Jó de amit a múltkor meg most is mértetek az gondolom kézi mintavétel volt arra amúgy sem lehet sokat alapozni mert a kombájnból egész más értékek is szoktak kijönni. Az 5 ezret hol hallotad, mert itt a fórumon én is olvastam, de a közelbe még nem hallottam.
Válasz #5252. hozzászólásra
Esők előtt 30-31 sikér ma 26-27 mértünk de most már tuti takarmány de már szerintem nem nagyon lesz malmi és azt nagyon keresik csak most már le tudnánk aratni.Ma hallottam 5000 felet fogják venni a malmit hamarosan.
Hát baszus , nem is tudok mit mondani, az biztos hogy aratás közepén ilyen 2-3 naponta esésektől nincs rosszabb , ráadásul nem is kis mennyiségek, és ez már a napraforgónak sem tesz ám jót, kuki mondjuk élvezi az biztos. Ha nem fekszik a búzád ne bánkódj mondja a jó időt majd meg szárad, minősége lehet gyengébb lesz de más baja nem lesz annak.
Nem sok hogy rohadna meg, délután átmentem szelére befejezni pár kis darabot ami a múltkor ott maradt, nagy kínnal lehett is csinálni épp hogy határeset a víz is 13-15 között, hazafelé még egy 2 ha-os darabba beálltam 1 kerülő és azóta csepeg
Jó tudom én nem érdemes a szomszéddal sem haragba lenni, de tényleg ha figyelmetlenségből keresztül megy egy biciklisen gondolom nem te akarnál ülni helyette.
Ja már itthon végiggondoltam, de mégiscsak adunk neki egy keveset, igazából az eső a hibás de az nem fogja megtéríteni, a tucit meg akárki vezeti az a lejtős úton becsúszott volna mindenképp.
Kibaszott eső mostmár! Végre eljött a bérgép a kis repcénkért, hát nem két hekit itt kellett hagyni! De csak efölött a falu fölött szakadt az eső persze! Kifelé még a szomszédok gabonáját is jól meggyaláztuk, a 450-es tuci, keresztbe csúszott az árpába, az úttól kb öt hat méterrel lejjebb a domboldalba.... Úgyohgy most még egy pár mázsával többe került az aratás, a szomszédok részére Több mint egy hete, majd minden nap esik, elképesztő, sőt idegesítő, a szalmánk már elrohadt kb, a kint lévő gabonák meg csak romlanak....
Itt is pénteken esett utoljára,, de szombat du- már tolták neki a repcében. Ma is tolták neki amég el nem kezdett megint esni Pedig holnap már mentem volna kicsit maszekolni triticale-t szedni.
Válasz #5217. hozzászólásra
Nekem mindig ugyan az arat Portelek 9540 WTS gondolom ismered,de nevet nem írok , de nagyon korrekt és jó dolgoznak remélem megjön a jó idő és letudunk gyorsan aratni.
Válasz #5215. hozzászólásra
Mert idióták, bele vannak bolondulva a béraratásba, meg nincs is más lehetőségük, valahogy ki kell fizetni a megnövekedett részleteketTegnap nem láttam kombájnt, se én sem a nagycég nem ment ki akkor pedig csak ők lehettek, de értelme nem tudom mi lehetett mert fél 5-kor még amit néztem puha volt a szem.
Válasz #5214. hozzászólásra
Nem ez Tamási mellet van de akire te gondolsz azok is sokat levágtak itt nem is értem mért nem sajátjukat vágták vagy már végeztek a sajátjukkal.De tegnap is valakik arattak Farmos alatt a vicámi részen láttam.
Válasz #5212. hozzászólásra
Ép eszű ember mig a sajátja le nincs vágva bérbe nem vág. Van ismerősőm akinek két kombájna van és csak bérbe vágtak sajátja mind talpon van.Mi csütőrtőkőn keztúk volna mert eső előtt 14 volt a vize sikér 27-31 mértűnk .
De most mennyi lesz kitudja.
Válasz #5207. hozzászólásra
Jó neked , enyémet meg csak nézzük mikor lehet vágni az a jo hogy eddig még nem fekszik de van területem ami lapos és van szik benne az majd nem lesz egyszerű a hosszú láncot előlehet szedni.
A claasnak van összeszerelö üzeme az oroszknál,szerintem ez csak belföldi piacra van öszvér szerkezet.Van több cég kint aki gyárt kombájnt és fainokat ráadásul ugy hogy a nyugati gyártok aggodnak is hogy szükül a piac.Pedig a térségben van szánto millio ha számra ott lehet aratni katonai alakzatba sok kombinoval.
Válasz #5192. hozzászólásra
Szia. Köszönöm, sajnos 5000-et nem fogok érte kapni az már biztos 4500+komp körül lesz az ,most is azt mondom hogy magyar fajták közül nem rosz ez a békés stabilan eltérő évjáratokban is tudja mindig ezt az átlagot, de csúcsokra nem képes. Az egyik földem mellet gazdatársnak Csillag volt 8t-át adott neki kicsi szalmával, és a helyi Tsz-nek javarészt békés van tegnap beszéltem a vezérrel 5-t körül lesz nekik is az átlag, pedig gondolhatod hogy nem a legszarabb földeket szedték össze annak idején.
Nagykőrösön a Géniusz 7-7.5t között adta takarmány minőségben, nem akarok nevet írni ,biztos tudod kiről van szó.
8348 hozzászólás
Válasz #5254. hozzászólásra
Jászberénybe most 4600 de 5000lesz de most ez már engem nem érint sajnos,
Válasz #5253. hozzászólásra
Jó de amit a múltkor meg most is mértetek az gondolom kézi mintavétel volt arra amúgy sem lehet sokat alapozni mert a kombájnból egész más értékek is szoktak kijönni. Az 5 ezret hol hallotad, mert itt a fórumon én is olvastam, de a közelbe még nem hallottam.
Válasz #5252. hozzászólásra
Esők előtt 30-31 sikér ma 26-27 mértünk de most már tuti takarmány de már szerintem nem nagyon lesz malmi és azt nagyon keresik csak most már le tudnánk aratni.Ma hallottam 5000 felet fogják venni a malmit hamarosan.
Válasz #5251. hozzászólásra
Hát baszus , nem is tudok mit mondani, az biztos hogy aratás közepén ilyen 2-3 naponta esésektől nincs rosszabb , ráadásul nem is kis mennyiségek, és ez már a napraforgónak sem tesz ám jót, kuki mondjuk élvezi az biztos. Ha nem fekszik a búzád ne bánkódj mondja a jó időt majd meg szárad, minősége lehet gyengébb lesz de más baja nem lesz annak.
Válasz #5250. hozzászólásra
Jó de te már legalább a végét csipogatod mi meg még bele se tudtunk fogni és nekűnk sok a lapos terűlet is.
Válasz #5248. hozzászólásra

Nem sok hogy rohadna meg, délután átmentem szelére befejezni pár kis darabot ami a múltkor ott maradt, nagy kínnal lehett is csinálni épp hogy határeset a víz is 13-15 között, hazafelé még egy 2 ha-os darabba beálltam 1 kerülő és azóta csepeg
Válasz #5247. hozzászólásra

Jó tudom én nem érdemes a szomszéddal sem haragba lenni, de tényleg ha figyelmetlenségből keresztül megy egy biciklisen gondolom nem te akarnál ülni helyette.
Válasz #5246. hozzászólásra
Nálatok mennyi eső volt ma mert nálunk 30mm felett ez már nem semmi ,elsem tudom képzelni mikor lesz learatva.
Válasz #5246. hozzászólásra

Ja már itthon végiggondoltam, de mégiscsak adunk neki egy keveset, igazából az eső a hibás de az nem fogja megtéríteni, a tucit meg akárki vezeti az a lejtős úton becsúszott volna mindenképp.
Válasz #5244. hozzászólásra
Ja,, nehogy már azt az árpát is neked kelljen kifizetni! Nem te vezetted a tucit.
Válasz #5234. hozzászólásra

Úgy bírom hogy te mindenkinek be tudsz szólni!
Kibaszott eső mostmár! Végre eljött a bérgép a kis repcénkért, hát nem két hekit itt kellett hagyni! De csak efölött a falu fölött szakadt az eső persze! Kifelé még a szomszédok gabonáját is jól meggyaláztuk, a 450-es tuci, keresztbe csúszott az árpába, az úttól kb öt hat méterrel lejjebb a domboldalba.... Úgyohgy most még egy pár mázsával többe került az aratás, a szomszédok részére
Több mint egy hete, majd minden nap esik, elképesztő, sőt idegesítő, a szalmánk már elrohadt kb, a kint lévő gabonák meg csak romlanak....

Eső előtt 30-31sikér 50-60mm eső után 26-27 sikér sajnos ez van.

Válasz #5240. hozzászólásra Csak a főnököm meg ne lássa

Válasz #5240. hozzászólásra

Hmmm... lehet csinálok 1 húzót és mi is kipróbáljuk
Válasz #5236. hozzászólásra
Nállunk is elkezdték a fiúk 13 órától.
14-es vízzel vágják 100mm eső után
Válasz #5236. hozzászólásra

De az költség! Legjobb helyen rajta szárad!Egy napot már tudunk várni.Csak az idő várjon!
Válasz #5234. hozzászólásra

mert olvasni nem tud.............

Az csak valószínű, ....................
Erre elkezdte a Zrt, de hát ott van szárító.
52mm után holnap délután indulhat az aratás!Most 13.7 a búza,éppen hogy határérték!
Válasz #5233. hozzászólásra

"azt hittük hogy júniusban végzünk! "
Hinni a templomban kell.
Mondottam volt, biztos, hogy "Móriczka mamája újsággal a kezében ...."
Válasz #5231. hozzászólásra

Nekünk is van még pedig azt hittük hogy júniusban végzünk!
Válasz #5231. hozzászólásra

Amennyivel hamarabb elkezdtük az aratást, (kb két hét) annyival később végzünk, vagy még később.
Válasz #5229. hozzászólásra

Mérlegelni kell,ha kell és van lehetőség szárítás!!
Válasz #5228. hozzászólásra
Nah pont ezért vágom holnap, ha kell bérszáríttatom!
Én ma voltam délután 2 után búzát és tritit nézni kb 2 nap a vágásig. meg amit észrevetettem a mások és sajátom kalászosba hogy kezd üszkösödni.
Válasz #5226. hozzászólásra
Nekem is azt mondta kombájnos, de keddtől megint záporokat jósólnak erre, kb 2 napota így sosem lesz levágva:(((
Válasz #5224. hozzászólásra

A repcét hamarabb lehet mint a gabonát!!
Itt is le jött 100 mm körül szerintem kedd előtt nem lehet!!
Válasz #5224. hozzászólásra
Kezdjed nálam a maszekot!!! Délelött 11 re várlak albertirsán:D
Válasz #5223. hozzászólásra

Pedig holnap már mentem volna kicsit maszekolni triticale-t szedni.
Itt is pénteken esett utoljára,, de szombat du- már tolták neki a repcében. Ma is tolták neki amég el nem kezdett megint esni
Holnap megpróbálja valaki?
itt most pnétek óta nem esett...
Válasz #5220. hozzászólásra
, pórteleken mellette van egy 5-ha-os darabom, az a legjobb földem ,pedig csak 6 AK-s
Igen
Jövőheti program.
Válasz #5217. hozzászólásra
Nekem mindig ugyan az arat Portelek 9540 WTS gondolom ismered,de nevet nem írok , de nagyon korrekt és jó dolgoznak remélem megjön a jó idő és letudunk gyorsan aratni.
Válasz #5218. hozzászólásra

Mondjuk különösképpen engem sem izgat hogy milyen a másé
Válasz #5216. hozzászólásra
Akik felénk bérbe aratnak,nemigen foglalkoznak azzal,hogy milyen a szem,a víztartalom.Így lehet ez máshol is!
Neked ki arat?
Tegnap nem láttam kombájnt, se én sem a nagycég nem ment ki akkor pedig csak ők lehettek, de értelme nem tudom mi lehetett mert fél 5-kor még amit néztem puha volt a szem.
Mert idióták, bele vannak bolondulva a béraratásba, meg nincs is más lehetőségük, valahogy ki kell fizetni a megnövekedett részleteket
Válasz #5214. hozzászólásra
Nem ez Tamási mellet van de akire te gondolsz azok is sokat levágtak itt nem is értem mért nem sajátjukat vágták vagy már végeztek a sajátjukkal.De tegnap is valakik arattak Farmos alatt a vicámi részen láttam.
Válasz #5213. hozzászólásra
Az ismerősödnek netán nem egy 204,-és egy 360 Megája van a melletedvaló faluban?
Válasz #5212. hozzászólásra
Ép eszű ember mig a sajátja le nincs vágva bérbe nem vág. Van ismerősőm akinek két kombájna van és csak bérbe vágtak sajátja mind talpon van.Mi csütőrtőkőn keztúk volna mert eső előtt 14 volt a vize sikér 27-31 mértűnk .
De most mennyi lesz kitudja.
Válasz #5211. hozzászólásra
Baszdki majdnem rábasztam, még jó hogy figyeltem az időjárást majdnem a másé lett levágva a sajátom helyett
Válasz #5207. hozzászólásra
Jó neked , enyémet meg csak nézzük mikor lehet vágni az a jo hogy eddig még nem fekszik de van területem ami lapos és van szik benne az majd nem lesz egyszerű a hosszú láncot előlehet szedni.
Válasz #5209. hozzászólásra

A claasnak van összeszerelö üzeme az oroszknál,szerintem ez csak belföldi piacra van öszvér szerkezet.Van több cég kint aki gyárt kombájnt és fainokat ráadásul ugy hogy a nyugati gyártok aggodnak is hogy szükül a piac.Pedig a térségben van szánto millio ha számra ott lehet aratni katonai alakzatba sok kombinoval.
Nézzétek! Ez nem Lexion koppintás?http://www.youtube.com/watch?v=yBn1Xwy0qY4
bandigh, VTR-es Köszönöm szépen a válaszokat! Ma is sokfelé egész délelőtt esett nem túl jó az idő.

Pici: Vissza kellene/lehet olvasni igazad van, csak nem mindig van rá ideje az embernek, és inkább kérdez egyet...
Válasz #5192. hozzászólásra
, és a helyi Tsz-nek javarészt békés van tegnap beszéltem a vezérrel 5-t körül lesz nekik is az átlag, pedig gondolhatod hogy nem a legszarabb földeket szedték össze annak idején.
Szia. Köszönöm, sajnos 5000-et nem fogok érte kapni az már biztos 4500+komp körül lesz az ,most is azt mondom hogy magyar fajták közül nem rosz ez a békés stabilan eltérő évjáratokban is tudja mindig ezt az átlagot, de csúcsokra nem képes. Az egyik földem mellet gazdatársnak Csillag volt 8t-át adott neki kicsi szalmával
Nagykőrösön a Géniusz 7-7.5t között adta takarmány minőségben, nem akarok nevet írni ,biztos tudod kiről van szó.
Válasz #5205. hozzászólásra
nálunk a 10 centi széles repedésekkel van inkább a baj