Válasz vazi #12642. hozzászólásáraJó kiszáradt,de ez már szárazon ment a télbe!Ha vissza tudod áztatni,életre kelhet.Sokat ne várj tőlle,kár bele a munkabér.Nem dicsekedek szivesen,de volt már ilyen parcellám.Cefre lett belőlle.
Na és akkor egy kis esélylatolgatás a hétre.
Holnap nem leszek, szerdán meg már felesleges is lesz ezzel foglalkozni.
Szerdán, csütörtökön, pénteken komoly fagyok várhatók!
Szerdán még csak észak, északkelet kaphat, nagyjából -4-et. Csütörtökön már országos fagy is lehet. Egy előrejelző szavaival élve, csütörtökre már osztogatják a nincs pardon jegyeket.
Kiemelten a Duna-tisza-köze Lajosmizse, Kecskemét környékén nem lesznek ritkák a -6, -8 fokos fagyok sem, ahogy az északi-középhegység völgyeiben sem (ettől lehetnek eltérések, néhány helyen esély mutatkozik a -10-re a harmatpontokból kiindúlva, de ez még felhőzet függvényében változhat). Esélyes még a Dunazúg, a nyírségi részek, és Csököly is kaphat keményen -6 körül, illetve még az Őrségi részek.
Gyengébb fagyok várhatók a nyugat-Dunántúli részeken, a Balatoni tájakon ( 0,-1).A dél-dunántúlon -5-nél nem várok hidegebbet.
Péntek már nem lesz ennyire fagyos, országosan -3, +3 fokokkal.
És ha azt gondoltuk ennyivel megússzuk, tévedtünk !
A jövőhét elejére körvonalazódik egy hasonló hideg, ebben még nincs egyetértés, de április bolondos tud lenni, az is lesz!
Válasz hasutas1 #12619. hozzászólásáraSzia!
Ha frigót akarsz az Agro Turf-nak van Ázsiája és albája is meg ezeken kívül minden ami a Mazzoninál is...
Ez egy osztrák cég Siegel-ben,megbízható!
Én tavaly rendeltem albát meg ázsiát és idén bejelentkeztek hogy hoznak az új fajtákból ajándékba palántát meg ingyenes szaktanácsadás blabla mentek Mizsei termelőkhöz is én nem éltem a lehetőséggel mert nem értem rá aznap....
Lassan pucolgatom a szabadföldit. Ad munkát rendesen. . Minden szaráz maradványt leszedek, aztán ha kell picit meg is töltöm homokkal. A fóliás meg lassan virágozgat, igaz ott joval gyengébb az állomány.
Válasz hasutas1 #12616. hozzászólásáramindig többet tűzünk a kelleténél, hogy ha nem sikerülne jól akkor is legyen elég palánta.Május vége Június elején ha komolyan gondolod akkor visszatérhetünk erre a kérdésre. Akkor látni fogom, hogy kb milyen időpontokban tűzök. Nem mindegy, hogy milyen lesz az időjárás/milyen állapotban lesz az állomány a szezon végén.
Válasz hasutas1 #12614. hozzászólásáraNekem most kb egyszerre kezdett virágozni minden a sátrakban(tálcás Asia,frigo Clery és Aprica) és itt is kifejezetten méretes virágok vannak. Érdekes, hogy van 2 sátor olyan tálcás Asia, ami majdnem egy hónappal előbb lett elültetve, mint a többi+ kötöttebb talajon is van és előbb kezdett virágozgatni, mint a későbbi telepítés...
Válasz jacint.baranyi #12611. hozzászólásáraElfelejtettem az előbb hozzátenni (meccs hatása ), hogy cleryről beszéltem. Tavaly a jolyn voltak 200 ft-os vagy inkább afeletti méretek, most olyan a clery virágzása. Igaz nálunk még csak az első termőrügy jött ki, látszik a második is(?) vagy csak én látom rosszul. Mindegyik 10 körül hoz virágot eddig még.
Válasz hasutas1 #12605. hozzászólásáraItt is van mindenféle,4-5rügy,de olyan aminn 10 abból nem sok,általában 5-7 virág,de olyan is van hogy 1-2 virág,de azok már már,,gerberának tűnik"
Válasz urbanszki13 #12604. hozzászólásáraMeggyújtod és szépen rákasztod a fára. Ez a terv hozzá teszem ez fiatal fa. 6 éves.
Ha nem jó akkor menet közbe kitalálok mást. Valahogy csak meg tudom oldani.
Válasz urbanszki13 #12604. hozzászólásáraFigyu.
Vegyél 1000 szál gyertyát. Tudományosan be lett bizonyítva egy szál gyertya +1 fok. Szóval 1000 fokot lehet elérni. Nálunk a sátrakban is így lesz!
Nálam ez a virágzás mindig fura. Számolgattam a virágokat egy rügyön. Van több olyan ami 10 vagy feletti virág van. Szerintem 3-nál több termőrügy nem lesz. Kicsit hajaz a tavalyi quickyre ahol nem sok virág volt. A virág méretei is nagyobbak mint tavaly voltak. Vagy csak nekem fura....
Válasz hasutas1 #12596. hozzászólásáraMost lehet köcsög leszek vagy nem tudom, de felőlem fagyhat. Akár lehet -10 is. Max többet kell rakni a kazánra
Ha a krumpli lefagy, majd kihajt, epernek nincs még baja a többit meg -10 ig meg tudom védeni. Vettem 2 karton mécsest, az egy db kajszi fámra, de ha kell tüzet rakok alatta. Akinek meg sok kajszija van vagy kitépi az összes haját vagy elfogadja, hogy ez egy ilyen mesterség.
19345 hozzászólás
Válasz jacint.baranyi #12647. hozzászólásárade mi lehet a gond? mellete van valami nyári ültetés azt szeretném már meg védeni, most 3 jára szednénk amúgy.
Válasz hasutas1 #12626. hozzászólásáraKöszönöm a választ!
Válasz vazi #12642. hozzászólásáraJó kiszáradt,de ez már szárazon ment a télbe!Ha vissza tudod áztatni,életre kelhet.Sokat ne várj tőlle,kár bele a munkabér.Nem dicsekedek szivesen,de volt már ilyen parcellám.Cefre lett belőlle.
Válasz vazi #12642. hozzászólásáraLehet, imára kulcsolod a kezeid...
Válasz vazi #12642. hozzászólásáraez valami horror...
Válasz vazi #12642. hozzászólásáraEzzel mi történt? Megette a medve?

Válasz zelnikpeti #12579. hozzászólásáraKöszi, egynlőre akkor nem veszek.
Hello, lehet még tenni valamit ?

Válasz pepec #12638. hozzászólásáraNem is a legcsúnyábbat!
Válasz hasutas1 #12637. hozzászólásáraFrigo!
Na és akkor egy kis esélylatolgatás a hétre.
Holnap nem leszek, szerdán meg már felesleges is lesz ezzel foglalkozni.
Szerdán, csütörtökön, pénteken komoly fagyok várhatók!
Szerdán még csak észak, északkelet kaphat, nagyjából -4-et. Csütörtökön már országos fagy is lehet. Egy előrejelző szavaival élve, csütörtökre már osztogatják a nincs pardon jegyeket.
Kiemelten a Duna-tisza-köze Lajosmizse, Kecskemét környékén nem lesznek ritkák a -6, -8 fokos fagyok sem, ahogy az északi-középhegység völgyeiben sem (ettől lehetnek eltérések, néhány helyen esély mutatkozik a -10-re a harmatpontokból kiindúlva, de ez még felhőzet függvényében változhat). Esélyes még a Dunazúg, a nyírségi részek, és Csököly is kaphat keményen -6 körül, illetve még az Őrségi részek.
Gyengébb fagyok várhatók a nyugat-Dunántúli részeken, a Balatoni tájakon ( 0,-1).A dél-dunántúlon -5-nél nem várok hidegebbet.
Péntek már nem lesz ennyire fagyos, országosan -3, +3 fokokkal.
És ha azt gondoltuk ennyivel megússzuk, tévedtünk !
A jövőhét elejére körvonalazódik egy hasonló hideg, ebben még nincs egyetértés, de április bolondos tud lenni, az is lesz!
Válasz Jani013210 #12635. hozzászólásáraAzért gondolom,hogy te is meg a balu is a legszebb tövet fényképeztétek le.
Válasz Jani013210 #12635. hozzászólásáraez két éves?
Válasz clanki #12630. hozzászólásáraIgen azt megköszönöm.
6 gomboc kecskemét környékére csütörtök hajnalra.
Sziasztok.
Köszönöm a sok-sok segítséget, ha aktuális lesz akkor jelentkezni fogok újból.
Válasz hasutas1 #12626. hozzászólásáraDetto amit petyának írtam, még annyi, hogy ez cserepes, 7x7es.
Válasz bujdi05 #12629. hozzászólásáraNa jó az is igaz hogy drágább mintha tápkockásat veszel de te tudod!
Válasz zelnikpeti #12628. hozzászólásáraAugusztus közepi telepítésre tudok Ázsiát kb 30.000 dbot. Ha érdekel tudok küldeni képeket a mostani állományról, hogy néz ki.
Válasz hasutas1 #12619. hozzászólásáraSzia!
Ha frigót akarsz az Agro Turf-nak van Ázsiája és albája is meg ezeken kívül minden ami a Mazzoninál is...
Ez egy osztrák cég Siegel-ben,megbízható!
Én tavaly rendeltem albát meg ázsiát és idén bejelentkeztek hogy hoznak az új fajtákból ajándékba palántát meg ingyenes szaktanácsadás blabla mentek Mizsei termelőkhöz is én nem éltem a lehetőséggel mert nem értem rá aznap....
Válasz hasutas1 #12626. hozzászólásáraNem akartalak be előzni, csak jelezni akartam hogy engem is érdekelne.
Válasz eper2010 #12625. hozzászólásárapinceászka
Válasz zelnikpeti #12622. hozzászólásáraVárjál előbb én
. Én is 10.000 db-t kérek. Ígéret van hogy kapok, de tavaly is így volt, nem kaptam.
Fólia alatt találtam, milyen Bogár lehet?
Lassan pucolgatom a szabadföldit. Ad munkát rendesen.
. Minden szaráz maradványt leszedek, aztán ha kell picit meg is töltöm homokkal. A fóliás meg lassan virágozgat, igaz ott joval gyengébb az állomány. 

Válasz hasutas1 #12619. hozzászólásáraMert nem fogod megbánni!
Nekem kedvenc. Igaz még csak 5 fajtám volt, de ma már csak asia van.
Válasz L. M. #12620. hozzászólására10 000 Asia-ra én is vevő lennék.
Szabados asia. Még nem levelezünk.
Válasz hasutas1 #12616. hozzászólásáramindig többet tűzünk a kelleténél, hogy ha nem sikerülne jól akkor is legyen elég palánta.Május vége Június elején ha komolyan gondolod akkor visszatérhetünk erre a kérdésre. Akkor látni fogom, hogy kb milyen időpontokban tűzök. Nem mindegy, hogy milyen lesz az időjárás/milyen állapotban lesz az állomány a szezon végén.
Válasz lacka4600 #12618. hozzászólásáraNem volt. Mivel nincs a mazzoninál. Ezért akarok megbízható helyről beszerezni. De miért kérdezed?
Válasz hasutas1 #12616. hozzászólásáraVolt már asiád? Vagy csak más fajták?
Válasz hasutas1 #12616. hozzászólására*csinálnál*
Válasz L. M. #12615. hozzászólásáraEngem érdekelne idén, ha nem tudok szerezni frigot, tápkockás asia. Nem csinálnám nekem?
Válasz hasutas1 #12614. hozzászólásáraNekem most kb egyszerre kezdett virágozni minden a sátrakban(tálcás Asia,frigo Clery és Aprica) és itt is kifejezetten méretes virágok vannak. Érdekes, hogy van 2 sátor olyan tálcás Asia, ami majdnem egy hónappal előbb lett elültetve, mint a többi+ kötöttebb talajon is van és előbb kezdett virágozgatni, mint a későbbi telepítés...
Válasz jacint.baranyi #12611. hozzászólásáraElfelejtettem az előbb hozzátenni (meccs hatása
), hogy cleryről beszéltem. Tavaly a jolyn voltak 200 ft-os vagy inkább afeletti méretek, most olyan a clery virágzása. Igaz nálunk még csak az első termőrügy jött ki, látszik a második is(?) vagy csak én látom rosszul. Mindegyik 10 körül hoz virágot eddig még.
Válasz jacint.baranyi #12611. hozzászólásáraMennyire egyenes arányos a virág mérete azzal hogy mekkora lesz a termés?
Válasz Viktor 12045 #12607. hozzászólásáraAdok neki egy esélyt hát ha be jön.
Válasz hasutas1 #12605. hozzászólásáraItt is van mindenféle,4-5rügy,de olyan aminn 10 abból nem sok,általában 5-7 virág,de olyan is van hogy 1-2 virág,de azok már már,,gerberának tűnik"
Válasz Balu90 #12598. hozzászólásáraEz tényleg nagyon szép! Grat!
Válasz Balu90 #12598. hozzászólására
Válasz urbanszki13 #12604. hozzászólásáraJut eszembe nem láttad a nagy sió reklámot? Ott díszítették a fát ilyesmivel. Na úgy

Válasz urbanszki13 #12604. hozzászólásáraMeggyújtod és szépen rákasztod a fára. Ez a terv
hozzá teszem ez fiatal fa. 6 éves. 

Ha nem jó akkor menet közbe kitalálok mást. Valahogy csak meg tudom oldani.
Válasz urbanszki13 #12604. hozzászólásáraFigyu.

Vegyél 1000 szál gyertyát. Tudományosan be lett bizonyítva egy szál gyertya +1 fok. Szóval 1000 fokot lehet elérni. Nálunk a sátrakban is így lesz!
Nálam ez a virágzás mindig fura. Számolgattam a virágokat egy rügyön. Van több olyan ami 10 vagy feletti virág van. Szerintem 3-nál több termőrügy nem lesz. Kicsit hajaz a tavalyi quickyre ahol nem sok virág volt. A virág méretei is nagyobbak mint tavaly voltak. Vagy csak nekem fura....
Válasz Viktor 12045 #12600. hozzászólásáraNekünk is egy db kajszi fa van ezt a mécses dolgot hogy kell elképzelni? Fa alá teszed?
Válasz hasutas1 #12601. hozzászólására
Válasz Balu90 #12598. hozzászólásáraNagyonjòl all, grat

Válasz Viktor 12045 #12600. hozzászólásáraA lényrg! Megvertük a horvátokat!!!
Válasz hasutas1 #12596. hozzászólásáraMost lehet köcsög leszek vagy nem tudom, de felőlem fagyhat. Akár lehet -10 is. Max többet kell rakni a kazánra

Ha a krumpli lefagy, majd kihajt, epernek nincs még baja a többit meg -10 ig meg tudom védeni. Vettem 2 karton mécsest, az egy db kajszi fámra, de ha kell tüzet rakok alatta. Akinek meg sok kajszija van vagy kitépi az összes haját vagy elfogadja, hogy ez egy ilyen mesterség.