Gondolhatod, hogy minket sem nagyon izgat a mennyiség... jó lenne 800 forinttal többet kapni érte ez tény, de legalább a mennyiség most úgy ahogy megfelelő.
Engemet nem érdekel a minőség, csak teremne 5tonnát rendre.
Gyakran hamarabb elviszik a takarmányt főleg amikor jó búzás évek vannak és túl sok a malmi és megfelelő helyeken árban sincsen akkora differencia. Mondom ezt én, itt ahol nagyon nem búzás a vidék, tehát inkább amázsán mutasson vastagot a többi nemszámít
Mi sem tudtuk megbecsülni. 35 legjobb esetben 40q-t mondtunk, hogy ha annyi lesz, akkor ez már nagyon jó, mert nagyon csúnyán indult. Mikor tavasszal műtrágyáztunk szinte egybe olvadt a földdel. Fázott, szenvedett, borzasztó ocsmány volt, először úgy volt, hogy rámegyünk tárcsával aztán inkább kukorica lesz. De végül úgy ahogy talpra állt. Szalma szinte alig van, de kalászok azok jól néznek ki rajta. Csak a minősége ne lenne ennyire ergya. Először úgy volt visszük beltartalmat méretni, de az első 20 méter után világos lett, hogy itt nincs mit mérni. A mennyiségen meg csak tátottuk a szánkat. De pl. a környéken van olyan akinek irtó jól nézett ki aztán nem lett csak 36 q/ha.
Pedig nagyon ritka, illetve nem elbokrosodott, mégis betyárúl adja!!!
Naggyon kíváncsi vagyok hallod. Van ami szója után kerűlt és hatalmas szalmája van meg a kalász sem rossz annál többe bízom legalább 40mázsába! Aztán lehet hogy 60 lesz de inkább a 30-ra gyanakszom. Egyszerűen nemtudom megbecsűlni szemre hallod
Mostmár igen kíváncsi vagyok a mienkre, szemre úgy néz ki mint a Tied Sanyibátyja, de reménykedni sem merek mert príma jó időben szokott 40mázsa feletti búzánk lenni...
Érdekes volt ma, ahogy körbenéztem a búzákat két kis tábla ami üde folyóparti tábla ködös harmatos terűlet és mégis ezekben mindjárt vágható a búza!!!
A többi megmég nagyon puha, viszont nézni kell mert ezekben a 37 valós fokokban naprólnapra rengeteget változnak a dolgok.
Napraforgók pl ledobták a levelüket szerintem nagy xar lesz az egész és a kukoricák is döglődnek eddig még bírták is valahogyan
Fuzárium lett benne... de kapott rezet is meg gombaölőt is jókor, igaz csak kétszer... Fogalmam sincs hogy mit lehetne még neki csinálni. Jelenlegi terv, hogy kimarad a búza a szaknévsorból, gabona gyanánt csak árpa lesz. Lehet hogy le kellene szántani a szárat és akkor tudnánk neki hatni, hogy ne legyen rajta gomba.
Nem tudom, 1xűen kevés rá az idő. Pancsikolok de szerintem csak versenyfutás, maga a levegő a forró. Ma láttam egy életművészt spriccelni........hát inkább kurvákra költené előrébb állna............
Hát nagy a gáz !
A kapásoknak szinte nyekk........amik kaptak bőven nitrót még úgy ahogy, amik +még valami komplex startert jobbak de ezek a határ kb 15-20%-a. Aki egy kicsit is mellé nyúlt a gyomirtásnak nem kell gondolkodni az aratáson..........
Válasz #3578. hozzászólásra
Tegnap pótutasként azzal jöttem haza.Ilyen időben lehozza a földről, de rossz időben.7 ürítés ment rá, 4700literes tartály.
Van ilyen erre felénk is de kb annyi, mint fekete gólya....... Volt olyan is, hogy 2 föld közt 400m távolság, egyik 62 másik 40 de minden egyformát kapott. Azt látom, hogy erre inkább erős 40-45-ök vannak amik eléggé mínuszosak. Oszt van itt 25-től 82-ig is. Repce is volt már 47 de 5 fölötti is de az öntözött.
A késeiek amik még 1,5 hete zöldek voltak, még ocsú sem lesz belőlük, a szalmájáért fogjuk levágni de még meggondolandó, hogy csak kaszával elég lesz...........
ma sikerült odatartanom az arcom a második pofonér is, búza folytatódik.
brutálisan mocskosul gyenge.
pedig ezt 3 hete még zöldesen érte az eső, és 1 hete még jóval többet mutatott, és több látszott ki belőle, jóval több. megsült.
Voltam ma délután szlovákban!
Kiugrottam kicsit gyorsba. Rozsnyón mi az a nagy cég?
2újszerű heveeres Challi, zsírúj 8690-es Ferga, régi 8200-as szériásokból is több ferga rengeteg új eszköz hatalmas carrierek ésatöbbi....
Ja és múltkor láttam még két zsírúj Mf Delta hibrid kombájnt ami tavly jött ki a piacra, tudod a 7hengeres sisu motoros 500lovas "flagship" No ma ezek már nem álltak bent tuti arattak valahol! Repcék érettek voltak búzáknak még van idejük arrafelé, szójátok gyenge volt cseppet, kukoricák mutattak egészen jót is meg középszerűt is ami idén nem meglepő az időjárás végett ugye.
Dehogy azok két 80milliós kombájnt meg 45milleres trakit meg eszközöket miből veték hirtelen nemtudom és bexarás. Hány hektón tolhatják???
ÉRdekes lehet a sok kis tábán forogni mert van ott egy csomó partos kis alaktalan összevisszaság tuti ővék azok is
8348 hozzászólás
Válasz #3592. hozzászólásra

Nálunk nagyon szarok a búzák...35q lesz a java de átlagba lehet hogy megdöntjük a negatív rekordot(2007 28q)......és itt 5100 a malmi ára.......
Válasz #3601. hozzászólásra
mennyiség=minőség
Válasz #3600. hozzászólásra
Nagyon pörögnek most. Találkoztunk a Monták földeknél, aztán Árpádhalom irányába suhantak.
Válasz #3599. hozzászólásra
Gondolhatod, hogy minket sem nagyon izgat a mennyiség... jó lenne 800 forinttal többet kapni érte ez tény, de legalább a mennyiség most úgy ahogy megfelelő.
Válasz #3596. hozzászólásra
DE! :)
bár itt elvileg a két újabb (7080) lesz...
Engemet nem érdekel a minőség, csak teremne 5tonnát rendre.
Gyakran hamarabb elviszik a takarmányt főleg amikor jó búzás évek vannak és túl sok a malmi és megfelelő helyeken árban sincsen akkora differencia. Mondom ezt én, itt ahol nagyon nem búzás a vidék, tehát inkább amázsán mutasson vastagot a többi nemszámít
Válasz #3595. hozzászólásra

detto! - bár kitárcsázni nem akartuk...
beltartalom nálunk folyamatosan necces... pedig kap mindent /lehet árpa csere lesz/
nekünk több táblán is akkora szalma van mint az állat 100-120centis de félek csak a kombájnt fogja visszafogni termés nemlesz akkora...
Ettől függetlenűl bízunk rendesen!!!
Válasz #3594. hozzászólásra

Csak nem egy tx meg két újabb?
Válasz #3592. hozzászólásra
Mi sem tudtuk megbecsülni. 35 legjobb esetben 40q-t mondtunk, hogy ha annyi lesz, akkor ez már nagyon jó, mert nagyon csúnyán indult. Mikor tavasszal műtrágyáztunk szinte egybe olvadt a földdel. Fázott, szenvedett, borzasztó ocsmány volt, először úgy volt, hogy rámegyünk tárcsával aztán inkább kukorica lesz. De végül úgy ahogy talpra állt. Szalma szinte alig van, de kalászok azok jól néznek ki rajta. Csak a minősége ne lenne ennyire ergya. Először úgy volt visszük beltartalmat méretni, de az első 20 méter után világos lett, hogy itt nincs mit mérni. A mennyiségen meg csak tátottuk a szánkat. De pl. a környéken van olyan akinek irtó jól nézett ki aztán nem lett csak 36 q/ha.
Válasz #3591. hozzászólásra
hasonló a miénk is, csütörtökön már többet tudok, amikor a nyuszik lerohanják!
Válasz #3570. hozzászólásra
pótra mennyi ment rá, ha szabad kérdeznem?!
Válasz #3591. hozzászólásra
Pedig nagyon ritka, illetve nem elbokrosodott, mégis betyárúl adja!!!
Naggyon kíváncsi vagyok hallod. Van ami szója után kerűlt és hatalmas szalmája van meg a kalász sem rossz annál többe bízom legalább 40mázsába! Aztán lehet hogy 60 lesz de inkább a 30-ra gyanakszom. Egyszerűen nemtudom megbecsűlni szemre hallod
Kicsit koszos volt már az ablak, de mienk kb ilyen az egész.

Nagyon jó eredményeitek vannak halljátoke!!!
Mostmár igen kíváncsi vagyok a mienkre, szemre úgy néz ki mint a Tied Sanyibátyja, de reménykedni sem merek mert príma jó időben szokott 40mázsa feletti búzánk lenni...
Érdekes volt ma, ahogy körbenéztem a búzákat két kis tábla ami üde folyóparti tábla ködös harmatos terűlet és mégis ezekben mindjárt vágható a búza!!!
A többi megmég nagyon puha, viszont nézni kell mert ezekben a 37 valós fokokban naprólnapra rengeteget változnak a dolgok.
Napraforgók pl ledobták a levelüket szerintem nagy xar lesz az egész és a kukoricák is döglődnek eddig még bírták is valahogyan
Ma kezdtük az árpa aratást. 33q/ha eddig
tavaly 68q/ha
vize 12% Remélem a búza egy árnyalattal jobb lesz 
Válasz #3568. hozzászólásra
Fuzárium lett benne... de kapott rezet is meg gombaölőt is jókor, igaz csak kétszer... Fogalmam sincs hogy mit lehetne még neki csinálni. Jelenlegi terv, hogy kimarad a búza a szaknévsorból, gabona gyanánt csak árpa lesz. Lehet hogy le kellene szántani a szárat és akkor tudnánk neki hatni, hogy ne legyen rajta gomba.
Válasz #3586. hozzászólásra

Az elején 1,5m a végen 0,5! Függ a söröktöl!
Válasz #3585. hozzászólásra
milyen a teljesitményed a vizelésnél hm?
Válasz #3583. hozzászólásra

Az idén már sokat dolgoztak! Lementem a durumot utánna a hibrid nem érdekel,nyomulok a kukorira!
Válasz #3582. hozzászólásra

Nem tudom, 1xűen kevés rá az idő. Pancsikolok de szerintem csak versenyfutás, maga a levegő a forró. Ma láttam egy életművészt spriccelni........hát inkább kurvákra költené előrébb állna............
Válasz #3582. hozzászólásra

ipp ideje vóna
most kapd elő-------------
a 2010es dobot e
Válasz #3581. hozzászólásra
Azon agyalok,hogy félreteszem az aratást,és nyomulok öntözni,több értéket mentek!
Válasz #3579. hozzászólásra

Hát nagy a gáz !
A kapásoknak szinte nyekk........amik kaptak bőven nitrót még úgy ahogy, amik +még valami komplex startert jobbak de ezek a határ kb 15-20%-a. Aki egy kicsit is mellé nyúlt a gyomirtásnak nem kell gondolkodni az aratáson..........
Válasz #3578. hozzászólásra
Ilyen időben lehozza a földről, de rossz időben.
7 ürítés ment rá, 4700literes tartály.
Tegnap pótutasként azzal jöttem haza.
Válasz #3575. hozzászólásra
Szabikám! Mi a helyzet a fölsőszállásokon!
Válasz #3576. hozzászólásra

Azért ,nem szalad el vele!Mög nem is köll hirtelen fordulni!
Válasz #3575. hozzászólásra
1-nek indult.
A vége 2 osztály.
Válasz #3573. hozzászólásra
Igen.
114 le , a traki, kamion pót 20t.

Minősége ?????
Válasz #3565. hozzászólásra
a méréskor már nem...

Kombájn alól minta 34, 14.7 a vize meg 12,
Válasz #3571. hozzászólásra

Sanyi Bácsi! Ez a zetor akkora kocsit húz mint, egy mozdony!
Válasz #3569. hozzászólásra
Volt olyan is, hogy 2 föld közt 400m távolság, egyik 62 másik 40 de minden egyformát kapott. Azt látom, hogy erre inkább erős 40-45-ök vannak amik eléggé mínuszosak. Oszt van itt 25-től 82-ig is. Repce is volt már 47 de 5 fölötti is de az öntözött.
Van ilyen erre felénk is de kb annyi, mint fekete gólya.......
A késeiek amik még 1,5 hete zöldek voltak, még ocsú sem lesz belőlük, a szalmájáért fogjuk levágni de még meggondolandó, hogy csak kaszával elég lesz...........
Válasz #3565. hozzászólásra
Várakozás szerinti 44.9/ha.
Válasz #3567. hozzászólásra

Az enyém is leküzdve New-york 2.street
Nyilván leszakadt az ég néha arrafelé !
Simmel felénk is ez a szitu.....csak azt tudnám hogy Beremenden hogy a francba ugrott be a 8 t/h búza

basszus az nagyon durva
mi lett el kurva
Búza közepén vagyunk... 51-52q/ha, takarmány lett belőle, vize 11-12. Mennyiség 5-ös, minőség 3-as.
kinn a pótkocsi mellett 42 fokot írt... 
A vízmérő adatai a külső hőmérsékletre valósak szoktak lenni?
ma sikerült odatartanom az arcom a második pofonér is, búza folytatódik.
brutálisan mocskosul gyenge.
pedig ezt 3 hete még zöldesen érte az eső, és 1 hete még jóval többet mutatott, és több látszott ki belőle, jóval több. megsült.
Válasz #3564. hozzászólásra
Arattok ma is Sanyibácsi???
Hogyan adja??? mi a meglátás? csalódás vagy kellemes???
Válasz #3561. hozzászólásra

Tavaly vágtam elég nehéz volt beállítani, hogy ki is csépelje a kalászból, meg a héja is megmaradjon, de most már remélem tudom a fortélyát.
Válasz #3562. hozzászólásra
Neked is!
Válasz #3561. hozzászólásra
Remélem jól adja? Jó munkát, megyek én is csak korán reggel benéztem.
Válasz #3560. hozzászólásra
Szia Sanyi Bácsi!
2napot porolt buzába,tegnap pihent,ma indul a durumba!
Szia Feri, Elke néni porol már?

Válasz #3544. hozzászólásra
ez csak akkor igyz, ha elékaszálsz, és rendfelszedővel szeded. Egymenetes aratással nem is nagyon lehet leszedni vonultan...
meg kérdik a parasztot mtzben 1 gatyába ülőt....

há nincs mejeg benne?????????
aszondta kinyit ajtót ablakot stbit mindeeeeeeent kilehet birniiiiiii
Válasz #3553. hozzászólásra
Voltam ma délután szlovákban!
Kiugrottam kicsit gyorsba. Rozsnyón mi az a nagy cég?
2újszerű heveeres Challi, zsírúj 8690-es Ferga, régi 8200-as szériásokból is több ferga rengeteg új eszköz hatalmas carrierek ésatöbbi....
Ja és múltkor láttam még két zsírúj Mf Delta hibrid kombájnt ami tavly jött ki a piacra, tudod a 7hengeres sisu motoros 500lovas "flagship" No ma ezek már nem álltak bent tuti arattak valahol! Repcék érettek voltak búzáknak még van idejük arrafelé, szójátok gyenge volt cseppet, kukoricák mutattak egészen jót is meg középszerűt is ami idén nem meglepő az időjárás végett ugye.
Dehogy azok két 80milliós kombájnt meg 45milleres trakit meg eszközöket miből veték hirtelen nemtudom és bexarás. Hány hektón tolhatják???
ÉRdekes lehet a sok kis tábán forogni mert van ott egy csomó partos kis alaktalan összevisszaság tuti ővék azok is
Árpa levágva!

Válasz #3553. hozzászólásra

Mert mikor a zabból készült győrit reklámozzák és az egész reklámban csak búzát mutogatnak?