyszi...
Árakról valaki informálódott már?
Holnap lesz fejtágítás itt és nagyon kíváncsi vagyok máshol mik az árak.
Válasz decsi #6271. hozzászólására
Válasz blink #6274. hozzászólásáraHát igazából ezt szeretném elkerülni, de nem rossz megoldás.. Cégnél ugyan ez a trükk, csak láncal és egy lebiztosítható feszítővassal.. Igaz az egy 8011-esen van, alacsony, könnyebb felérni..
Válasz mandlirobert #6273. hozzászólására12 tonnás BSS pótkocsin nekem nincsenek középen összekötve az oldalak. Szerintem nem is kell, hiszen az oldalfalprofilok erősek, nem nyomja szét a termény, ha csak nincsenek elrohadva.
Szia! Mi anno így oldottuk meg. Nem szép de hatásos.

Sziasztok!
Gabonás pótkocsiknál, ki hogy köti össze a két oldalfalat? 12 tonnás BSS-ről lenne szó. A magasítója teljesen nyíló, felül van a forgópont, és nem tudom mi lenne jó megoldás rá. Eddig csak a magasítónak a középső táblája volt nyíló, így felül tudtam hova kötni, volt fix pontom.. De azóta át lett alakítva hogy trágyát is tudjak vele vinni.. Most viszont bajba vagyok
Válasz John Deere Power Shift #6259. hozzászólásáraMennék felszedni a szalmát
Válasz Vadmalac #6265. hozzászólására1 darab napot tudtunk dolgozni vele az időjárás miatt.100t vágtunk le aznap.Bátrabban megy mint a "kicsi"Idáig tetszik!
Válasz Devyd #6267. hozzászólásáraméresd meg valakivel hogy mennyi a vize és kész. a szár rádob 1,5-2 vizet és úgy számold ennyi...
8-8,3 T/h...Árpából idáig ezek a számok jönnek.
Válasz Devyd #6267. hozzászólásáraKöszi
Válasz jung #6262. hozzászólásáraNem nevet ki senki!

Észre lehet venni ha beérett, a kalászok lefele lógnak, és sárgás barnás.
Az ország mejik részén kezdődött meg az aratás? minőségről tudni valamit?
Válasz decsi #6248. hozzászólásáraHogy dübörög az új szerzemény?
Válasz 2266 #6263. hozzászólásáraRemélem
Válasz jung #6262. hozzászólásáraBiztos vagy te ebben hogy akkor megy a kombájn ha hivod????

Sziaztok! Én nagyon kezdő vagyok idén vetetünk 2 ha tavaszi àrpàt conchita mikor kell aratni mire kell figyeljek? Bérmunkàba jön a konbàj tehàt akkor jön ha hívom. Biztos sokan kinevetek, de csakk most tanulom. Elöre is köszi.
Válasz F-A-R-M-E-R \ #6244. hozzászólásáraElengedett kicsit több mint ötszázat, de azt az utolsó fillérig rá kellett volna költeni. Megpróbáltuk hátha az áfát le tudjuk faragni, de nem.
, de az nem nagyon tetszett neki hogy a haver akit magunkkal vittünk kipróbálta töviről-hegyire, elsorolta neki mi a hibája mit mennyiből lehet megcsinálni. Mondjuk ő könnyen van tart otthon hármat is belőlük különböző méretekben! 
Az üzletkötő kicsit flegma lett a vége felé(látta hogy mi süsük vagyunk a zöld trakikhoz)
Válasz borda77 (Joe) #6258. hozzászólásáraEgy van idén,késői fajta ,reméljük az állandó csapadék miatt ,nem lesz minőségi probléma,Kalahári egyébként.3 hét kell még neki.
Válasz medikus #6256. hozzászólásáraDélben kezdtük,akkor valóban nem ,délután bőven adta !

11% volt a vize.
Válasz John Deere Power Shift #6257. hozzászólásáraMelyik búzáid néznek ki a legjobban (fajta)
Válasz borda77 (Joe) #6255. hozzászólásáraKöszi.Saját búzáim esetében többre is számítok...
Válasz John Deere Power Shift #6254. hozzászólásáraNem nagyon porol!
Válasz John Deere Power Shift #6254. hozzászólásáraSzép gratula! Akkor azért 6-7 között a búzának is meg kell lennie...