A repce nálunk is 20q körül adott. Az első búzák 20q-tól indulnak, a legjobb eddig nem volt több 35q-nál. A jobb termések még várnak,de szerintem az átlag 45q környékén mozog majd.
Ma bele kóstoltunk egy szárazabb repce táblába elég jól nézett ki de csalódást okozott 21q/ha
Másnál hogy fest a helyzet?
Ja és az átvevőnél árat még mindig nem tudnak mondani.
Elöször az ablak ötlete merült fel,de még indig nincs kész.Itt a neten fedeztem fel a készüléket közbe kiderült hogy a habi forgalmazza.Vettünk egyet beszereltem .Ma ment elöször ugy tünik hogy müködik.Majd dög melegbe válik el hogy mit tud.Akinek van dicsérik jo.Csak viz kell bele,meg áram.
ezt régen az mgszh csinálta, most meg ennek a nébihnek kell küldeni. szinte minden növényre, nemtom 1-2 előzetes meg végleges becslés, ahogy fejlődnek.
e mellett meg a ksh-nak is küldözgetni kell mindenféle ökörséget, hát azokon be szoktam fonni a hajam, azoknál böszmébb táblázatokat kitalálni sem lehetne.
Régebben egy ismerősöm kapott valami jelentési cuccost ami kötelező lett volna neki(pont az egyiknél ott voltam, mikor hozta a postása), hát kötelezően ment a kukába, ennek már van vagy 4-5 éve is.
van egy ilyen előre nyomtatott tömb, azt kiadják, és azt kötelező tölteni, és leadni. búzát most kedden adtuk le, ez már az utolsó becslés. búzára értelemszerűen több becslés már nem lesz idén, ezért mondják ezt már "végleges" becslésnek.
egyébként minden terményre van ilyen, egy szép nagy vastag, összefűzött tömb, indigóval... 30 éve nem láttam már indigót, de ebbe még az van...
8348 hozzászólás
No további szép estét, holnap meg puszilom a laverdát és nekivágunk a szezonnak

Jééé, mik vannak itt....pff.... nem semmi
Válasz #3449. hozzászólásra

Ez is kibaxott jó !!!!!4
De ki a fax akar keresztbe, hosszába, össze-vissza aratni ???????
Válasz #3448. hozzászólásra

Mikor a Garford ekézőt jöttek beüzemelni kb 7-8 éve akkor meséltek a technológiáról...ekézték a búzát
Válasz #3448. hozzászólásra

lehet
Mind ha ötvözték volna a silózó adaptert....a gabonaasztallal és raktak bele némi kuk asztalt is
Válasz #3446. hozzászólásra

Ez még 2 t sincs az 7xség !
Válasz #3444. hozzászólásra

Hááát 30cm sortáv kb....100kg/ha vetőmag. Talán 3-4t ÉS KALÁCS MINŐSÉG ez lehet a titka. A jó beltartalmi érték gondolom meghozza a lét
Válasz #3444. hozzászólásra
megnézném, hogy lassulnának.

Itt beállnának egy jó erős tritikáléba,
Ilyen termések mellett, hogy bírnak ilyen komoly technikákkal dolgozni ????

Mi folyik itt?

Álmodozás?

Válasz #3438. hozzászólásra

A megalomániám
Ez a BSC még mindig No.1 !
Forgás érzékelő kombájnba házilag és a szokásos hülyéskedés... földre kiérve első idei vágás és 25 méter után reccsen a váltó villa...

Válasz #3436. hozzászólásra
Meg ezek új új generációs IH kombájnok sem semmik...
Nekem egy "kis" 5088-as éppen eléglenne 6soros gerit dógozhatna előtte, 510-es asztallal meg elis férnék sokhelyen meg haladna lendületesen is szépen
Válasz #3433. hozzászólásra
Na ja szépen elfeküdték a kicsi pofikájukat
Válasz #3431. hozzászólásra

Látom a MACDON adapterek kezdenek hódítani 
Válasz #3429. hozzászólásra
http://metos.hu/katalog/gabonanedvesseg%202010.pdf
http://www.agrogazda.hu/termekek/laborfelszereles/beltartalmi_elemzok/mininfra_gt_elemzo_72
http://www.konzumtrade.hu/component/search/liszt.html?searchphrase=any&ordering=newest
Válasz #3433. hozzászólásra

Ezekszerint a tudásnak ára van??!!
Válasz #3429. hozzászólásra

Úgy készíts rá 3,5 milka csokit.....
Felénk a héten kezdik a repcét...árpát már levágták nem tom mennyit adott.
http://www.youtube.com/watch?v=ODIqGBi9fGc&feature=related

Egy kis kedv csináló!!!

Zt tomi!!!
Lekaptátok már a Toborzót???
Üdv kollégák ! Volna egy kérésem gabona beltartalmi mérő műszer érdekelne (jó áron-lehetőleg új) köszönöm
Válasz #3426. hozzászólásra
A repce nálunk is 20q körül adott. Az első búzák 20q-tól indulnak, a legjobb eddig nem volt több 35q-nál. A jobb termések még várnak,de szerintem az átlag 45q környékén mozog majd.
Válasz #3426. hozzászólásra

,még 3-4 nap min. kb. 20% éretlen, félérett..... hát ez van addig
várunk

Ma bele kóstoltunk egy szárazabb repce táblába elég jól nézett ki de csalódást okozott 21q/ha
Másnál hogy fest a helyzet?
Ja és az átvevőnél árat még mindig nem tudnak mondani.
Válasz #3423. hozzászólásra
Elöször az ablak ötlete merült fel,de még indig nincs kész.Itt a neten fedeztem fel a készüléket közbe kiderült hogy a habi forgalmazza.Vettünk egyet beszereltem .Ma ment elöször ugy tünik hogy müködik.Majd dög melegbe válik el hogy mit tud.Akinek van dicsérik jo.Csak viz kell bele,meg áram.
Válasz #3422. hozzászólásra

Igen hello.Párom az állattenyésztö én meg a növénytermesztö meg mindenes.Alakul a sertés ár felénkis.
Válasz #3421. hozzászólásra

fülke hűtő hogy vált be? Bár csinálod a nyitható ablakot, szóval gondolom...
Válasz #3421. hozzászólásra
Zsolti!
Most jöttem rá , h ki is vagy!
Múltkorábban voltunk Nálatok kekszért-stimm?
Válasz #3420. hozzászólásra
Most töltöm a hosszab verziot ragd be azt is.
[video1]
Válasz #3417. hozzászólásra
ezt régen az mgszh csinálta, most meg ennek a nébihnek kell küldeni. szinte minden növényre, nemtom 1-2 előzetes meg végleges becslés, ahogy fejlődnek.
e mellett meg a ksh-nak is küldözgetni kell mindenféle ökörséget, hát azokon be szoktam fonni a hajam, azoknál böszmébb táblázatokat kitalálni sem lehetne.
Válasz #3416. hozzászólásra

Régebben egy ismerősöm kapott valami jelentési cuccost ami kötelező lett volna neki(pont az egyiknél ott voltam, mikor hozta a postása), hát kötelezően ment a kukába, ennek már van vagy 4-5 éve is.
Válasz #3414. hozzászólásra
foggggalmam sincs, hogy miszerint osztják, gondolom terület után, nemtom...
Válasz #3414. hozzászólásra

Nekem sem. kb mint púp a hátamra..
Válasz #3413. hozzászólásra
És ezt kik kapják ???
Nem, mint ha hiányozna nekem.........csak úgy kérdem !
Válasz #3409. hozzászólásra
van egy ilyen előre nyomtatott tömb, azt kiadják, és azt kötelező tölteni, és leadni. búzát most kedden adtuk le, ez már az utolsó becslés. búzára értelemszerűen több becslés már nem lesz idén, ezért mondják ezt már "végleges" becslésnek.
egyébként minden terményre van ilyen, egy szép nagy vastag, összefűzött tömb, indigóval... 30 éve nem láttam már indigót, de ebbe még az van...
Válasz #3405. hozzászólásra
csak
Itt 250hektár átlag és jó cégnél 2,8tonna

Ez olyan lehet mint az egy éves, vagy inkább hónapos időjárás előrejelzés, vagy bejön, vagy nem....

Hát ha úgy, mint ahogy a piackutatók felhívnak........akkor............
Válasz #3407. hozzászólásra

egyszer már érdekelne, hogy hogyan történik ez a becslés
Válasz #3407. hozzászólásra

no
csak vááárják
és várják.........
Válasz #3406. hozzászólásra

Több búzát várnak, mint tavaly ???
Üsse kavics, legyen akkor 3000 q-ja, ha már több lesz........
Magyarország: őszi búza - termelés - 2012 végleges termésbecslés: 4,173 millió tonna (+1% vs 2011). (NÉBIH, 2012. 06. 18.)
Magyarország: durumbúza - termelés - 2012 végleges termésbecslés: 37,39 ezer tonna (-25% vs 2011). (NÉBIH, 2012. 06. 18.)
Magyarország: rozs - termelés - 2012 végleges termésbecslés: 88,60 ezer tonna (+17% vs 2011). (NÉBIH, 2012. 06. 18.)
Magyarország: triticale - termelés - 2012 végleges termésbecslés: 381,35 ezer tonna (+12% vs 2011). (NÉBIH, 2012. 06. 18.)
Magyarország: repce - termelés - 2012 végleges termésbecslés: 367,03 ezer tonna (-30% vs 2011). (NÉBIH, 2012. 06. 18.)
Válasz #3404. hozzászólásra
Nállunk lassan végeznek az árpával.Olyan 30-35 mázsát ad.