Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak589 FtBenzin árak584 FtEUR401.61 FtUSD364.03 FtCHF427.9 FtGBP478.7 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Régóta keresgélek egy ilyet, de annak örülök hogy a 4650-es húzza normálisan mert akkor a 6497-essel de ha baj van akkor a 260-as nagyfergával meg repűlne a meló.
Válasz .Feco. #18751. hozzászólására1 szezon 5 ezer eur volt
folyékony őszre meglesz aplikálva
eddig szerelem, a pontossága és a beállítás egyszerűsége nagyon tetszik
Hát kéri az erőt, de mélyen aládolgozik a magnak, én olyan 8 km/h cammogok féltem az öreg vasat előtte, meg a fogyasztása is jobb így, elsőre egyébként az ijesztő 15-20l/ha, de végiggondolva reális
Válasz Josku #18739. hozzászólásáraVan konkrét oka, hogy késik a SAPS vagy csak úgy gondolják, hogy nektek nem kell annyira a zsé, mert úgyis csak elköltenéd mindenfélére?
Volt valami hiba, hiánypótlás?
Hát mi is buktuk az akg-t!
Valahogy nem is vagyok meglepődve, negyedik sikertelen pályázat 5 év alatt. Asszem beis fejeztem a pályázgatást.
És még a saps is késik.
Asszem az vidékpusztitási hivatal be......a bő nyállal!smile thumbup
Válasz bandigh #18734. hozzászólásárafaxa. ezt se borítja fel egy hirtelen feltámadó szél. havernak leverte a szél a teraszáról a gázgrilljét. még a lánc se ment veszendőbe
Válasz Tamás_15136 #18722. hozzászólásárabiztosan hogy nem rontanád el anno mikor volt fűszerpaprikánk akkor ha volt egy nagyobb eső utána egyből kultiztuk!tavaly is volt olyan föld amit 3x sorműveltünk.
Válasz .Feco. #18731. hozzászólásáraVan nekem is már három,de a felnit megvettem a gumi végett.És véletlenül elszóltam magam gyerekek előtt hogy az jó lesz sütőnek.A többit már kitalálod.
Válasz mtz1221 #18729. hozzászólásáraEn ket éve leárazáskor 5300 (!!!!!) Ft-ért vettem egyet a Jysk-ben, azóta is hibátlanul működik, pedig azt hittem három sutest bír ki a papír ellen lemeze... Kar geccsolni vele sokszor, tok olcsón lehet venni
Válasz Mézga #18727. hozzászólásáraValami vacak amerikai felniből,olyan mint a karikás de közepén ugrik szét.Két napig forgattam mire a gumit le tudtam róla szedni. De a haverom jobbat csinált,egy félbe vágott bojler vagy gáztartály elég hozzá.
Itt már elkapartunk mindent, még a tököt is, le is van fújva várnánk egy jó 20mm-es esőt hehe
Aztán lassan előkell venni a kombájnt, mert a már jóideje kalászoló ősziárpákat lassan vágnikell.
Igaz neked zsír új a gép, azon nem nagyon van mit csinálni, nekem két csapágyat biztos, hogy kell cserélni de ha végig fellazítok minden szíjjat és meglógatok pörgetek minden tengelyt spanolót akármit akkor lehet még találok cserélni kívánt csapágyat. Lassan meglátjuk.
Válasz p@pesz06 #18719. hozzászólásáraÉn is gondolkodom a kultizáson. Szerdán kaptunk 28mm esőt+jeget, bő fél óra alatt. Elég jól lenyomta a földeket.Nem tudom megérné e meghuzatni egyszer, hátha jobban nekiindulna!?
Válasz .Feco. #18720. hozzászólásárahát sztem aki most korán vetett az nem járt olyan jól saját bőrünkön tapasztaltuk...nem olyan gyorsan fejlődnek kelés után a növények ahogy az kellet volnaAz a kis lehűlés nem kellet volna csak simán eléglett volna a csapadék de hát ze nem kívánság műsor
Mit vettek még kukit?
Visszatérve a hengerezésre, mutatom a sörárpámat.
Vetés 03.14.
fajta: Karmel ( zlaty blazant) alapanyaga.
Kép tegnap készűlt.
Nem sokárra nyakon öntöm egy tömény Kálium dózissal.
II.-ik kép, minden ugyan az egy kollégának.
Csak ő nem hengerezett!
Válasz Josku #18712. hozzászólásáraÉs tök hogy termett?
Mi régen a konyhakertben a kukoricával együtt vetettük el a futóbabot. Még a szomszéd kertből is húztuk...
2014. Kiprobáltuk hogy milyen az a köztes termelés.
Az olaj tök tábla művelő útjaiba, piaci kofától vásárolt szatyros babot vetettem.
Úgy kb 0.5 Ha-on. a kész árú 5.5T!! a kertben meg csak kínlódik.
Íszónyú munka volt, csak fanatikus parasztoknak ajánlom.
Válasz szelindi sándor #18704. hozzászólásáraHelló! Néhány érdekes adat a tavalyi évből, hengeremnek hála, 0 csapadék és 40 fokos perzselő napok ellenére.
Tavaszi sörárpa, scarlet: 5.5T
Őszi búza, noname: 6T
Köles: 0T (kisült)
Gritz kukorica: 5T a max 7.5 lehetne
Szója, mentor: 1.7T a 34 Ha-ból 6 Ha kisült
Napraforgó: 0 T 30 Ha kisült
Cseresznyefa csemeték, amiket a határ utak mentén ültettem, a folyamatos öntözés ellenére mind kisűltek.
30004 hozzászólás
Válasz Josku #18754. hozzászólásáraSzerintem nekem címezted
15 poweres 7-9 között használom, este utolsó soron már 10 is volt, de nem szeretem gyötörni a vasat már nagyon a szívemhez nött
Válasz JD 4630 #18753. hozzászólására6méteres CO akkor igaz? Duett kapás vagy sima lúdlábas?
Ezt hirdették itthon vagy kintről hoztad?
Régóta keresgélek egy ilyet, de annak örülök hogy a 4650-es húzza normálisan mert akkor a 6497-essel de ha baj van akkor a 260-as nagyfergával meg repűlne a meló.
Válasz Josku #18752. hozzászólásáraTriumf
múlt héten, de ma fejeztem be 11 kor este kifogyott a magom ma reggel kaptam 1 zsákkal a kollégáktól
Válasz .Feco. #18751. hozzászólására12-gangos a váltód?, melyikben húzod?
Válasz .Feco. #18751. hozzászólására1 szezon 5 ezer eur volt
folyékony őszre meglesz aplikálva
eddig szerelem, a pontossága és a beállítás egyszerűsége nagyon tetszik
Hát kéri az erőt, de mélyen aládolgozik a magnak, én olyan 8 km/h cammogok féltem az öreg vasat előtte, meg a fogyasztása is jobb így, elsőre egyébként az ijesztő 15-20l/ha, de végiggondolva reális
Válasz JD 4630 #18748. hozzászólásáraSzia! Mikor volt a vetés?
Melyik fajtát választottad?
Én is vetettem, május 3-án földbe került.
Válasz JD 4630 #18750. hozzászólásáraRégóta van meg? Mik a tapasztalatok? Mennyire nehéz húzni? Folyekony tartalyos?
Válasz szanberg #18749. hozzászólásáraaha
Válasz JD 4630 #18748. hozzászólásáraAirseeder CO vetőgép?
Duett kapákkal nyomjátok? 6méteres?
Szója vetés
Gigászok harca!
Balra iridium, jobbra a saját Nádor.
Dolgozgatunk. gomba ellen+kén
Válasz Tobszi #18743. hozzászólásáraEz marha jó, de a mutogatós bácsi kit ijeszt el gólyákat?
Köles madár távlatból.
Ilyen új, veszélyt jelző kresz táblával találkoztam ma permetezés közben:
Az eső jókor jött!
Ha még egy pár napot maradt volna az aszály, bedöglött volna a köles mag a földben.
Válasz Josku #18739. hozzászólásáraVan konkrét oka, hogy késik a SAPS vagy csak úgy gondolják, hogy nektek nem kell annyira a zsé, mert úgyis csak elköltenéd mindenfélére?
Volt valami hiba, hiánypótlás?
Legalább most nincs orkán!
Hát mi is buktuk az akg-t!
Valahogy nem is vagyok meglepődve, negyedik sikertelen pályázat 5 év alatt. Asszem beis fejeztem a pályázgatást.
És még a saps is késik.
Asszem az vidékpusztitási hivatal be......a bő nyállal!smile thumbup
Itt járt a kondis,3nap után mindenkinek melege lett .
Dekalb 4590 lazitozott gabonatarloban, minimal muvelessel, gyakorlatilag 0 csapadekkal
Válasz bandigh #18734. hozzászólásárafaxa. ezt se borítja fel egy hirtelen feltámadó szél. havernak leverte a szél a teraszáról a gázgrilljét. még a lánc se ment veszendőbe
Válasz Tamás_15136 #18722. hozzászólásárabiztosan hogy nem rontanád el anno mikor volt fűszerpaprikánk akkor ha volt egy nagyobb eső utána egyből kultiztuk!tavaly is volt olyan föld amit 3x sorműveltünk.
Válasz Mézga #18732. hozzászólására
Válasz .Feco. #18731. hozzászólásáraVan nekem is már három,de a felnit megvettem a gumi végett.És véletlenül elszóltam magam gyerekek előtt hogy az jó lesz sütőnek.A többit már kitalálod.
Válasz .Feco. #18731. hozzászólásáraaz alkotás orome a lényeg
Válasz mtz1221 #18729. hozzászólásáraEn ket éve leárazáskor 5300 (!!!!!) Ft-ért vettem egyet a Jysk-ben, azóta is hibátlanul működik, pedig azt hittem három sutest bír ki a papír ellen lemeze... Kar geccsolni vele sokszor, tok olcsón lehet venni
Válasz mtz1221 #18729. hozzászólásárajónak tűnik ez is, de én bogrács állványt is akarnék rárakni
Válasz Mézga #18727. hozzászólásáraValami vacak amerikai felniből,olyan mint a karikás de közepén ugrik szét.Két napig forgattam mire a gumit le tudtam róla szedni. De a haverom jobbat csinált,egy félbe vágott bojler vagy gáztartály elég hozzá.
Válasz Gox #18726. hozzászólásáraÚgy látom itt nagyüzemben megy a kapálás... Nem a kedvenc tornaszerem
Válasz mtz1221 #18713. hozzászólásáraez miből van? nekem is ossze kéne valamit barkácsolni
Hogy ne legyenek széjjel.
Válasz szanberg #18723. hozzászólásáraDélen is hagyma zöld még az árpa,mit akarsz már vágni?
Válasz .Feco. #18720. hozzászólásáraígy vagyok vele én is, csak nekem 110 van még, plusz a tök. :)
Válasz .Feco. #18720. hozzászólásáraNyomjad neki!
Itt már elkapartunk mindent, még a tököt is, le is van fújva várnánk egy jó 20mm-es esőt hehe
Aztán lassan előkell venni a kombájnt, mert a már jóideje kalászoló ősziárpákat lassan vágnikell.
Igaz neked zsír új a gép, azon nem nagyon van mit csinálni, nekem két csapágyat biztos, hogy kell cserélni de ha végig fellazítok minden szíjjat és meglógatok pörgetek minden tengelyt spanolót akármit akkor lehet még találok cserélni kívánt csapágyat. Lassan meglátjuk.
Válasz p@pesz06 #18719. hozzászólásáraÉn is gondolkodom a kultizáson. Szerdán kaptunk 28mm esőt+jeget, bő fél óra alatt. Elég jól lenyomta a földeket.Nem tudom megérné e meghuzatni egyszer, hátha jobban nekiindulna!?
Válasz .Feco. #18720. hozzászólásárahát sztem aki most korán vetett az nem járt olyan jól saját bőrünkön tapasztaltuk...nem olyan gyorsan fejlődnek kelés után a növények ahogy az kellet volnaAz a kis lehűlés nem kellet volna csak simán eléglett volna a csapadék de hát ze nem kívánság műsor
Mit vettek még kukit?
Válasz p@pesz06 #18719. hozzászólásáraelőbb a vetésen szeretnénk már túl lenni, de még mindig van 50 hektár...
Ma meg kezdtük a kuki sorművelését!estére kelvén jutott egy kicsi a naprából is .Ki hogy áll vele?
Válasz Josku #18716. hozzászólásáraAkkor felétek sincs csúcshozam...
Szasztok!
Visszatérve a hengerezésre, mutatom a sörárpámat.
Vetés 03.14.
fajta: Karmel ( zlaty blazant) alapanyaga.
Kép tegnap készűlt.
Nem sokárra nyakon öntöm egy tömény Kálium dózissal.
II.-ik kép, minden ugyan az egy kollégának.
Csak ő nem hengerezett!
Válasz emcett #18714. hozzászólásáraEddig a max 600Kg/ha szárítva.
1000-1200 Ft/Kg körűl adom.
Válasz mtz1221 #18713. hozzászólására de ne az olajos hordóról már a felni az jó meg a tárcsán sütött is de az a hordó az nem jó
Válasz Josku #18712. hozzászólásáraÉs tök hogy termett?
Mi régen a konyhakertben a kukoricával együtt vetettük el a futóbabot. Még a szomszéd kertből is húztuk...
Soha többé...!
Ne csak a munka,együnk is néha.
Válasz Josku #18711. hozzászólására
2014. Kiprobáltuk hogy milyen az a köztes termelés.
Az olaj tök tábla művelő útjaiba, piaci kofától vásárolt szatyros babot vetettem.
Úgy kb 0.5 Ha-on. a kész árú 5.5T!! a kertben meg csak kínlódik.
Íszónyú munka volt, csak fanatikus parasztoknak ajánlom.
Válasz szelindi sándor #18704. hozzászólásáraHelló! Néhány érdekes adat a tavalyi évből, hengeremnek hála, 0 csapadék és 40 fokos perzselő napok ellenére.
Tavaszi sörárpa, scarlet: 5.5T
Őszi búza, noname: 6T
Köles: 0T (kisült)
Gritz kukorica: 5T a max 7.5 lehetne
Szója, mentor: 1.7T a 34 Ha-ból 6 Ha kisült
Napraforgó: 0 T 30 Ha kisült
Cseresznyefa csemeték, amiket a határ utak mentén ültettem, a folyamatos öntözés ellenére mind kisűltek.
Szóval a tavalyi évet nem szeretném többet.
Válasz 2266 #18708. hozzászólásáraTUTI?
Válasz borda77 (Joe) #18707. hozzászólásáraUh! Elég tárcsatalpas. :)
Válasz borda77 (Joe) #18707. hozzászólásáraOlajretek!!! a + pénz az csábitó!!!