Eladtam a tavalyi és az ide búzám,.........hogy dö..ljön meg minden szájbaba...tt ge.i .si.ó, legyen nekik 100 pár cipőjük, de lábuk egy se !!!!!!!!!!!!!!!
De ezt a pénzt most beteszem az 1600-1800-as kukiban és ráülők, a kukiban még nem csalódtam......eddig......
Válasz #1024. hozzászólásra
Nálunk az agyonázott búza is jobb minőségű mint az övék és mégis magfizetik, na miért??????? AKI DOLGOZIK NEM ÉR RÁ PÉNZT KERESNI!!!!!!!!!!!
Válasz #1021. hozzászólásra
Én voltam németországba majd onan haza és látam hogy sajnos csak nekünk nem let ismét buzánk nekik ugyan szép volt meg a repce is ugyhogy mi igy jártunk ismét!!
Én voltam németországba majd onan haza és látam hogy sajnos csak nekünk nem let ismét buzánk nekik ugyan szép volt meg a repce is ugyhogy mi igy jártunk ismét!!
Válasz #1014. hozzászólásra
Jelenleg a környéken:Tak árpa 22E
tak buza 22.5E
malmibuza26E
napraf. 50E
Lesz bőven eladó föld külföldieknek,mire föloldják a moratóriumot!
"A búza szinte biztosan veszteséges lesz az idén, a vártnál kedvezőbb terméseredmények ellenére is. A Magyar Agrárkamara (MAK) szerint a vártnál jobb európai termés visszavetette a hazai exportkeresletet, a belföldit pedig a hitelezés befagyása és a malom-, illetve takarmányipar töredékére eső kereslete. A szabadpiaci árak a tőzsdei árakhoz hasonlóak: az étkezési búza ára tonnánként 29-32 ezer, a takarmánybúza 23-26 ezer, a takarmányárpa pedig 22-25 ezer forint között mozgott. A kamara becslése szerint a következő időszakban a tonnánkénti búzaárak az intervenciós szint alá esnek"
Az idén sok a szélhámos vásárló, nagyon vigyázz az eladással, inkább add el itthon 2 ft kevesebbért de ismerősnek vagy aki azonnal fizet, nehogy cumi legyen!!!!!!!
Ha sikerült az üzlet és ki is fizetnek ,nekem ez a bekezdés erősen nem tetszik.Intő példának állítom a szomszéd faluban történt visszafordíthatatlan családi tragédiát,amit egy kedvezőnek látszó üzlet indított. Termény leszállítva,vételár soha meg nem jön.
Nincs is már aki felvenné...
CSá szrácok 110 Euro/t ennyiért adom malomba külföldre 25 fölötti sikér és 14 alatti beltartlami nedvesség a követelmény, persze az esés és hektoliter se legyen túl rossz! Ha sikerült az üzlet és ki is fizetnek akkor hagy szóljon már tavaj adtam el nekik 10 napot igaz késtek a fizetéssel de hála istennek azon a héten romlott a forint 10-15 Ft-ot! Így még jobban is jártam!
Na mindegy ha sikerült a biznisz akkor jelzem és adom az elérhetőséget persze ha érdekel valakit!
Válasz #997. hozzászólásra
Na akkor érdemes volt az idén dolgozni ugye???????? Az a baj hogy mindenki hülyének néz minket és tartja a markát mi meg mint az ökör dolgozhatunk!!!!!!! És erre a kormányszóvivő értelmes hölgyike a mult héten bejelentette hogy a mezőgazdaság rosszul teljesített és azért ilyekek a gazdasági mutatók. Na akkor édesem meg lehet büntettni a "szent pétert" mert eltüntette az esőt és azért nem volt termés,nemde?????? Én szivesen eladtam volna az 50 mázsás termést 40 ft-ért de az a két szám sajna elmeradt, ugye ti is gazdatársak!!!!!!!!!
Én egyszer ( 2007 ), megcsináltam azt, hogy annyit fizettem haszonbérbe arányosan amannyi nekem termett. Erre hivatkoztam.
1994. évi. LV. Törvény a termőföldről - Vis maior.
17. § A haszonbérlő arra az évre, amelyben elemi csapás, vagy más rendkívüli esemény okából az átlagos termés kétharmada sem termett meg, ha törvény másként nem rendelkezik, méltányos, a terméskieséssel arányos haszonbérmérséklést, illetőleg haszonbér-elengedést igényelhet. Erre irányuló igényét köteles még a termés betakarítása előtt a haszonbérbe adóval közölni.
Én meg van olyan földem,amiért 50000ft-ot fizetek bérleti díjként,és a búzát 25 ft/kg-ba adtam el,és a termésátlag 20 mázsa/ha.Lehet számolni városiak,akik irígykrdve nézik a parasztot.
12934 hozzászólás
Eladtam a tavalyi és az ide búzám,.........hogy dö..ljön meg minden szájbaba...tt ge.i .si.ó, legyen nekik 100 pár cipőjük, de lábuk egy se !!!!!!!!!!!!!!!
De ezt a pénzt most beteszem az 1600-1800-as kukiban és ráülők, a kukiban még nem csalódtam......eddig......
Válasz #1031. hozzászólásra
A 39% az a többi az talán tojás, egy kis cutor meg az egészséges minimum 4 féle E300 STB "vitamin" az ÖREGEDÉS GÁTLÓ ami a hosszú ÉLET titka!!!!!!!
Válasz #1031. hozzászólásra
39% mű anyag.
Válasz #1030. hozzászólásra
Kaposváron van egy csomó olyan óriásplakát amire ez van írva:
"Győri édes, 61% gabona" AKKOR A TÖBBI 39 MI A TÖKÖM??? EZÉRT NINCS KERESLET A BÚZÁRA, MERT A VEGYIPAR OLDJA MEG AZ ÉLELMEZÉST????
Válasz #1024. hozzászólásra
Nálunk az agyonázott búza is jobb minőségű mint az övék és mégis magfizetik, na miért??????? AKI DOLGOZIK NEM ÉR RÁ PÉNZT KERESNI!!!!!!!!!!!
Válasz #1028. hozzászólásra
Nem a szolgáltató, hanem az oldal.
Tudja mindenki, csak jó poén volt:)
Válasz #1027. hozzászólásra
Bocs srácok nem korekt a net es szolgáltatóm és ezért csak probálkoztam és mégis küldte..
EHEZ ELÉG LETT VOLNA 1X.
Válasz #1025. hozzászólásra
3x )))
HÁNYSZOR VOLTÁL NÉMETORSZÁGBA?
Válasz #1018. hozzászólásra
Az a helyzet sajna,hogy új mélypontokra megy az ár Chichagoban az árutözsdén és az mozgat mindent.Csinálhatunk mi itt bármit.
szerződéssel adom és mint irtam is tavaly is kifizették meg hát csak két kamionnal adok nekik egyenlőre aztán sorra a többit ha fizetnek!
Válasz #1018. hozzászólásra
igy van !!!
arra megy ki a BULI !!
Jelenleg a környéken:Tak árpa 22E
tak buza 22.5E
malmibuza26E
napraf. 50E
Lesz bőven eladó föld külföldieknek,mire föloldják a moratóriumot!
Válasz #1015. hozzászólásra
mint tavaly is a fene vinné el !!
olvastam amott !
a jó büdös ..... nekik !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Válasz #1013. hozzászólásra
Ja,csak előtte még egy kicsit rosszabb lesz :)
"A búza szinte biztosan veszteséges lesz az idén, a vártnál kedvezőbb terméseredmények ellenére is. A Magyar Agrárkamara (MAK) szerint a vártnál jobb európai termés visszavetette a hazai exportkeresletet, a belföldit pedig a hitelezés befagyása és a malom-, illetve takarmányipar töredékére eső kereslete. A szabadpiaci árak a tőzsdei árakhoz hasonlóak: az étkezési búza ára tonnánként 29-32 ezer, a takarmánybúza 23-26 ezer, a takarmányárpa pedig 22-25 ezer forint között mozgott. A kamara becslése szerint a következő időszakban a tonnánkénti búzaárak az intervenciós szint alá esnek"
Válasz #1012. hozzászólásra
lesz az még jobb is !!!!!!!!!
PUHITANAK BENÜNKET !!!:((((
Válasz #1011. hozzászólásra
Hát persze,a kukorica is feljavult már 22000/t-ra.
Válasz #1010. hozzászólásra
értelek SANYI !!!
mi is ugy gondoljuk hogy ez az ár csak javulni tud !
Válasz #1009. hozzászólásra
Nem akarok senkit ámítani, de kereskedői nyilatkozat volt.
Válasz #1008. hozzászólásra
mennyire tuti infó ez ??
Válasz #1002. hozzászólásra
Ne add el most szeptenberben új ár lessz a kereskedőknél, picit megindul az ár felfele hazánkban is.
Nem néztem ma híreket mennyi a juró???????
Há elég necces "hozomra" oda adni!
Főleg, ha kecsegtető az ár...
Az idén sok a szélhámos vásárló, nagyon vigyázz az eladással, inkább add el itthon 2 ft kevesebbért de ismerősnek vagy aki azonnal fizet, nehogy cumi legyen!!!!!!!
Válasz #1001. hozzászólásra
attól még nem fog felmenni a búza ára
Ha sikerült az üzlet és ki is fizetnek ,nekem ez a bekezdés erősen nem tetszik.Intő példának állítom a szomszéd faluban történt visszafordíthatatlan családi tragédiát,amit egy kedvezőnek látszó üzlet indított. Termény leszállítva,vételár soha meg nem jön.
Nincs is már aki felvenné...
CSá szrácok 110 Euro/t ennyiért adom malomba külföldre 25 fölötti sikér és 14 alatti beltartlami nedvesség a követelmény, persze az esés és hektoliter se legyen túl rossz! Ha sikerült az üzlet és ki is fizetnek akkor hagy szóljon már tavaj adtam el nekik 10 napot igaz késtek a fizetéssel de hála istennek azon a héten romlott a forint 10-15 Ft-ot! Így még jobban is jártam!
Na mindegy ha sikerült a biznisz akkor jelzem és adom az elérhetőséget persze ha érdekel valakit!
Válasz #1000. hozzászólásra
Igazad van,de itt a fórumon nem érünk el semmit.Ki az utakra!
Na akkor érdemes volt az idén dolgozni ugye???????? Az a baj hogy mindenki hülyének néz minket és tartja a markát mi meg mint az ökör dolgozhatunk!!!!!!! És erre a kormányszóvivő értelmes hölgyike a mult héten bejelentette hogy a mezőgazdaság rosszul teljesített és azért ilyekek a gazdasági mutatók. Na akkor édesem meg lehet büntettni a "szent pétert" mert eltüntette az esőt és azért nem volt termés,nemde?????? Én szivesen eladtam volna az 50 mázsás termést 40 ft-ért de az a két szám sajna elmeradt, ugye ti is gazdatársak!!!!!!!!!
Válasz #998. hozzászólásra
Igen,ezt tudtam,és tavaly alkalmaztam is.Volt aki elfogadta,volt aki nem.Dehát benne van,hogy "kérhetek".de nem biztos,hogy kapok.
Én egyszer ( 2007 ), megcsináltam azt, hogy annyit fizettem haszonbérbe arányosan amannyi nekem termett. Erre hivatkoztam.
1994. évi. LV. Törvény a termőföldről - Vis maior.
17. § A haszonbérlő arra az évre, amelyben elemi csapás, vagy más rendkívüli esemény okából az átlagos termés kétharmada sem termett meg, ha törvény másként nem rendelkezik, méltányos, a terméskieséssel arányos haszonbérmérséklést, illetőleg haszonbér-elengedést igényelhet. Erre irányuló igényét köteles még a termés betakarítása előtt a haszonbérbe adóval közölni.
AZTÁN ELÉG PÖSZÉN NÉZTEK A VÁROSI TULAJOK.....
Válasz #991. hozzászólásra
Én meg van olyan földem,amiért 50000ft-ot fizetek bérleti díjként,és a búzát 25 ft/kg-ba adtam el,és a termésátlag 20 mázsa/ha.Lehet számolni városiak,akik irígykrdve nézik a parasztot.
Válasz #992. hozzászólásra
Valami címet vagy telefonszámot nem tudsz adni?
100 euróért odaadnám simán. :)
Válasz #993. hozzászólásra
Nagyon !! :-)))
Zala, Vas, Győr.
Hali
Devecseri kémia 23800ft/t
Válasz #992. hozzászólásra
Mennyire kell nyugatra menni? Én Somogyban lakom.
Állítólag ny.m.o.-on olyan 100 euro, csak búza legyen, semmi mást nem néznek. Ezt csak hallottam, de már több helyről.
Válasz #990. hozzászólásra
Én kevesebbért adtam el 1 kg búzámat mint egy kiskifli a boltban. 22 forintért.....ez az ár.
Mi a véleményetek a takarmány búza áráról?
Röhej ez az egész.
Tud valaki valami elfogadható árat?
Válasz #988. hozzászólásra
Mittom én...Ott sosha semmi értelmesről.igazi bénabélák gyülekezete.
Vedd már le ezt az avatárt!
Válasz #987. hozzászólásra
Miröl van szó?
Válasz #978. hozzászólásra
Ebbe most mi az érdekes??????
Válasz #984. hozzászólásra
Már régen kellett volna!!!
Válasz #984. hozzászólásra
jó ha van neki föleg csapadékos években !!megéri !!
aszályban viszont nincs ideje kihülni a gabonának a tárolóban :DD