Másak az adottságaink itt meg a kukorica nem terem mégis
erőltetjük csak azt nem tudom miért.Nálunk őszi árpa napraforgó
talán a búza a jól termeszthető növény.
Tavaly ez a fajta 5.7 tonnát adott.Én most váltottam a kétsoros
fajtára eddig 6 soros volt az 4-5 tonna között tudott.De ezek
az adatok nomád körülmények között értendők ősszel semmi
tavasszal 1 mázsa nitrogén gyomírtó kombájn.
Válasz #4244. hozzászólásra
Ez egy IH sorközművelő, némileg átalakítva, ugyanis a kerekei egy cyclo vetőgép mélységhatároló kerekei, kocsinként 3 kapával, elöl 2 kicsi, hátul egy nagyobb(ami nagyobb sebességnél tölt is). A váz fixes, a kocsik kicsit lógnak (persely), de lehet vele dolgozni. Amúgy masszív gép. A műtrágyaszórót még nem próbáltuk, mi anélkül használtuk, de az is házilag készített, műtrágya még nem volt benne, de szerintem inox vagy hasonló rozsdamentes anyagból van.
3 éve vettük, nem ilyet akartunk, hanem sorvédő tárcsásat, hogy a kisebb növényeket is lehessen vele művelni, de mivel ez nem ilyen, ezért adjuk el.
Ára 500 körül van.
Ha ez így megy tovább (sok eső,hideg idő) akkor az lesz,mint 1816 -ban.Nyomor,mert nem érik be a termés.(napraforgó,szója,de még a kukorica is szereti a meleget)
Csak éppen a kombájnban két fínom szűrő tartja arany tisztán az egyébként olyan színű és állapotú hidro olajat mint amikor a gyárba beletöltötték, az mtz-kbe sokhelyen meg moslék van...
Nekünk mindenben tiszta olaj van és van foglalkozva szergelyekkel is, sőt sokkal több mint a fergákkal, mert muszály mert szétesik ha nem...
Viszont nemfogom összeönteni fáradtolajjal az arany tiszta hidro olajat, inkább felhasználom kétszer.
Az mtz-nek is megadod azt a törődést,szervízt,mindt egy fendtnek,sokkal kevesebb bosszúságot fog okozni.Mi a hozzáállás?MTZ?Víz olaj legyen benne.(néha ez sincs,és hajtsák)
Látott már valaki ilyen stripper headert élőben? Csak a kalászt tépi le aratásnál, magas szár marad a földön.
http://www.youtube.com/watch?v=UDGU_if35ZE
Meg mechanikusan annyi javítás van, hogy az ürítőcsiga meghajtóláncáról néhány görgő levan peregve, ezt cserélem, illetve a powerflow szallagok hengerei közül az egyiknek elvolt törve egy csapágya az asztalban...
Érdekes a régi kombájnon sosem volt ezzel baj, SKF és INA csapágyak voltak benne ez már 2010-es asztal gondolom nem ugyanazt tették bele...
no mindegy.
Szecskázónál kell megcserélni a két szíjjtárcsát mert kukorica csutkát aprítottam vele ősszel, illetve a ferdefelhordónál átkell rakni gyorsabb áttételre a szíjjat mert ez is levolt lassítva ősszel. Amúgy ezt szerintem többet nem bántom marad gabona gyors sebességnél, a régi gépeken is mindig ugyanúgy forgott a ferde úgy nyáron mint ősszel, szerintem tök felesleges babrálni vele.
Ja meg kiveszem a rostákat mert maradt góré közöttük amit nemtudtam kiszedni ősszel belőle és az elektromos rosták nincsenek jól bekalibrálva, azt meg csak 100% tiszta rostákkal lehet megcsinálni mert végigkell kopptól koppig járni a lamelláknak hogy pontos értéket mutasson a monitor bent.
Váltóban oldalhajtásokban illetve a visszaforgató hidromotornál egy pici kis hajtóműben olajat ellenőrzök, ha arany tiszta, mint amilyen általában szokott lenni akkor most ezeket még nem cserélem le, a régi kombájnokban 10évesen is olyanok voltak ezek az olajok mint a méz.
Mi dobléc cserét és kosár felújítást eszközöltünk. Már össze van rakva. Teljes olaj csere volt, összes szűrővel. Még a gabona asztalra vetünk egy pillantást és akár mehetnénk is
Én már készülgetek óvatosan a géppel, sok apróság letisztítani átnézni kalibrálni beállítani egykét kopó tartalék alkatrészt rendelni, előre gondolkodni...
csak szikkadjon fel aratásra a főd a többit megoldjuk
Neten találtam ezt a képet nemrég, nem rossz ötlet, de ezt nem két perc megcsinálni ( mert venni nemhiszem hogy lehetne ilyet) Egy másik asztalt kéne megcsinálni ilyenre.
Hát az is számít neki???? A szomszéd faluban úgy adták el a Mega-204-est ,hogy az a bácsi kivel intézted a gépet ott lent axinál azt mondta a vevőnek hogy azzal még éjszaka is lehet aratni mert nem számít neki a harmat, a két dob miatt eszi mint a kecske a káposztát!!!!!!
8348 hozzászólás
Válasz #4253. hozzászólásra
Másak az adottságaink itt meg a kukorica nem terem mégis
erőltetjük csak azt nem tudom miért.Nálunk őszi árpa napraforgó
talán a búza a jól termeszthető növény.
Válasz #4252. hozzászólásra

mi ha megszakadunk se tudunk ennyit én már 6 q műganét teszek a búza alá és így se lesz 5 tonnás !
Marad a kukorica!
Válasz #4251. hozzászólásra
Tavaly ez a fajta 5.7 tonnát adott.Én most váltottam a kétsoros
fajtára eddig 6 soros volt az 4-5 tonna között tudott.De ezek
az adatok nomád körülmények között értendők ősszel semmi
tavasszal 1 mázsa nitrogén gyomírtó kombájn.
Válasz #4241. hozzászólásra
Amúgy máskor mennyi szokott lenni az átlag ?
Tavaly pl mennyi volt ?
Válasz #4248. hozzászólásra
Szerintem egyik legjobb árpa! Míg kapható lesz én biztos nem váltok, volt itt 4, 6 soros de egyik se tud annyit.
van itt aki már az árpát vágja és még nem írt semmit?

Talán nem megy a nagy gyomrú????
Itthon esett szépen egy kicsit az eső!
Kíváncsi vagyok az eredményekre és persze az aratási tapasztalatokra is
Válasz #4246. hozzászólásra

Rex a fajtája ennek is.Most már én is tudom,hogy mit vetettem
Válasz #4244. hozzászólásra
Ez egy IH sorközművelő, némileg átalakítva, ugyanis a kerekei egy cyclo vetőgép mélységhatároló kerekei, kocsinként 3 kapával, elöl 2 kicsi, hátul egy nagyobb(ami nagyobb sebességnél tölt is). A váz fixes, a kocsik kicsit lógnak (persely), de lehet vele dolgozni. Amúgy masszív gép. A műtrágyaszórót még nem próbáltuk, mi anélkül használtuk, de az is házilag készített, műtrágya még nem volt benne, de szerintem inox vagy hasonló rozsdamentes anyagból van.
3 éve vettük, nem ilyet akartunk, hanem sorvédő tárcsásat, hogy a kisebb növényeket is lehessen vele művelni, de mivel ez nem ilyen, ezért adjuk el.
Ára 500 körül van.
Válasz #4245. hozzászólásra
Az igen!
Válasz #4243. hozzászólásra
9-10
Válasz #4242. hozzászólásra
A kultinak mi az ára? Milyen gyártmány ez?
Ezzel az átlaggal elégedett is lennék, bár volt már 10-en pár db homokos terület átlaga, 60q is.Nedvessége jó lett?
Az nem rossz, így a képeket elnézve!
Válasz #4240. hozzászólásra
Két soros,de a fajtáját nem tudom.5.2 tonna lett rajta hektáronként.
Válasz #4239. hozzászólásra
Fajta?Felénk a Rex még nem jó, kell egy hét szerintem.
Ma hozzáfogtunk az árpa aratáshoz.Ez bér munka a mienk még

nem jó estére tudok átlagot is
Ha ez így megy tovább (sok eső,hideg idő) akkor az lesz,mint 1816 -ban.Nyomor,mert nem érik be a termés.(napraforgó,szója,de még a kukorica is szereti a meleget)
Válasz #4236. hozzászólásra

Aratással kapcsolatos levele érkezett
Válasz #4235. hozzászólásra
Csak éppen a kombájnban két fínom szűrő tartja arany tisztán az egyébként olyan színű és állapotú hidro olajat mint amikor a gyárba beletöltötték, az mtz-kbe sokhelyen meg moslék van...
Nekünk mindenben tiszta olaj van és van foglalkozva szergelyekkel is, sőt sokkal több mint a fergákkal, mert muszály mert szétesik ha nem...
Viszont nemfogom összeönteni fáradtolajjal az arany tiszta hidro olajat, inkább felhasználom kétszer.
Válasz #4232. hozzászólásra
Az mtz-nek is megadod azt a törődést,szervízt,mindt egy fendtnek,sokkal kevesebb bosszúságot fog okozni.Mi a hozzáállás?MTZ?Víz olaj legyen benne.(néha ez sincs,és hajtsák)
Válasz #4233. hozzászólásra
Az nem sokat számit,nagy eltérések nincsenek...
Bementem ma axiálba bent állt egy 450-es zsírúj Tucano és lemértem a rostáját.
143cm x 170cm a felsője.
Télen vitatkoztunk itt melyiknek mekkora ésatöbbi....
ha lesz bent lexikon azt is megmérem.
Válasz #4229. hozzászólásra
Ezt nem értem
Válasz #4229. hozzászólásra

Jól látod
Válasz #4228. hozzászólásra

Persze ha megáll vagy életlen a kasza pont ilyen
tarlót csinálok én is.
Válasz #4225. hozzászólásra
Ja,és lehet csodálkozni,miért nem olyan mint a fendt.
Látott már valaki ilyen stripper headert élőben? Csak a kalászt tépi le aratásnál, magas szár marad a földön.
http://www.youtube.com/watch?v=UDGU_if35ZE
Meg mechanikusan annyi javítás van, hogy az ürítőcsiga meghajtóláncáról néhány görgő levan peregve, ezt cserélem, illetve a powerflow szallagok hengerei közül az egyiknek elvolt törve egy csapágya az asztalban...
Érdekes a régi kombájnon sosem volt ezzel baj, SKF és INA csapágyak voltak benne ez már 2010-es asztal gondolom nem ugyanazt tették bele...
no mindegy.
Szecskázónál kell megcserélni a két szíjjtárcsát mert kukorica csutkát aprítottam vele ősszel, illetve a ferdefelhordónál átkell rakni gyorsabb áttételre a szíjjat mert ez is levolt lassítva ősszel. Amúgy ezt szerintem többet nem bántom marad gabona gyors sebességnél, a régi gépeken is mindig ugyanúgy forgott a ferde úgy nyáron mint ősszel, szerintem tök felesleges babrálni vele.
Ja meg kiveszem a rostákat mert maradt góré közöttük amit nemtudtam kiszedni ősszel belőle és az elektromos rosták nincsenek jól bekalibrálva, azt meg csak 100% tiszta rostákkal lehet megcsinálni mert végigkell kopptól koppig járni a lamelláknak hogy pontos értéket mutasson a monitor bent.
Váltóban oldalhajtásokban illetve a visszaforgató hidromotornál egy pici kis hajtóműben olajat ellenőrzök, ha arany tiszta, mint amilyen általában szokott lenni akkor most ezeket még nem cserélem le, a régi kombájnokban 10évesen is olyanok voltak ezek az olajok mint a méz.
Válasz #4224. hozzászólásra

Ezen a rotoroson is ez lesz még, összes szűrő összes olaj csere.
Sok légtelenítés hidrosztatikánál meg minden.
Leeresztett hidro olajat tiszta kannában szigorúan eltenni mtz-be!!!
Válasz #4224. hozzászólásra

Ezen a rotoroson is ez lesz még, összes szűrő összes olaj csere.
Sok légtelenítés hidrosztatikánál meg minden.
Leeresztett hidro olajat tiszta kannában szigorúan eltenni mtz-be!!!
Válasz #4220. hozzászólásra

Mi dobléc cserét és kosár felújítást eszközöltünk. Már össze van rakva. Teljes olaj csere volt, összes szűrővel. Még a gabona asztalra vetünk egy pillantást és akár mehetnénk is
Én már készülgetek óvatosan a géppel, sok apróság letisztítani átnézni kalibrálni beállítani egykét kopó tartalék alkatrészt rendelni, előre gondolkodni...
csak szikkadjon fel aratásra a főd a többit megoldjuk
Még a patkányokat se zavarták ki...
Az előre látóak már a lánctalpakat is feltették.
Na ki hogy áll már a kombájnokkal???
Mindenhol elővettétek már a gépeket?
Válasz #4216. hozzászólásra

Neten találtam ezt a képet nemrég, nem rossz ötlet, de ezt nem két perc megcsinálni ( mert venni nemhiszem hogy lehetne ilyet) Egy másik asztalt kéne megcsinálni ilyenre.
Válasz #4217. hozzászólásra

Akinek szárítója akkor üzemben van, valami oknál kifolyólag....
Válasz #4213. hozzászólásra

Nem az etetéssel van gondom,bevesz mindent,de 16-17-es vizzel ki veszi át
Hello, tudja valaki mdw514el ,hogy kell repcét vágni van sok és át kéne szerelni ?!..
Válasz #4214. hozzászólásra

A fenét már könyékig benne vannak.Láttam.
Válasz #4208. hozzászólásra
Június végére várjuk, talán a közepe. Neki kellene állni felkészülni, de a TSZ már jövőhéten kihozza a kombájnokat a szín alól ha jól tudom.
Válasz #4212. hozzászólásra

Hát az is számít neki???? A szomszéd faluban úgy adták el a Mega-204-est ,hogy az a bácsi kivel intézted a gépet ott lent axinál azt mondta a vevőnek hogy azzal még éjszaka is lehet aratni mert nem számít neki a harmat, a két dob miatt eszi mint a kecske a káposztát!!!!!!
Válasz #4211. hozzászólásra

Sok harmattal számolok
Válasz #4209. hozzászólásra

Olyan későn, azzal az új csodamasinával még éjjel is lehet ararni, mit csinálsz éjjel, miért nem dolgozol ???????????
Válasz #4209. hozzászólásra
Itt felénk régebben mindig szombatra érett be...
Válasz #4208. hozzászólásra

Délelött 10-kor
Magyarország déli részein(Bács, Tolna, Baranya, Csongrád megyékben) hogy látjátok, kb mikor kezdődik az idén az aratás ????
Árpa ?
Repce ?
Búza ?
Válasz #4205. hozzászólásra

Én előre kiegyeznék ennek a harmadával hektáronként és szerintem bárki más is az országban
Válasz #4200. hozzászólásra

Igen már megvan hol lőttem mellé
Válasz #4201. hozzászólásra

Úgy néz ki te nyertél