Hirdetés
Fórum
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- Mi lesz veled mezőgazdaság! új
- Egyedi munkaeszközök házilag új
- Nitrosol új
- Trágyaszórás új
- Zetor 50 Super új
- Agrártámogatások kifizetése új
- Zöldítés, öko-célterület: 2015-ös SAPS (?) alaptámogatások új
- Húsmarhatartás a Kárpát-medencében új
Cikkajánló
Hirdetés
184 hozzászólás
Tudja valaki itthon ki az importőre a LaForge fronthidraulikáknak?
Válasz kis Zombi #181. hozzászólásáraValójában semmilyen gépnek sem lehet előre tenni, mert mindenképp a merev hídra kell, különben ha nem tökéletesen közepén van a terhelés elbillen az egész!
Valójában csak a hátsó kerek lenne az ellensúly!!!
Válasz rin.zoltan #180. hozzászólásáraElől semmi képpen nem lesz jó ötlet szerintem ilyen kis géppel.
Hátulra már életképes lehet a sztory. Plusz ha hátra teszed könnyebb manőverezni is, csak meg kell szokni, hogy hátra mész előre
Nekem volt fronton is torony meg hátul is, a hátsó sokkal könnyebben kezelhető kisebb gyakorlattal is.
Válasz rin.zoltan #180. hozzászólására2,5 tonnás gépnek még a hátuljára is majdnem sok lesz, eléjére semmiképpen nem raknám.
Sziasztok!
Olyan problémám lenne, hogy szerintetek fronthidraulikán használható kis 1 tonnás targonca torony?
Traktor: Same Frutetto Natural 75, súlya: 25 q
Targoncatorony: 1 tonnás, 250 kg
Emelt teher: Almás láda bodzával ~400 kg (ládával)
Tehát az összteher 650 kg.
Fontos, hogy nem constant menetterheléssel, hanem csak a kamion mellől fel a kamionra.
Aki jártas ebben, tudna esetleg tanácsot adni, érdemes ezen gondolkozni, vagy inkább hátul?
Üdv!
Érdeklődnék, hogy valaki tud-e méreteket, rajzot küldeni mtz 50-re fronttartó konzolról ami a targoncatornyot tartja.
Nem fronthidraulika kell, hanem fix tartó.
Ha esetleg valakinek van elfekvőbe reális áron akkor meg megvenném.
Köszi előre is a segítséget.
Válasz Drisa #177. hozzászólásáraFrontsúly nélkül 4300 kg, azzal pedig 4700 kg.
Válasz erdozala #175. hozzászólására12-13 tonna össztömeg amit vontat akkor nem szabad hogy gond legyen a súly levételből. Kérdés mi a traktor tömege. 100 lovasból sok féle van 4-5-6 tonna körül.
Moderálási elveink miatt törölve: 2017-07-18 15:07:27
Urak!
Érdeklődnék mi a véleményetek, hogy így aratásban közúti szállításkor a fronthidraulikán lévő frontsúlyt érdemes fennt hagyni? Merev hidas 100LE körüli trakiról van szó.
Előny, hogy a frontsúllyal nem veri magát egy kicsit sem a földhöz 12-13 tonna vontatásakor, ezáltal talán jobban kíméli a az első tengely billenőcsapját.
Hátránya hogy jobban kopik az első gumi, és nagyobb terhelést kapnak kerékcsapágyak.
Szerintetek mikor okozok kisebb kárt?
Köszi!
Válasz Mf-es? #171. hozzászólására
-link
"Gabonavetésnél egy csoroszlyasínhez szállítja a vetőmagot, míg szemenkénti vetésnél a fronttartály
--- speciális adagolóval ---
szerelt és starter műtrágya kijuttatására használható."
-Kverneland DF-1 / DF-2pdf
"Pontos adagolás
Az eredeti Accord pneumatikus rendszerrel pontos adagolás valósítható meg.
--- A műtrágyaszóráshoz egy speciálisan erre a célra készített adagolóberendezésre van szükség,---
amely megfelel az egyes követelményeknek."
dehogy ez mit takar, csak valami kereket kell cserélni vagy komplett cuccot azt nem tudom ...
Válasz Mf-es? #171. hozzászólásáraPéldául ők :
http://agropontszolnok.hu/front-tartaly/
Vagy igy :
http://www.agrobekes.hu/g%C3%A9pek&id=53&59929#content
Válasz Mf-es? #170. hozzászólásáraKeresel 1 lepusztult vetőgépet és leveszed a tartályt. 1 adagolóval vagy mag vagy műt.
Válasz Mf-es? #170. hozzászólásáraSenki?Egy adagolóval,lehet műtrágyát is,meg vetőmagot?Vagy két külön cucc kell rá.
https://www.youtube.com/watch?v=fjY8z7WM9nkIlyen fronttartályt,hol lehet venni,egy hátsó elosztóval,komplett?
üdv.
valaki tud dobni pár ötletet mtz-82 első fronthidraulikára? fotó aki használ ilyet vagy esetleg rajz,ki hogy oldotta meg nem akarok túl extrémet csak körbála hordásra kellene semmi más...köszi
Válasz _NB_ #166. hozzászólásáraValószínű,lesz hátulról egy kör hozva.Legegyszerűbb.
Válasz Mf-es? #165. hozzászólásáraEz a frontsúly neked eladó? Ha igen légyszives írj már rá egy árat akár privátban is, kerijozsi@freemail.hu címre. Lehet hogy nem tudok azonnal válaszolni rá mert, az freemail összeomlott.
Válasz Mf-es? #163. hozzászólására(agymenés on)
Csak így hangosan gondolkodva tapasztalatom nincs,
A TLT-milyen ? motorról direktbe hajtott a motor fordulattal változik vagy hidromotoros "független" a motorfordulattól, állandó 540/1000.
és mit szeretnél hajtatni, vetőmag tartály ventilátor, műgané szóró,permetező....
-Ha direkt
akkor szerintem kell egy szivattyú a kardánvégére kell egy olajtartály, nyomásszabályzó, csatlakozók ha nagy a teljesítmény akkor olajhűtő, ha vezérelni is szeretnéd az eszköz hidromotorját akkor egy vezérműtömb.
-Ha hidromotoros a kardán és állítható a fordulatszáma akkor, mint a fenti esetleg megspórolható a vezérműtömb, mert a TLT fordulatszámával szabályoznád a szivattyú teljesítményét.
-A hidraulika csati előre hozása nem játszik hátulról talán ez a legolcsóbb, esetleg ha hidromotoros a kardánod elől akkor annak a vezetékét elágaztatni és oda kapcsolni a eszközt, egy csappal meg addig lezárni a front TLT hidromotorját, ez csak akkor lenne az igazi ha szabályozható a front TLT fordulata így ezzel szabályoznád az eszköz hidromotorját.
(agymenés off)
Válasz dzozi #164. hozzászólásárahttps://www.youtube.com/watch?v=lzcCAant_Xc
Szia Mf-es!
Érdeklődnék meg van még az a frontsúlyod?
Képet nem találom róla nem tennéd fel újból.
Front kardánra,mit kellene tenni,hogy egy hidromotort hajtson??
Válasz jonny 6930 #161 hozzászól
fülke és a kezelő rész között
és mihez van rögzítve a kezelő rész
Válasz Gergő_53838 #160. hozzászólásáraHát takaritasal eddig nem volt probléma de nem nagyon értem hogy mire gondolsz, hogy hol verödik be a kuki szár?
Válasz jonny 6930 #159. hozzászólásáraaha értem csak aktív lengéscsillapítás
beszéli rám felé,mert nem akkorát üt a első hídra 900kg súly a gödörbe megyek hiába rugózót az első hidam
És még egy kérdésem lenne,takarítás szempontból hogy hátul van a vezérlőd kukorica torzsokkal nem szokót tele lenni ,nem nyűgős kifele takarítani? mert jobban szeretném én a vázra fel szerelni csak az ők nem akarják
Válasz Gergő_53838 #158. hozzászólásáraHátul van a vezető ülésből elérhető ha megnyitod az ablakot. Ha beteszem úszó módba akkor ugyis kopiroza a földet a munka gép és a traktor meg ugyis rugozothidas. Ha meg felemelt álapotba viszem akkor együtt rugozik a traktoral.
Válasz jonny 6930 #157. hozzászólásáraÉs az út váltó szelep hol van neked?
traktor vázon elöl ,vagy hátul a fülke mögött
aktív lengéscsillapítás kértél hozzá?
Válasz Gergő_53838 #156. hozzászólásáraMegbízható vagyis eddig nem volt vele gond ,de mi gond lenne vele hisz egyszerű a front. Zuidberg. ár olyan 2500 euro nagyon jo dolog a súlyt letudod tenni egy perc alatt ha nem kell, plusz egy munkavegzest tudol csinálni pl.rögtöröt vagy mást tolni magad előtt.
Válasz jonny 6930 #153. hozzászólásáramegbízhatóság,mi a tapasztalat róla,milyen gyártmányú
ár, képet tudnál róla küldeni ?
e-mail címet küldök ha kel
Válasz Mf-es? #147. hozzászólásáraMost vetted a trakit?
Válasz Mf-es? #149. hozzászólásárakomplett menyit kérsz érte?6330-ra jó lehet?
Válasz Gergő_53838 #144. hozzászólásáraÉppen nem 6r de 6830pr van nekem. Mit akkarnal tudni róla?
Válasz Mf-es? #151. hozzászólásáraoksa kb 2-4 hét mire kiderül mi lesz a sorsa zetoroknak és ha maradnak akkor kell egy első egyik zetorra .
husfutar kukac freemail pont hu
Válasz Hús Futár #150. hozzászólásáraJD topikba van kép a súlyról is.Emlékeim szerint 640 kg-os.Árat privátba küldök.
Válasz Mf-es? #149. hozzászólásáramennyi súly van hozzá és kb mennyi lenne az ára ?
Válasz Gergő_53838 #148. hozzászólásáraNincs ra szuksegem.
Válasz Mf-es? #147. hozzászólásáraKöszi de nem
ujjat akarok venni, és miért adnád el ?
Válasz Gergő_53838 #146. hozzászólásáraEz nem jó?Van orrsúly is hozzá.
Válasz Mf-es? #145. hozzászólásáraaha szeretnék most tavasszal !
vélemény vagy tapasztalat
Válasz Gergő_53838 #144. hozzászólásáraVenni akarsz frontot?
Sziasztok !
Érdeklődnék,hogy van e valakinek jd 6r trakin zuidberg f hidraulika?
Válasz .Ropi #142. hozzászólásáraMilka körül
Mennyibe kerülhet egy Zuidberg fronthidraulika, kardánnal az 5400-as Fergusonra?? Esetleg van más értelmes gyártmány?
Válasz *** HM *** #140. hozzászólásáralegtöbb géphez van kardán fordító is ha szükséges.
ha jól tudom -ami spec most nem biztos- akkor egyezik a forgásiránya a hátsóéval.
Előre gépek kardán forgásiránya milyen irányú többnyire?
Vagy mindig, vagy majdnem mindig...
Válasz #135. hozzászólásra
Ezt már néztem töbször. Múlkorába volt fent egy jd-é rozsdásak voltak mh.szárai 400eróért. Mire ráértem volna foglalkozni vele elvitték.
Válasz #131. hozzászólásra
Nekem zt hez csináltak profi lett
Válasz #136. hozzászólásra
nézz rá facre
Válasz #134. hozzászólásra
Az kéne neked amit én szerkesztettem a fergimre, 1.5t-s frmagágykészítővel eljátszogat, de nekem kellene frontkardán is és az meg egyszerűbb lenne akkor már gyárilag hidraulikàstul mindenestül egyben. Csak sajnos idén már csúnyán kiköltekeztünk, nem fér bele már a csere.
Válasz #134. hozzászólásra
ITT nézz körül szállításban tudunk segíteni