Válasz #4800. hozzászólásra
Vöröses barna színű és apróbb szemű madáreleség,
macerásabb mert kevesebbet terem mert gyengébb a szára megdől könnyen.
Az árát a piac irányítja most olyan 15000/Q
Nemtudom, nekem javítani alig kellett a kombájnon, inkább csak karbantartani, meg egykét kiegészítőt csináltunk szereltünk rá ésatöbbi, de már régen belekezdtem és még mindig van egykét apróság, pl hűtőket kifújatni hehe
Igaz esténként szerelgettem mindig, nappal millió gond van meg telefon csörög folyamatosan, munkák dolgok minden.....este már csendesebb
Búzák hogy állnak?
Nekünk nincs őszi árpánk de a környéken is itt ott találni egykét kis táblát így nemtudok viszonyítani. Az biztos,hogy levagyunk maradva vagy kéthéttel tőletek.
Uh! Addigra a szénák se lesznek bent. És még a kombájnon is van szögelni való... apróságok de elmegy vele az idő... Igaz én tegnap előtt néztem az árpát még tejes érésben van.
Nem a fantáziám a gyenge söt matekból sem vagyok elveszve csupán nem láttam még ilyet!! Szerintem ezzel sokan vagyunk még igy Ezért szeretnék fotókat látni
Nagyapám SZK kombájnokkal aratott, de előttem van, ha még élne és ezt láthatná csak legyintene. Azt mondaná, hogy fiam, ha egy kő vagy karó van észre se veszed
Persze nyilván ez már más műfaj (lehet), nekem a legjobb gép amivel arathattam egy Cerea 7276 volt
Milyen vetőgéppel lett ez vetve???
Nem valami vetőkultivátor? Horsch Sprinter???
Én nem láttam még 10tonnás búzát, még közel annyit sem, igen szép anyag de ha nálunk lenne vagy 6 tonnát mernék tippelni, ettől nagyobb termés itt még nem volt kalászosból.
áááá ez tar. nekünk ez vadveszélyes igaz most van a határban egy ilyen tábla és nincs letarolva, mondjuk körben út van és lesek mindenhol, ülik is rendesen a vadászok.
Valamilyen szinten mindig fog maradni antonius búza mert igen stabil felénk. Nem kirívó, a környék átlagát tudja szépen mindig, viszont tovább kell lépni, ezért is kísérletezek fajtákkal.
Épen számolom, hogy jövőre kb 150hektár búza biztosan lesz saját, abból 80-100-hektáron biztos, hogy alacsony növésűt fogok vetni a maradék antonius lesz.
8348 hozzászólás
Válasz #4802. hozzászólásra
Te meg kombájn vettél, olyan csendben hogy nem is hallottunk róla?
Válasz #4803. hozzászólásra
15-20 között lesz. Nem is számítottam csodara az átlagban. Ára magasabb a kaposztarepcejenel, de meg pontosat nem tudk.
Válasz #4802. hozzászólásra
A fotó alapján gyengének tűnik.Tudsz már átlagot?
Elkezdtuk. :)
Korai réparepce.
Válasz #4800. hozzászólásra
Vöröses barna színű és apróbb szemű madáreleség,
macerásabb mert kevesebbet terem mert gyengébb a szára megdől könnyen.
Az árát a piac irányítja most olyan 15000/Q
Válasz #4795. hozzászólásra
De miben különbözik ez a káposztarepcétől????
Felvásárlási ára? Macerásabb termeszteni?
nem ismerem
Válasz #4796. hozzászólásra
rex van nekem is.
Válasz #4791. hozzászólásra

Nemtudom, nekem javítani alig kellett a kombájnon, inkább csak karbantartani, meg egykét kiegészítőt csináltunk szereltünk rá ésatöbbi, de már régen belekezdtem és még mindig van egykét apróság, pl hűtőket kifújatni hehe
Igaz esténként szerelgettem mindig, nappal millió gond van meg telefon csörög folyamatosan, munkák dolgok minden.....este már csendesebb
Válasz #4793. hozzászólásra
Búzák még sehogy.Szerintem árpa után repce és csak utána
következik a búza.
Felénk is a szotyi után vetett árpák készen vannak,föleg a rex.A helyi szövetkezet jövö héten nyomatja,ha vizes kissé rápörkölnek nem számit.

Válasz #4794. hozzászólásra
Hamar van belőle pénz!
Válasz #4792. hozzászólásra
Miért jó az a réparepce???
Válasz #4787. hozzászólásra
Búzák hogy állnak?
Nekünk nincs őszi árpánk de a környéken is itt ott találni egykét kis táblát így nemtudok viszonyítani. Az biztos,hogy levagyunk maradva vagy kéthéttel tőletek.
Mi pénteken répa repcét vágunk!
Kb két héttel hamarabb mint idáig a legkorábbi vágás!
Kombájn kész van.A pótkocsikat kell még letömíteni és
lehet menni.
Uh! Addigra a szénák se lesznek bent. És még a kombájnon is van szögelni való... apróságok de elmegy vele az idő...
Igaz én tegnap előtt néztem az árpát még tejes érésben van.

Elképesztő! Itt még épphogy viaszérés környékén van, pedig nem lett túl későn vetve.
Az nem semmi!
hegyezd a kombájnt tsávóóóó
Ma 18 víz%-ot mértem őszi árpában.Jövőhétvégén meg lehet
próbálni szerintem.
Válasz #4784. hozzászólásra

Ha egy ilyen egymenetes vetés után 5tonnás átlagot ígérnének nekem 100%-ra, rögtön aláírnám és nem csinálnám másképpen!
Válasz #4784. hozzászólásra
Elhiszem,miért hazudna.
Válasz #4782. hozzászólásra

Decsi ennek a videót a végén nézd meg arra azt írja hogy 10t/ha hogy igaz vagy sem azt nemtudom
Válasz #4782. hozzászólásra
Hát igen,ez egy tavalyi,6 tonnás farinelli.
Jók ezek a képek, de ez pont úgy nčz ki mint egy 4 tonnás
Nem tudom mit kell nézni rajta hogy 10 tonnásnak tünjön?
Gombázas hatoanyagba teljes dózis. Mai felvételeket Akteur&Genius

Válasz #4778. hozzászólásra
söt matekból sem vagyok elveszve

csupán nem láttam még ilyet!!
Szerintem ezzel sokan vagyunk még igy
Ezért szeretnék fotókat látni
Nem a fantáziám a gyenge
Válasz #4777. hozzászólásra

Segítek! Pont úgy mint az öt tonnás, csak képzelj el még dupla annyi kalászt és az kijön tízre
Válasz #4768. hozzászólásra

Még sohasem volt hozzá szerencsém még ha csak láthassak is.. Dobjatok már föl képeket had lásuk azt hogyan is néz ki a 10T búza
Válasz #4773. hozzászólásra
Gombázásnál mindig teljes dózissal mentek?
Válasz #4760. hozzászólásra

Nagyapám SZK kombájnokkal aratott, de előttem van, ha még élne és ezt láthatná csak legyintene. Azt mondaná, hogy fiam, ha egy kő vagy karó van észre se veszed
Persze nyilván ez már más műfaj (lehet), nekem a legjobb gép amivel arathattam egy Cerea 7276 volt
Válasz #4771. hozzászólásra
nekem is hasonlóan néz ki a genius de szerintem 5-6 megállítja
6-al már kieggyeznék
Horsch pronto vetőgeppel vetünk.
Válasz #4766. hozzászólásra
Milyen vetőgéppel lett ez vetve???
Nem valami vetőkultivátor? Horsch Sprinter???
Én nem láttam még 10tonnás búzát, még közel annyit sem, igen szép anyag de ha nálunk lenne vagy 6 tonnát mernék tippelni, ettől nagyobb termés itt még nem volt kalászosból.
Igen Produkt Búzája !Nitrogén 170kg és nem elírás 5.alkalommal szórjuk az Akteurt
10 t+ az benne van matematikailag

És hová lettek a kalászokról a "szálkák"????

És hová lettek a kalászokról a "szálkák"????

Ez a Produkt búzája ugye?? A telepnél 10+ tonnás lesz a búza az biztos

Nagyon szép de a gombázás elirtad? Mennyi nitrogén hatoanyagot kapott?
Határszemle! Akteur&Genius

5x Gombázva.
Válasz #4763. hozzászólásra

Nézd meg a következő vidid és meglátod, felszedi mint a sz...rt.
Válasz #4761. hozzászólásra
Exotic
Látom a kalásztépős verzió tetszik. De mit csinál a dőlt állománnyal ?

Nagyon jól megy, főleg 0,30-nál, ahogy otthagyja a sarkot . Ez is olyan városi csúcskisérlet lehet ???
Válasz #4757. hozzászólásra
Az alacsony növésű milyen fajta lesz?
Válasz #4758. hozzászólásra
áááá ez tar. nekünk ez vadveszélyes igaz most van a határban egy ilyen tábla és nincs letarolva, mondjuk körben út van és lesek mindenhol, ülik is rendesen a vadászok.
szanberg!
Találtam neked való búzát,45-80 szemet számoltam benne
és térdig sem ér.
Válasz #4755. hozzászólásra
Ez mind volt kezelve Cycocellel mégis megnőttek.
A francia búza nem de mégsem magas hálIstennek.
Valamilyen szinten mindig fog maradni antonius búza mert igen stabil felénk. Nem kirívó, a környék átlagát tudja szépen mindig, viszont tovább kell lépni, ezért is kísérletezek fajtákkal.
Épen számolom, hogy jövőre kb 150hektár búza biztosan lesz saját, abból 80-100-hektáron biztos, hogy alacsony növésűt fogok vetni a maradék antonius lesz.
Válasz #4748. hozzászólásra
Vezérgép!