Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak601 FtBenzin árak590 FtEUR401.77 FtUSD366.84 FtCHF428.08 FtGBP479.39 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz #15440. hozzászólásra
Figyelj Sanyi itt se mindenki húzza el csak aki korait akar vetni de egy példa arra hogy mi a fekete
Hat éve el lett adva a cég traktora STEYER 9145 tipusú
Dunaföldvár környékére vitték,ők azt mondták a telephely melletti kert földminőségére hogy ez aztán igazi fekete föld, megjegyzem ez a terület felénk az igazán könnyű művelésű homok föld
Itt ez traki 3 fejjel szántott sokszor csak 25 cm-re mert ennyire bírta
náluk meg azt mondták 4 fejest viszi mint a veszedelem na ennyi a különbség föld és föld között
bocsi ez nem kioktatás akart lenni csak ez a tény!!!
Az lehet hogy előre dolgoztok de ha csapadékosra fordul az idő később
tudtok rámenni mint aki nem munkálta el.Itt csak a megérzésére hallgathat
az ember vagy bejön vagy nem.
Csatlakozom Apucihoz,ez aztán igazán fekete,nem hajlamos a tömörödésre!
Ugyanezt a műveletet megcsinálnám március-áprilisban,úgyhogy nincs pénzkidobás csak előre dolgoztunk!
Semmit nem körvonalaz. Az időkép egy fos. Pár hete pl. hatalmas hóviharokat -10-15 fokokat vizionált karácsonyra....
Olvassatok inkább metnet-et! Igaz, náluk nincs 30 napos "előrejelzés", csak 5 napos, de ez nem véletlen. Ha 5 napon túl akarsz látni, akkor mindegy ha felhívod az EZO TV-t, annak se lesz rosszabb a beválása...
Válasz #15430. hozzászólásra
Itt is csinálgatták, de nekem nem tetszik, olyan a föld hogy bele lehetne vetni, az ha bejön egy csapadékos idő úgy letömörödik meg becserepesedik hogy normális magágy nem lesz már belőle, van aki carrierrel betonra összedöngölte, azon még a víz is meg fog állni, lesz itt eső előbb utóbb.
Válasz #15433. hozzászólásra
Csak nehogy majd márciusban robbanjon be megint a tél, mint idén. Az nem lenne jó. Inkább januárban és februárban kellene magát kitombolnia, és amikor jó időnek kell lennie akkor legyen jóidő. De ezt nem mi döntjük el...
Már bocsánat, de ezek a 30 napos előrejelzések szinte xart sem érnek!
Nagyon max. 1 hétre tudnak előrejelezni elfogadható pontossággal, de inkább 2-3 nap. A télről még annyit, hogy lessz itt még zimankó és hó is sztem.
Én is elfogasoltam a szántást már vagy 3 hete,azt hittem majd hülyének néznek de majdnem én voltam azon a környéken az utolsó aki megcsinálta.
Azóta a helyi tsz az összes földjét megtárcsázta,(jó pár száz ha)és a kisebb gazdák is nagyon sokat elsimítottak.
Amennyi csapadék eddig nem esett, és amilyen keveset jósolnak minden cseppet meg kell őrizni,nincs mit várni a téli fagyokra meg a hóra. Meg kell csak nézni az időkép 30 napos előrejelzését milyen telet mutat!
Lehet nekik jön be.Láttam ma már fogasolt szántást is.Ha nem lesz kellö csapadék meg ho fagy stb.. normális lehet nem hülyeség valamivel elhuzni a tetejét.Erösen gondolkodok rajt én is kanalas fogasos kombibol kikötni a pörgöket és csak a fogassal lehuzni.4.2m-es haladna is jol.Ja és már bent vagyunk a korházba,azt hittük hogy tegnap éjszaka meglesz de a kisasszony nemigyekszik megvárja a szilvesztert lehet.
Te drusza nálatok ekkora elnyomás van, még most sem hagy az asszony lustálkodni????? HA már ennyire belendültél meló téren mit is fogsz kapni cserében??????
Válasz #15414. hozzászólásra
Sanyi bácsi amint elnézem már ketten vagyunk, akik kőmüves munkával töltik az időt ünnepek között. Csak el ne fusizza, mert halgathassa az asszonyt egész évben hogy mit csinált.
Ha már ilyen szép decemberi idönk van,kimerészkedtem énis a kertbe trágyázni,szántani na meg fákat telepíteni,hogy erösödjenek tavaszig,tavasszal oltás,és innen meg ha eljön az ideje,mennek a gyömölcsösbe kezdetekröl van kép,befejezésröl majd holnap,mert besötétedett végül lett 48körte és 17 meggy csemete :)
30004 hozzászólás
Válasz #15448. hozzászólásra
Igen,sokkal tovább maradtak zöldek a kukoricák mint a falu másik oldalán ahol hevesebb barna földek vannak!
Válasz #15454. hozzászólásra
Kérdezd meg a farmcentert én tőlük vettem már vagy 5 éve akkor azt mondták bármi van vele adnak másikat.
Válasz #15453. hozzászólásra
Nekem készülék problémám lehet.Antennát már vettem másikat de
úgy se akarja.Javítják ezeket valahol?
Válasz #15450. hozzászólásra
Nekem megfelel nálunk sose veszti el a jelet igaz van műhold dögivel felettünk. Szoktam számolgatni őket a GPS test alkalmazással .
Válasz #15446. hozzászólásra
Neki van miből kísérletezni. Szerintem, ki fog fagyni. Szinte biztos, hogy a tél még megmutatja majd a keményebbik oldalát is.
Válasz #15444. hozzászólásra
Nem mindenki csinálja mert ez is lehet gond amit írsz!!!
Válasz #15445. hozzászólásra
Jó a kis gps?Nekem is van olyan,de mindig elveszti a jelet.
Válasz #15447. hozzászólásra
Szerintem ő a cserepesedésre gondolt.
Válasz #15441. hozzászólásra
Az jó ha nem tömörödik.Teremni is tud brutális aszályban?
Válasz #15440. hozzászólásra
Figyelj Sanyi itt se mindenki húzza el csak aki korait akar vetni de egy példa arra hogy mi a fekete
Hat éve el lett adva a cég traktora STEYER 9145 tipusú
Dunaföldvár környékére vitték,ők azt mondták a telephely melletti kert földminőségére hogy ez aztán igazi fekete föld, megjegyzem ez a terület felénk az igazán könnyű művelésű homok föld
Itt ez traki 3 fejjel szántott sokszor csak 25 cm-re mert ennyire bírta
náluk meg azt mondták 4 fejest viszi mint a veszedelem na ennyi a különbség föld és föld között
bocsi ez nem kioktatás akart lenni csak ez a tény!!!
Válasz #15443. hozzászólásra
Igen most mentek ki az előbb.
Válasz #15438. hozzászólásra
De nem ám !
Válasz #15441. hozzászólásra
Az lehet hogy előre dolgoztok de ha csapadékosra fordul az idő később
tudtok rámenni mint aki nem munkálta el.Itt csak a megérzésére hallgathat
az ember vagy bejön vagy nem.
Válasz #15442. hozzászólásra
Ki vetette? K.Gy.?
Válasz #15439. hozzászólásra
Mit szólsz az árpa vetéshez?
Válasz #15436. hozzászólásra
Csatlakozom Apucihoz,ez aztán igazán fekete,nem hajlamos a tömörödésre!
Ugyanezt a műveletet megcsinálnám március-áprilisban,úgyhogy nincs pénzkidobás csak előre dolgoztunk!
Válasz #15438. hozzászólásra
Szerinted, szerintem meg igen, nekem is van belőle ismerem mire képes!!!
Semmit nem körvonalaz. Az időkép egy fos. Pár hete pl. hatalmas hóviharokat -10-15 fokokat vizionált karácsonyra....
Olvassatok inkább metnet-et! Igaz, náluk nincs 30 napos "előrejelzés", csak 5 napos, de ez nem véletlen. Ha 5 napon túl akarsz látni, akkor mindegy ha felhívod az EZO TV-t, annak se lesz rosszabb a beválása...
Válasz #15436. hozzászólásra
A fekete föld nem keménykedik le Sanyi!!!!
Itt is csinálgatták, de nekem nem tetszik, olyan a föld hogy bele lehetne vetni, az ha bejön egy csapadékos idő úgy letömörödik meg becserepesedik hogy normális magágy nem lesz már belőle, van aki carrierrel betonra összedöngölte, azon még a víz is meg fog állni, lesz itt eső előbb utóbb.
SOK A PÉZETEK?????? Lehet február csapadékos és hideg is lesz akkor meg le fog keményedni a teteje!!
Csak nehogy majd márciusban robbanjon be megint a tél, mint idén. Az nem lenne jó. Inkább januárban és februárban kellene magát kitombolnia, és amikor jó időnek kell lennie akkor legyen jóidő. De ezt nem mi döntjük el...
Válasz #15421. hozzászólásra
Elnyomás?...??.??? az van.
Kétharmad van, meg nemi erőszak, az meg 50%-osén akarom........
Válasz #15432. hozzászólásra
Teljesen igazad van, tudom hogy nem szentírás a hosszútávú előrejelzés,de mégis csak körvonalazza hogy nagyjából mire lehet számítani!
Már bocsánat, de ezek a 30 napos előrejelzések szinte xart sem érnek!
Nagyon max. 1 hétre tudnak előrejelezni elfogadható pontossággal, de inkább 2-3 nap. A télről még annyit, hogy lessz itt még zimankó és hó is sztem.
Válasz #15415. hozzászólásra
Nem csak ti... Mi is.. betonozunk a malac ólat.
Válasz #15424. hozzászólásra
Én is elfogasoltam a szántást már vagy 3 hete,azt hittem majd hülyének néznek de majdnem én voltam azon a környéken az utolsó aki megcsinálta.
Azóta a helyi tsz az összes földjét megtárcsázta,(jó pár száz ha)és a kisebb gazdák is nagyon sokat elsimítottak.
Amennyi csapadék eddig nem esett, és amilyen keveset jósolnak minden cseppet meg kell őrizni,nincs mit várni a téli fagyokra meg a hóra. Meg kell csak nézni az időkép 30 napos előrejelzését milyen telet mutat!
Hát nem tudom.De ennyire sürgős vasárnap éjszaka??
Lehet én meg elnyomom a kukoricát holnap.
Válasz #15426. hozzászólásra
Köszönöm.Párom nevében is,övé a neheze.
Válasz #15421. hozzászólásra
Jó esetben egy traktort.
Rosszabb esetben valami egészen mást.
Vagy újévi baba lesz!!!!
Szurkolok Nektek!
Válasz #15423. hozzászólásra
Vagy ők is láttak olyat, mint amilyen képet az este feltettem ide, s azt hitték, már itt a tavasz!
Válasz #15422. hozzászólásra
Lehet nekik jön be.Láttam ma már fogasolt szántást is.Ha nem lesz kellö csapadék meg ho fagy stb.. normális lehet nem hülyeség valamivel elhuzni a tetejét.Erösen gondolkodok rajt én is kanalas fogasos kombibol kikötni a pörgöket és csak a fogassal lehuzni.4.2m-es haladna is jol.Ja és már bent vagyunk a korházba,azt hittük hogy tegnap éjszaka meglesz de a kisasszony nemigyekszik megvárja a szilvesztert lehet.
Válasz #15422. hozzászólásra
lehet őszi volt az,csak1 kicst csúsznak.....sok a meló.....
Egy csapat most vonult kifele tavasz árpát vetni.
Te drusza nálatok ekkora elnyomás van, még most sem hagy az asszony lustálkodni????? HA már ennyire belendültél meló téren mit is fogsz kapni cserében??????
Válasz #15419. hozzászólásra
Mindennek ára van......az új trakinak is!
Válasz #15415. hozzászólásra
.....ebből az évből nem sok van de a jövő....
No de ilyenkor?!
Sanyi bácsi amint elnézem már ketten vagyunk, akik kőmüves munkával töltik az időt ünnepek között. Csak el ne fusizza, mert halgathassa az asszonyt egész évben hogy mit csinált.
Nekem ki van adva a meló ..a plafont is újra glettelni, nem csak az oldalát........
Válasz #15412. hozzászólásra
Be voltak öltözve, nem látszott a személyük.
Válasz #15411. hozzászólásra
Nem a jányokat a földeken????
Ma Makón jártam ott meg a földeken dugványozták a hagymát a földeken.
Ha már ilyen szép decemberi idönk van,kimerészkedtem énis a kertbe trágyázni,szántani na meg fákat telepíteni,hogy erösödjenek tavaszig,tavasszal oltás,és innen meg ha eljön az ideje,mennek a gyömölcsösbe kezdetekröl van kép,befejezésröl majd holnap,mert besötétedett végül lett 48körte és 17 meggy csemete :)
Válasz #15403. hozzászólásra
Így van az ásó újszerű, a nyelet meg azelőtt tettem bele. Éles próba volt
Virágzik a gólyahír. 2013. december 28. Tíz perce fotóztam a bálák mellett.
Válasz #15404. hozzászólásra
Á dehogy!!!!!!!!!!!!A gép huzta mi meg toltuk hehe.